Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass

Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass

Er zijn een aantal New York voordeelpassen die u kunt aanschaffen voor u op reis gaat. De populairste passen zijn de New York CityPASS, de New York Pass en de New York Explorer Pass. Op deze pagina vertel ik u meer over het verschil tussen de New York CityPASS en de New York Pass. Beide kortingspassen geven toegang tot topattracties. Maar wat is nu de beste keuze?

New York CityPASS vs. New York Pass

Het is goed om allereerst te kijken voor hoeveel dagen u in New York op vakantie bent en hoeveel van deze dagen u echt attracties wilt gaan bezoeken (en niet bijvoorbeeld heerlijk fietsen in Central Park). Uiteindelijk is dat bepalend voor welke pas het meest geschikt is voor u. De New York CityPASS is eenvoudig te gebruiken en 9 dagen geldig vanaf de datum van het eerste gebruik. De New York Pass daarentegen is verkrijgbaar voor 1, 2, 3, 4, 5, 7 of 10 kalenderdagen. Voor beide passen geldt dat u niks meer hoeft bij te betalen bij de bezienswaardigheden. U koopt alleen de pas, dat is voldoende. Met beide passen kunt u elke attractie maar één keer bezoeken.

Topattracties bezoeken

Beide passen zijn veel goedkoper dan het kopen van losse kaartjes voor alle attracties. Als u met de New York CityPASS het Empire State Building en de Top of the Rock bezoekt en een van de boottochten maakt, dan heeft u al flink bespaard op de standaardprijzen.
Met de New York Pass kunt u zo veel doen dat als u goed plant, veel kunt besparen. U kunt bijvoorbeeld met de Hop-on Hop-off bus, een fiets huren en een bezoek brengen aan Madame Tussauds en Edge. Een extra voordeel van zowel de New York CityPASS als de New York Pass is dat u soms de lange wachtrijen kunt overslaan en op deze manier veel tijd bespaart.

Als u maar één of twee dagen in New York bent, dan is de New York CityPASS het meest geschikt. Met deze pas kunt u namelijk op uw gemak 5 topattracties bezoeken waaronder de Top of the Rock en 9/11 Museum.
De New York Pass is daarentegen voordelig als u meer dan drie dagen in New York bent en daarbij van plan bent om veel te zien, doen en bezoeken. Omdat deze pas u toegang geeft tot maar liefst 100 attracties kunt u ervan uitgaan dat u een druk schema gaat hebben!

De New York CityPASS en de New York Pass geven beide toegang tot de beroemde bezienswaardigheden van New York: het Empire State Building, de Top of the Rock, de Statue of Liberty en de bekende musea zoals het Guggenheim en het American Museum of Natural History.
De New York Pass geeft u echter ook toegang tot de wat minder bekende attracties: de South Street Seaport Museum, de Staten Island Museum en de Fraunces Tavern.

Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass Circle Line New York Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass - Observatiedek

Hop-on Hop-off busticket

Als u ook van plan bent om een Hop-on Hop-off bustour te doen, moet u zeker overwegen om de New York Pass te nemen. Bij deze pas zit een Hop-on Hop-off busticket van Big Bus voor 1 dag. Met dit ticket kunt u de Downtown en Uptown loops doen op 1 dag.

Welke pas is de beste keuze?

Qua kosten, gelet op de mogelijkheid om 5 attracties te bezoeken in 2 dagen, is de New York CityPASS goedkoper. Maar eigenlijk kunnen de twee passen niet op deze manier vergeleken worden: ze bieden namelijk elk iets anders.

Even alles op een rijtje:

New York CityPASS New York Pass
Geldig voor 9 dagen Geldig voor 1, 2, 3, 4, 5, 7 of 10 dagen
€ 137 $146 – $359 met mijn kortingscode!
5 attracties 100 attracties
Mobile QR-code, direct verstuurd per mail Mobile QR-code, direct verstuurd per mail
Digitale gids met info over attracties Digitale gids met info over attracties

Koop uw New York CityPASS hier

Klik hier om de New York Pass te kopen

Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass - Top of the Rock

Wat is het verschil tussen de New York Pass en de CityPASS?

De New York Pass koopt u voor een bepaald aantal dagen. Met de New York CityPASS kunt u alleen een aantal topattracties bezoeken. Hier kunt u zien of een van deze passen een goede optie voor u is.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets