Privéwandeltour in New York met Nederlandse gids

Private Walking Tour in New York

Een privéwandeltour in New York met Nederlandse gids is een goede manier om veel te zien in relatief weinig tijd. Terwijl u langs de bekende en minder bekende plekken van Manhattan komt, zal de erkende New York City-gids u alles vertellen over het leven in New York en de Nederlandse historie van de stad. Laat u verrassen door de gids of geef uw wensen door, dan wordt er aan de hand hiervan een tour op maat voor u samengesteld.

Nu met 10% korting voor vroegboekers

Boek uw Privéwandeltour in New York met Nederlandse gids hier

Wat kunt u verwachten?

De tour wordt verzorgd door de Nederlandse Mirjam. Ze woont al meer dan 25 jaar in New York, waardoor ze alle ins en outs weet over de stad. Ik ken haar persoonlijk en kan u garanderen dat het een leuke tour wordt. Zo komt u bijvoorbeeld meer te weten over de locals, hotspots en de geschiedenis van The Big Apple. De tour is vooral ideaal om te doen op een van de eerste dagen van uw verblijf, zodat u alvast een beetje wegwijs wordt in New York.

Private Walking Tour in New York Guide Mirjam Private Walking Tour in New York Firefighter

Wandelroutes

Heeft u specifieke wensen voor de tour? Laat het de gids vooraf weten, dan wordt de route hierop aangepast. Hieronder vindt u een aantal mogelijke wandelroutes.

Kerstsfeer in New York ervaren

Bent u tussen 26 november en 6 januari in New York, dan kan de gids u de kerstsfeer in New York laten proeven. Er zijn twee verschillende kerstwandelingen mogelijk. De eerste is in Manhattan. De gids brengt u langs de mooiste kerstversieringen van New York en neemt u mee naar de gezelligste kerstmarkten, waar u op uw eigen tempo kunt rondstruinen.

Als tweede optie kunt u ervoor kiezen om de gids u mee te laten nemen naar Dyker Heights in Brooklyn. Deze wijk staat bekend om zijn uitbundig versierde huizen en doet hiermee het meest denken aan de film Home Alone. Bij deze tour dient u rekening te houden met een langere reistijd en is een MetroCard nodig. Voor beide tours geldt dat het startpunt in overleg met de gids bepaald wordt.

Private Christmas TourPrivate Christmas Dyker Heights Tour

Little Italy, Chinatown en SoHo

Kom meer te weten over de Italiaanse en Chinese invloeden in New York terwijl u door Little Italy en Chinatown wandelt. In Chinatown kunt u heerlijke dumplings of dim sum scoren, zodat u met een volle maag bij uw volgende bestemming aankomt: SoHo. U zult onder de indruk zijn van de architectuur en mooie winkels, galeries en restaurants die deze buurt rijk is. Via het sfeervolle Greenwich Village – mijn favoriete buurt in New York – gaat u naar het Meatpacking District om van het uitzicht vanaf High Line Park te genieten. Dit park is gelegen op een 2,3 kilometer lange verhoogde treinrails, waardoor u de stad vanuit een ander perspectief ziet. De tour eindigt bij Hudson Yards, een nieuwe buurt waar onder andere het hoogste outdoor observatiedek van de stad zich bevindt, namelijk de Edge.

Midtown Manhattan

Times Square is een van de bekendste en indrukwekkendste plekken van New York, een goed punt dus om uw tour te starten. U zult richting Downtown lopen en komt onder andere langs Penn Station en Madison Square Garden. Als u eenmaal op Broadway bent aangekomen, ziet u het opvallende, driehoekige Flatiron Building recht voor u. Via Fifth Avenue wandelt u weer terug naar boven om Bryant Park, de Public Library en niet te vergeten het Empire State Building te zien! Daarna maakt u een ommetje om het prachtige Grand Central vanbinnen te bekijken en eindigt uw tour bij Rockefeller Center en de St. Patrick’s Cathedral op Fifth Avenue. Bent u een shopliefhebber? Dan is dit het ideale beginpunt voor een middagje winkelen!

Privewandeltour in New York met Nederlandse gids - Charging Bull Private Walking Tour in New York 911 Memorial

Lower Manhattan

Tijdens deze tour kan de gids u alles vertellen over de Nederlandse historie van New York. U wordt opgehaald bij uw hotel en neemt samen met de gids de metro naar TriBeCa, een van de meest gewilde en duurste buurten van de stad om te wonen. Vanuit daar loopt u naar het Financial District en ziet u de gebouwen om u heen hoger en hoger worden. Natuurlijk stopt u bij Ground Zero, de gids zal u meer vertellen over de gebeurtenissen rondom 9/11 en de wederopbouw van dit gebied. Via de beroemde Charging Bull wandelt u naar Battery Park en kunt u vanuit de verte naar Lady Liberty zwaaien. Vervolgens pakt u de metro en komt u uit in Brooklyn Bridge Park, vanaf hier heeft u een onbeschrijfelijk mooi uitzicht op de stad. Als kers op de taart loopt u terug naar Manhattan over de Brooklyn Bridge en kunt u wederom de skyline bewonderen.

Dumbo in Brooklyn

Met deze tour wandelt u over de Brooklyn Bridge naar Dumbo in Brooklyn. Brooklyn staat erom bekend een grote rol te hebben gespeeld in de industriële revolutie. Dat ondernemerschap is nog steeds prominent aanwezig. Dumbo bestond ooit uit pakhuizen en is tegenwoordig een erg populaire buurt. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan de Empire Stores en Brooklyn Bridge Park met een prachtig uitzicht op Manhattan. Verken deze geliefde New Yorkse wijk met zijn etnische diversiteit.

Praktische informatie

Binnen 48 uur na het boeken zult u een bevestiging ontvangen van Mirjam. In overleg met haar zal het beginpunt, het tijdstip en de inhoud van de wandeltour worden bepaald.

  • Duur: 3 uur
  • Vertrekpunt: In overleg, bijvoorbeeld bij uw hotel in Manhattan
  • Aantal personen: Maximaal 8. Meer mensen op aanvraag, stuur me een mail op [email protected]
  • Prijs: Vaste prijs van 225 euro per tour voor een groep van 1 t/m 6 personen en 275 euro per tour voor een groep van 7 of 8 personen. Tijdens het boeken kiest u het aantal tours dat u wilt boeken. Fooi is niet bij de prijs inbegrepen. Een gebruikelijk bedrag is tussen de 18 en 20% van de reissom.
Boek uw Privéwandeltour in New York met Nederlandse gids hier

Private Walking Tour in New York Manhattan Brige

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief