Central Park Zoo Tickets

Koop tickets nu
Central Park Zoo Tickets

Central Park Zoo tickets koopt u eenvoudig voor vertrek, hiermee bespaart u tijd en geld. Central Park Zoo is de bekendste dierentuin van New York. De zoo is niet heel groot, maar het heeft genoeg te bieden voor een leuke ochtend of middag, vooral als u met kinderen in New York bent. Central Park Zoo bestaat uit een dierentuin, kinderboerderij en een 4D-filmtheater en ligt in de zuidoostelijke hoek van Central Park. De ingang bevindt zich in het park, ter hoogte van 64th Street.

 

Koop uw tickets voor Central Park Zoo hier

Dieren in Central Park Zoo

Central Park Zoo heeft verschillende exotische dieren, zoals sneeuwluipaarden, grizzlyberen, rode panda’s, Japanse makaken en zeeleeuwen. Ook leven er meerdere soorten pinguïns in het park, waaronder de koningspinguïn. De dagelijkse voedermomenten van de pinguïns en zeeleeuwen zijn toegankelijk voor publiek, dit is erg leuk om te bekijken! Vergeet ook niet om een wandeling te maken door het nagebouwde tropische regenwoud. Hier verblijven verschillende soorten exotische vogels, maar ook maki’s, vleermuizen en slangen. Naast het bekijken van alle dieren kunt u in de dierentuin ook terecht voor een 4D-film. Dit is een 3D-film met extra sensorische effecten, zoals wind en water. Een hele beleving! (Maar hierdoor wel iets te spannend voor de allerkleinsten.) Dus als u zich afvraagt wat te doen met kinderen in New York, dan moet u Central Park Zoo zeker op uw lijst zetten! Het grootste gedeelte van de dierentuin is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Kinderboerderij

Net buiten de hoofdingang van de dierentuin ligt een kinderboerderij, genaamd Tisch Children’s Zoo. De entree hiervoor is inbegrepen bij de Central Park Zoo tickets. Hier mogen kinderen de dieren aaien en, tegen een kleine vergoeding, voeren. U vindt er uiteraard geen luipaarden en grizzlyberen, maar kleinere dieren, zoals schapen, geitjes en varkens. En er is ook een hele speciale ‘attractie’ te vinden, namelijk de enige koe in Manhattan!

Praktische informatie

 • Locatie: in de zuidoostelijke hoek van Central Park
 • Openingstijden:
  • 2 april – 5 november:
   • Maandag – vrijdag 10.00-17.00 uur
   • Weekenden & feestdagen 10.00-17.30 uur
  • 6 november – maart 2023:
   • dagelijks 10.00-16.30 uur
 • Entree voor kinderen onder 3 jaar is gratis
 • Bij deze tickets zijn entree voor Central Park Zoo en Tisch Children’s Zoo inbegrepen
 • De Hop-on Hop-off bussen stoppen hier

Koop uw tickets voor de Central Park Zoo hier

Toegang tot de Central Park Zoo is ook inbegrepen bij de Flex Pass

Central Park Zoo Tickets - Sneeuwluipaard Central Park Zoo Tickets - Regenwoud

Is de dierentuin in Central Park gratis?

De Central Park Zoo is niet gratis, maar de toegang is inbegrepen bij de New York Sightseeing Pass.

Welke dierentuin is beter Bronx of Central Park?

De Bronx Zoo is veel groter en heeft veel meer dieren dan Central Park Zoo. Als u de tijd heeft om de Bronx Zoo te bezoeken, is het zeker de moeite waard om daarheen te gaan. Als u minder tijd over heeft, ga dan naar de kleine en centraal gelegen Central Park Zoo.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief