Reizen naar New York – Hoe zit het met vaccinatie, kinderen en de COVID-19 test?

Reizen naar New York met AstraZeneca en COVID-19 test

Nu dat gevaccineerde personen weer naar New York kunnen reizen worden mij elke dag vragen gesteld over het vaccin, reizen naar New York met kinderen en hoe het zit met de COVID-19 test. In dit blog geef ik antwoord op alle vragen.

Laatst geüpdatet op: 16 mei 2022

Wanneer bent u volledig gevaccineerd?

Volgens de Verenigde Staten bent u twee weken na uw tweede dosis van het Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Novavax vaccin volledig gevaccineerd, ook na een enkele dosis van het Janssen (Johnson & Johnson) vaccin, of na een “mix-en-match” combinatie.

Moeten kinderen gevaccineerd zijn?

Kinderen van 17 jaar of jonger hoeven niet gevaccineerd te zijn om naar de Verenigde Staten te reizen. Iedereen van 18 jaar en ouder moet wel gevaccineerd zijn.

IN New York is een vaccinatiebewijs niet langer nodig.

Moet ik een COVID-19 test doen, ondanks dat ik gevaccineerd ben?

Ja, iedereen ouder dan 2 jaar moet voor vertrek een COVID-19 test afleggen. De negatieve COVID-19 testuitslag mag niet ouder zijn dan een dag voor vertrek. Boek een COVID test hier.

Wat als ik onlangs hersteld ben van COVID-19?

Eerst mijn (Eric) persoonlijke ervaring na het helpen van duizenden reizigers in de afgelopen maanden en mijn eigen reizen na herstel van COVID-19: als u meer dan 10 dagen geleden hersteld bent van COVID-19, is de kans zeer klein dat een antigeentest nog steeds een positief resultaat geeft. In mijn ervaring is het afleggen van de test de dag voor vertrek veel gemakkelijker dan het verstrekken van de nodige documentatie van herstel, wat vaak erg verwarrend is en ruimte geeft voor een andere interpretatie.

Officieel mogen mensen die in de afgelopen 90 dagen zijn hersteld van COVID-19, reizen met een bewijs van herstel. Dit bestaat uit uw positieve testresultaat en een ondertekende brief van een erkende zorgverlener of een volksgezondheidsfunctionaris, zoals uw huisarts, waarin staat dat u toestemming hebt gekregen om te reizen. De positieve testuitslag en brief samen worden aangeduid als ‘documentatie van herstel’. Houd er rekening mee dat u ook nog volledig moet worden gevaccineerd.

Uw positieve testresultaat moet geldig zijn voor internationale reizen, inclusief informatie over het testtype, de uitgever, de datum van testen en uw persoonlijke gegevens. U moet uw documentatie tonen voordat u aan boord gaat van een vlucht naar de VS en er kan ook naar worden gevraagd op de luchthaven.

Als u nog steeds niet zeker bent van het bewijs van herstel en u zich een dag voor uw vlucht niet wilt laten testen, neem dan voor vertrek contact op met uw luchtvaartmaatschappij.

Heb ik een COVID-19 test nodig om terug te vliegen?

Een vliegreis in tijden van COVID-19 ziet er anders uit. Zo is het mogelijk dat u zich moet laten testen wanneer u terug reist naar Nederland of België. Dit is erg gemakkelijk te doen in New York. Lees meer over testen voor COVID-19 in New York hier.

Wat als ik positief test in New York?

Als u positief test voor COVID-19 in New York, kunt u contact met mij opnemen via [email protected], dan zal ik alle stappen met u doornemen.

Hoe is het in New York?

Veel van de inwoners van New York zijn gevaccineerd. De attracties in New York zijn open, u kunt een sportwedstrijd bezoeken en een musical op Broadway bezoeken. Lees hier meer over het coronavirus in New York.

Vanaf wanneer kan er naar New York gereisd worden?

Vanaf 8 november 2021 kunnen volledig gevaccineerde personen weer in het vliegtuig stappen en een reis maken naar New York.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief