Chinatown en Little Italy Foodtour

Koop tickets nu
Chinatown en Little Italy Foodtour

De Chinatown en Little Italy foodtour is een wandeltour door deze twee wijken in Manhattan, waarbij u tegelijkertijd kennismaakt met de lokale gerechten. U proeft Italiaanse cannoli en mozzarella, Chinese dumplings en dim sum, en nog veel meer. De gids neemt u mee langs de leukste plekjes, waar de Italiaanse en Chinese New Yorkers zelf ook graag komen voor hun dagelijkse boodschappen. Zorg voor een lege maag aan het begin van de tour, zodat u optimaal kunt genieten van al het lekkers.

Boek uw Chinatown en Little Italy Foodtour hier

Little Italy Foodtour

U ontmoet de gids bij Ferrara Bakery and Cafe in Little Italy, bekend om haar canolli en Italiaanse gebakjes. U gaat nog niet meteen op pad, maar kunt eerst nog even rustig zitten in het café. De gids geeft een introductie over de geschiedenis en eetcultuur van de wijk, zodat u goed voorbereid aan de tour begint. En natuurlijk kunt u hier ook meteen proeven van de wereldberoemde cannolo, een knapperig wafeltje gevuld met ricotta. Wist u dat deze vroeger gevormd werd met een bezemsteel?

Ook kaas mag uiteraard niet ontbreken bij een foodtour door een Italiaanse wijk. Na de introductie bij Ferrara Bakery neemt de gids u dan ook mee naar de oudste Italiaanse kaaswinkel in New York. Hier kunt u onder andere echte Italiaanse mozzarella proeven. De volgende stop is bij de buren, waar u een van de speciale pasta’s kunt proberen met een huisgemaakte saus. In de werkplaats achter de winkel kunt u de medewerkers aan het werk zien. Een stukje verderop vindt u Di Palo’s Fine Foods, een van mijn persoonlijke favorieten. Wanneer u deze winkel zelf bezoekt, moet u bij binnenkomst een nummertje trekken. Maar wanneer u aan de beurt bent, wordt u geholpen alsof u familie bent. Hier proeft u kaas en olijven.

Chinatown en Little Italy Foodtour - Italiaanse kazen Chinatown en Little Italy Foodtour - Proeven

Dumplings in Chinatown

Het is tijd om Little Italy te verlaten en richting Chinatown te gaan. Het verschil is meteen zichtbaar, ineens ziet u overal luid telefonerende Chinezen. De eerste stop is een dim sum restaurant, waar u even rustig kunt zitten en naar het toilet kunt gaan. Overal om u heen zijn locals aan het lunchen en zelf krijgt u een aantal soorten dim sum te proeven. Na deze break gaat u weer verder voor een korte wandeling, waarbij de gids u alles vertelt over de heftige geschiedenis van de wijk. U komt aan bij een dumplingzaakje, waar u – u raadt het al – een van de dumplings kunt proberen. Mocht u na de tour nog wat lusten, dan kunt u hier voor $ 1,25 vijf dumplings krijgen. De tour eindigt met een snack die de gids heeft meegebracht uit het vorige restaurant, een zoet rijstballetje met sesamzaadjes.

Erics Tip: U eet veel tijdens deze tour, dus zorg dat u niet te uitgebreid ontbijt van tevoren. Er is tijdens de tour geen tijd om te shoppen bij de plekken die u bezoekt, maar u kunt na afloop teruggaan. U krijgt een plattegrond met de bezochte plaatsen erop aangegeven, dus u kunt ze makkelijk terugvinden.

Chinatown en Little Italy Foodtour - Restaurant Chinatown en Little Italy Foodtour - Dim Sum

Praktische informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt uitprinten en gebruiken als uw ticket voor de tour, of kunt laten zien als mobiel ticket op uw smartphone.

Let op: Toen ik de tour zelf deed, bezochten we de genoemde winkels en restaurants, maar de plekken waar u naartoe gaat kunnen per keer verschillen.

  • Duur: 3 uur
  • Vertrekpunt: Little Italy
  • Vertrektijd: 10.30 uur
  • Eindpunt: Chinatown (in de buurt van Little Italy)

Boek uw Chinatown en Little Italy Foodtour hier

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief