E-sim voor Amerika kopen met data, bellen en sms’en

Koop tickets nu
E-sim voor Amerika kopen met data, bellen en sms’en

Een e-sim voor Amerika kopen met data, bellen en sms’en is gemakkelijk en snel! U kunt hiermee gebruik maken van mobiel internet en u krijgt een telefoonnummer waarmee u kunt bellen en sms’en, zowel in de Verenigde Staten als in meer dan 125 andere landen.

De e-simkaart is een simkaart die vaak al in uw telefoon zit, zonder dat u dit weet. Het is een ingebouwde chip waar u een eSIM op kunt zetten zodat u tijdens uw trip naar New York, of een andere bestemming, toegang heeft tot internet, bellen en sms. U hoeft dus geen fysieke simkaart te bestellen en in uw telefoon te plaatsen.

Koop hier uw wereldwijde e-simkaart met data, bellen en sms'en! Krijg $3 korting met kortingscode DISCOU8940

E-sim voor Amerika en de rest van de wereld

Internetten, bellen en sms’en in Amerika kan flink in de kosten lopen. Daarom is een e-simkaart erg handig! Naast uw eigen nummer, krijgt u bij deze e-simkaart een extra telefoonnummer. Dit is een telefoonnummer dat u kunt gebruiken om zowel in de Verenigde Staten als in meer dan 125 landen te bellen en sms’en.

Soorten bundels

Er is keuze uit verschillende prepaid bundels. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bundel met 3GB, 30 minuten bellen en 30 SMS, wat geldig is voor 30 dagen. Er zijn nog meer bundels beschikbaar, zoals een met een geldigheid van 365 dagen. Als u veel reist is dit ideaal!

Hoe installeert u een e-simkaart bundel met internet, bellen en sms’en?

Omdat het installeren van een e-simkaart ingewikkeld kan zijn, heb ik een stappenplan geschreven.

  1. Controleer voor het aanschaffen of uw telefoon beschikbaar is voor een wereldwijde e-simkaart.
  2. Voordat u de eSIM koopt, moet u uw identiteit verifiëren door een foto van uw ID te uploaden. In sommige landen is dit vereist voordat u een telefoonnummer met uw eSIM kunt krijgen.
  3. Koop uw gewenste bundel, vervolgens ontvangt u een QR code samen met een telefoonnummer.
  4. Op een iPhone kunt u via de instellingen naar mobiel netwerk gaan. Hier ziet u de knop ‘voeg mobiel abonnement toe’. Hiermee krijgt u toegang tot de camera op uw telefoon waarmee u de QR code kunt scannen. De QR-code scant u met de telefoon waarmee u in New York wilt internetten. Vervolgens wordt de bundel op uw telefoon geïnstalleerd.
    Op een Samsung telefoon kunt u via de instellingen naar verbindingen gaan. Hier staat SIM-kaartbeheer waar u een mobiel abonnement kunt toevoegen. De QR-code scant u met de telefoon waarmee u in New York wilt internetten. Vervolgens wordt de bundel op uw telefoon geïnstalleerd.
  5. Neem de tijd om alle stappen te doorlopen die u via de provider krijgt. Het spreekt erg voor zich, zolang u alles goed leest.
  6. Het enige wat u verder hoeft te doen is via uw instellingen de e-simkaart aanzetten! Op de website van Airalo staat extra uitleg, inclusief video’s, mocht u extra hulp nodig hebben. Aangezien ik zelf geen e-simkaarten verkoop, kunt u contact opnemen met de provider als u na de installatie vragen hebt.
  7. Via de app van de provider kunt u in de gaten houden hoeveel data, belminuten en sms’jes u nog heeft. Daarnaast kunt u ook uw e-simkaart opwaarderen, mocht dit nodig zijn.
Erics Tip: “Als u alleen gebruik wilt maken van het internet in Amerika raad ik aan om een e-simkaart databundel te nemen. Hiermee heeft u toegang tot het internet en het is een goedkopere optie. Reist u veel of wilt u de mogelijkheid hebben om te bellen? Dan kunt u kiezen voor deze wereldwijde e-simkaart met internet, bellen en sms’en.”

E-sim voor Amerika kopen met data, bellen en sms’en - overzicht

Een extra telefoonnummer

Bij de aanschaf van deze e-sim, krijgt u een +43-nummer. U heeft dan twee telefoonnummers op uw telefoon! Uw oude vertrouwde nummer en het nieuwe +43-nummer. Beide kunnen tegelijkertijd blijven werken.

Met dit nummer kunt u bellen naar meer dan 125 landen, dus ook naar telefoonnummers in de Verenigde Staten en vanuit de VS naar een Nederlands nummer. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld nog uw transfer moet bellen bij aankomst in New York of een (helikopter) tour moet bevestigen.

Let er goed op dat u het juiste telefoonnummer selecteert wanneer u belt. U kunt in uw instellingen het nieuwe +43-nummer instellen als standaardtelefoonlijn.

Gebeld worden: Als u gebeld wordt op uw normale (Nederlandse) telefoonnummer dan betaalt u een hoog bedrag aan uw Nederlandse provider. Laat u daarom bellen op uw nieuwe telefoonnummer dat u heeft ontvangen bij de eSIM. Dit kost u wel belminuten, maar geen extra geld.

Erics Tip: “Om te voorkomen dat u per ongeluk belt met uw Nederlandse telefoonnummer, kunt u ook bij uw instellingen op uw telefoon deze hele lijn (tijdelijk) uitzetten. Er is dan geen enkele mogelijkheid dat u voor onverwachte kosten komt te staan.”

WhatsApp gebruiken

Wanneer u gebruik maakt van deze simkaart, kunt u ten alle tijde gebruik blijven maken van applicaties zoals WhatsApp, omdat dit over het internet gaat. Ook als u met WhatsApp (video)belt, gaat dit niet van de belminuten af maar van de data.

Hotspot met eSIM

De e-sim voor Amerika kopen is gemakkelijk en u beheert alles op uw telefoon. Hiermee kunt u ook een persoonlijke hotspot aanmaken, zo kunt u met andere apparaten gebruik maken van goedkoop internet in New York. Niet alleen telefoons hebben een e-sim; de ingebouwde chip zit ook in iPads en laptops onder andere.

Koop hier uw wereldwijde e-simkaart met data, bellen en sms'en! Krijg $3 korting met kortingscode DISCOU8940

Kan ik bellen met een e-simkaart?

Bellen en gebeld worden is mogelijk met een e-simkaart waarbij u een nieuw telefoonnummer krijgt. Lees hier meer.

Wat is het verschil tussen een e-simkaart en een simkaart?

Een e-simkaart is een virtuele simkaart die via een chip is ingebouwd in uw telefoon. Hierop kunt u bundels zetten. Een simkaart is een fysieke kaart.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets