Chinatown in New York

Chinatown in New York

Chinatown in New York is een bijzondere wijk om doorheen te wandelen. Tegenwoordig bevindt Chinatown zich van oost naar west grofweg tussen East Broadway en Broadway en van noord naar zuid tussen Delancey Street en Chambers Street. Een wandeling door deze buurt geeft u het gevoel dat u écht even in China bent.

Contents

Geschiedenis van Chinatown in New York

Er zijn al Chinezen in deze wijk sinds 1850, maar de grootste groep kwam pas in 1965, omdat de immigratiewetten toen wat soepeler werden. Nu wonen er zo’n 700.000 Chinezen in New York. Er wonen ook veel Chinezen in Flushing (dat ligt in Queens), maar Chinatown blijft de belangrijkste toeristische Chinese buurt in New York.

Chinatown ontdekken

Ik ben nooit in China geweest, maar ik stel het me voor zoals het in Chinatown is: overal eten op straat (zowel overdag als ‘s avonds), enorme bakken met vis. Winkeltjes waar u middeltjes kunt kopen tegen allerhande kwalen. U kunt zich ook laten masseren in een van de vele massagesalons, de prijzen staan duidelijk vermeld en zijn meestal laag. Je hoort er alleen Chinees en zelfs de McDonalds heeft z’n uithangbord vertaald in die mooie Chinese tekens. De Hop-on Hop-off bus stopt hier, maar is meestal vrij vol op deze plek. U kunt naar het Museum of Chinese in America op 215 Centre Street gaan. Ik ben er zelf geweest, in dertig minuten stond ik weer buiten, maar vond het erg interessant. Het is de moeite waard.

Chinatown in New York - Winkels Chinatown in New York - Markt

Een Begeleide Tour door Chinatown

Als u liever door Chinatown loopt met een ervaren gids, dan is er een aantal tours waar u uit kunt kiezen. Niets weerhoudt u ervan om zelf door de wijk te struinen, maar een lokale gids zal u altijd meer kunnen vertellen over de geschiedenis van de wijk en de actuele gebeurtenissen. U kunt een privéwandeltour in New York doen, of een groepstour zoals de tours hieronder.

Een wandeltocht door SoHo, Little Italy en Chinatown laat u alle hoogtepunten van het gebied zien. U start bij Spring Street in SoHo en ontdekt de wijken met een lokale gids. Bezoekers die voor het eerst in de stad zijn, maar ook meer ervaren reizigers, zullen zeker iets nieuws leren op deze tour. U zult verrast zijn hoeveel u ziet tijdens deze paar uur en u zult zeker een paar mooie foto’s kunnen maken.

Boek de SoHo, Little Italy en Chinatown wandeltocht hier

Als u meer geïnteresseerd bent in het eten van Chinatown, dan is de Chinatown en Little Italy Foodtour perfect voor u. Deze tour duurt drie uur. U gaat eerst naar Little Italy en daarna zult u proeven van heerlijke Chinese specialiteiten zoals dumplings en dim sum. U ontvangt een plattegrond waarop staat aangegeven waar u met de tour bent geweest, zodat u gemakkelijk een tweede bezoek kunt brengen aan de plekken die u het leukst vond.

Boek de Chinatown en Little Italy Foodtour hier

Chinatown in New York City Chinatown in New York - typische gebouwen

Eten en drinken in Chinatown

Echt Chinees natuurlijk en dat kan op heel veel plekken, maar voor goedkope en lekkere Dim Sum gaat u naar de Golden Unicorn restaurant op 18 East Broadway. De zaak is echt authentiek, met Chinees sprekende obers en Chinese menu’s. U kunt tegen een taalbarrière aanlopen, maar uiteindelijk lukt het me altijd om lekker eten te krijgen. Belangrijke geruststelling: de Chinese locals eten hier zelf ook.

Chinatown in NYC Chinatown in New York - Gebouwen

Hotels in Chinatown

Als u in Chinatown wilt overnachten en hier een hotel wilt boeken, kan ik het Wyndham Garden Chinatown aanbevelen. Twee andere leuke opties zijn het NobleDEN Hotel en Hotel 50 Bowery.

Erics Tip: Chinatown is ideaal voor dag drie van een weektrip in New York. Aan het einde van de ochtend een poosje rondstruinen en dan lekker Dim Summen voor de lunch. En ‘s avonds? Ga naar “Apothéke Cocktail Bar”, een hippe maar vrij relaxte club op 9 Doyers Street. Een leuk alternatief voor een club in Meatpacking District.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets