Reizen naar New York – Hoe zit het met vaccinatie, kinderen en de COVID-19 test?

Reizen naar New York met AstraZeneca en COVID-19 test

Nu dat gevaccineerde personen weer naar New York kunnen reizen worden mij elke dag vragen gesteld over het vaccin, reizen naar New York met kinderen en hoe het zit met de COVID-19 test. In dit blog geef ik antwoord op alle vragen.

Laatst geüpdatet op: 30 september 2022

Wanneer bent u volledig gevaccineerd?

Volgens de Verenigde Staten bent u twee weken na uw tweede dosis van het Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Novavax vaccin volledig gevaccineerd, ook na een enkele dosis van het Janssen (Johnson & Johnson) vaccin, of na een “mix-en-match” combinatie.

Moeten kinderen gevaccineerd zijn?

Kinderen van 17 jaar of jonger hoeven niet gevaccineerd te zijn om naar de Verenigde Staten te reizen. Iedereen van 18 jaar en ouder moet wel gevaccineerd zijn.

Kinderen tussen 2 en 17 jaar die niet VOLLEDIG gevaccineerd zijn, moeten 3-5 dagen na aankomst getest worden met een COVID-19 test, tenzij zij een herstelbewijs hebben van de afgelopen 90 dagen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is om uw eigen zelftest mee te nemen.

Moet ik een COVID-19 test doen, ondanks dat ik gevaccineerd ben?

Vanaf 12 juni 2022 is het niet meer nodig om voor vertrek een negatieve testuitslag te laten zien.

Heb ik een COVID-19 test nodig om terug te vliegen?

Een vliegreis in tijden van COVID-19 ziet er anders uit. Zo is het mogelijk dat u zich moet laten testen wanneer u terug reist naar Nederland of België. Dit is erg gemakkelijk te doen in New York. Lees meer over testen voor COVID-19 in New York hier.

Wat als ik positief test in New York?

Als u positief test voor COVID-19 in New York, kunt u contact met mij opnemen via [email protected], dan zal ik alle stappen met u doornemen.

Hoe is het in New York?

Veel van de inwoners van New York zijn gevaccineerd. De attracties in New York zijn open, u kunt een sportwedstrijd bezoeken en een musical op Broadway bezoeken. Lees hier meer over het coronavirus in New York.

Vanaf wanneer kan er naar New York gereisd worden?

Vanaf 8 november 2021 kunnen volledig gevaccineerde personen weer in het vliegtuig stappen en een reis maken naar New York.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief