Reizen naar New York – Hoe zit het met AstraZeneca, kinderen en de COVID-19 test?

Reizen naar New York met AstraZeneca en COVID-19 test

Eindelijk is het zo ver: vanaf 8 november kan er weer naar New York gereisd worden. Elke dag worden mij vragen gesteld over het AstraZeneca vaccin, reizen naar New York met kinderen en hoe het zit met de COVID-19 test. In dit blog geef ik antwoord op alle vragen.

Laatst geüpdatet op: 23 oktober 2021

Vanaf wanneer kan er naar New York gereisd worden?

UPDATE: Vanaf 8 november kunnen gevaccineerde personen weer in het vliegtuig stappen en een reis maken naar New York.

Wat als ik gevaccineerd ben met AstraZeneca?

Op 9 oktober 2021 maakte de CDC in de VS bekend dat AstraZeneca is goedgekeurd om naar New York te reizen!

Om attracties in New York City te bezoeken is elk WHO goedgekeurd vaccin, waaronder AstraZeneca, toegestaan. Zo kunt u het Empire State Building op, of genieten van een musical op Broadway.

Moeten kinderen tot 12 jaar gevaccineerd zijn?

Kinderen tot 12 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn om naar de Verenigde Staten te kunnen reizen. Een negatieve COVID-19 test die 72 uur vooraf aan de reis is genomen is vereist. Kinderen vanaf 2 jaar zijn vereist een COVID-19 test te doen.

Kunnen kinderen tussen de 12 en 17 jaar naar New York reizen?

Kinderen die naar New York vliegen, moeten vanaf 12 jaar kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd en negatief zijn getest. Er wordt nog besproken of deze leeftijdsgrens voor verplichte vaccinatie wordt verplaatst.

Moet ik een COVID-19 test doen, ondanks dat ik gevaccineerd ben?

Iedereen die naar New York reist moet volledig gevaccineerd zijn en een negatieve COVID-19 PCR test hebben die niet ouder is dan 72 uur. Iedereen vanaf 2 jaar en ouder is vereist om een COVID-19 PCR test te doen voor de reis. Dit mag niet een test zijn van de GGD. Boek een COVID test hier.

Heb ik een COVID-19 test nodig om terug te vliegen?

Een vliegreis in tijden van COVID-19 ziet er anders uit. Zo is het mogelijk dat u zich moet laten testen wanneer u terug reist naar Nederland of België. Dit is erg gemakkelijk te doen in New York. Lees meer over een vliegreis tijdens COVID-19 hier.

Hoe is het in New York?

Veel van de inwoners van New York zijn gevaccineerd. De attracties in New York zijn open, u kunt een sportwedstrijd bezoeken en een musical op Broadway bezoeken. Lees hier meer over het coronavirus in New York.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets