Roosevelt Island in New York

Roosevelt Island in New York

Roosevelt Island in New York is een eiland gelegen in de East River. Het is vernoemd naar de oud-president van de Verenigde Staten Franklin D. Roosevelt en hoort bij het stadsdeel Manhattan. Vanaf Manhattan is het eiland is te bereiken per kabeltram, metro en ferry. Vanaf Queens kunt u met de ferry, metro of te voet of per fiets over de Roosevelt Island Bridge. Het is leuk om Roosevelt Island een keer te bezoeken. Vooral op een mooie lentedag, want dan staan de bomen op het eiland in bloei!

Contents

Vervoer naar Roosevelt Island

De leukste manier om van Manhattan naar Roosevelt Island te reizen is met de Roosevelt Island Tram. Vanuit deze kabelbaan heeft u een geweldig uitzicht. De overtocht naar het eiland duurt zo’n drie minuten en u kunt betalen met uw MetroCard. Heeft u een Unlimited MetroCard? Dan reist u dus eigenlijk voor niks! Terug kunt u de metro nemen, dat is de snelste manier om weer in Manhattan te komen, maar het is leuker om de NYC Ferry te nemen. Tijdens de overtocht heeft u een mooi uitzicht op de skyline. Heeft u fietsen gehuurd om een paar uur door de stad te fietsen? Neem ze dan mee naar Roosevelt Island, u kunt er een mooi rondje fietsen. Voor $1 neemt u de fiets mee op de NYC Ferry.

Erics tip: “U kunt Roosevelt Island verkennen met de wandelroute in mijn Eric’s New York App. Open de app en kies ‘wandelroutes’ om de route ‘Tudor City – Roosevelt Island’ te vinden die ik zelf heb gemaakt. Tijdens deze route neem ik u mee naar verschillende plekken op het eiland en in Manhattan.”

Roosevelt Island - Tram Roosevelt Island - Skyline

Bezienswaardigheden op Roosevelt Island

Ondanks dat Roosevelt Island een relatief kleine oppervlakte heeft, zijn er toch een paar plekken de moeite waard om te bekijken. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich op de zuidelijke helft van het eiland, hiervoor loopt u naar links als u de Roosevelt Island Tram verlaat. De andere helft van het eiland is bewoond en minder interessant.

Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park

Helemaal op de zuidelijke punt van het eiland ligt het Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park. Dit nieuw aangelegde park bestaat uit een groot grasveld, omheind door muren en stoepen van wit graniet, met een borstbeeld van Franklin D. Roosevelt op de punt. Het is gratis te bezoeken en zes dagen per week geopend, van april tot september van 9.00 tot 19.00 uur en van oktober tot maart van 9.00 tot 17.00. Op dinsdagen is het gesloten.

Erics Tip: Ik vind het zelf heerlijk om wat te eten te halen in Manhattan, bijvoorbeeld bij Pick a Bagel op Lexington Avenue, en dan de kabeltram te nemen naar Roosevelt Island. Hier kunt u lekker lunchen met uitzicht op de skyline van Manhattan. De perfecte manier om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen. Neem de ferry terug voor een mooie boottocht en u kunt helemaal ontspannen weer verder met uw citytrip.

Roosevelt Island - Memorial Roosevelt Island - Smallpox Ziekenhuis

Smallpox Hospital

Smallpox Hospital is tegenwoordig niet meer dan een ruïne en het doet dan ook een beetje spookachtig aan. Het dankt zijn naam aan de ziekte de pokken (smallpox in het Engels), omdat dit ziekenhuis het eerste was in de VS dat patiënten met de pokken opnam. De ruïne is afgezet met hekken en het is dus alleen aan de buitenkant te bezichtigen, maar het is de moeite waard om even langs te lopen als u het eiland bezoekt! Het ligt in de zuidelijke punt van Roosevelt Island, boven het memorial, dus u komt er vanzelf langs wanneer u vanaf de tram naar het memorial loopt.

Roosevelt Island - Wandeling

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets