John F. Kennedy International Airport (JFK)

John F. Kennedy International Airport (JFK)

JFK Airport is het grootste en drukste vliegveld van New York en het officieel John F. Kennedy International Airport. De New Yorkse luchthaven staat ook bekend als JFK of Kennedy Airport.

Het vliegveld van New York ligt in Queens, op 26 km afstand van Manhattan. Vanaf JFK International Airport zijn er meerdere transfermogelijkheden. Lees meer over het vliegveld en de transfer opties hier.

Landen op JFK Airport

Nadat u geland bent op JFK Airport in New York, moet u door de douane. Het kan erg druk zijn op het vliegveld, dit hangt af van het aantal vluchten dat op hetzelfde moment landen. Met een beetje geluk, staat u in een uur buiten. Maar het kan ook twee uur of langer duren.

Iedereen moet in Amerika door de douane en heeft hiervoor een ESTA nodig. U kunt met meerdere personen door de douane. Elke bezoeker wordt gefotografeerd en moet vingerafdrukken laten maken bij de paspoortcontrole. Wanneer u door de douane heen bent, kunt u uw bagage ophalen.

Erics Tip: “Bij de douane worden meestal een paar eenvoudige vragen gesteld. Meestal wordt gevraagd naar het doel van uw reis en hoe lang u van plan bent in New York te blijven.”

John F. Kennedy International Airport (JFK) - aankomst John F. Kennedy International Airport (JFK) - terminal

Transfer van JFK Airport naar Manhattan

Er zijn meerdere manieren om van JFK Airport naar Manhattan te reizen. U kunt bijvoorbeeld een taxi nemen, vooraf een privé transfer regelen of met het openbaar vervoer van punt A naar B.

JFK AirTrain

Een van de mogelijkheden om van en naar JFK Airport te reizen, is door gebruik te maken van de JFK AirTrain. Dit is een onbemande trein die tussen de verschillende terminals rijdt en vervolgens richting twee metrostations gaat. Hier kunt u overstappen op het metronetwerk van New York om de metro richting de stad te nemen.

Lees meer over de JFK AirTrain en koop uw tickets hier

John F. Kennedy International Airport (JFK) - taxi John F. Kennedy International Airport (JFK) - Airtrain

Vertrekken vanaf JFK Airport

Wanneer u vliegt vanaf JFK Airport, is het afhankelijk van met welke maatschappij u vliegt, naar welke terminal u moet. Als u met KLM vliegt, moet u naar terminal 4. Vliegt u met Brussel Airlines, dan moet u bij terminal 1 zijn.

Na het inchecken van eventuele bagage en wanneer u door de douane bent, kunt u gebruik maken van verschillende faciliteiten, zoals de eetgelegenheden en winkels.

Lounges op JFK Airport

Niets is fijner dan ontspannen het vliegtuig instappen en daarvoor is een lounge erg fijn. Wanneer u vanaf terminal 4 reist kunt u een toegangskaart voor de Virgin Clubhouse Lounge kopen. Hier kunt u wat eten en drinken, loungen en gebruikmaken van de douches.

Koop uw toegangskaart voor de Virgin Clubhouse Lounge hier

TWA Hotel

Het TWA Hotel is een hotel bij JFK Airport, dat naast terminal 5 ligt. Deze terminal wordt ook wel het TWA Flight Center genoemd. Het bijzondere hotel diende oorspronkelijk als terminal, maar is in 2017 omgetoverd tot een hotel. Vanaf het buitenzwembad kijkt u uit op de landingsbaan, binnen is een bar te vinden en er is een museum.

Ook de kamers hebben uitzicht op de landingsbaan en zijn te boeken voor een overnachting of voor een aantal uur overdag. Mocht u vroeg in de ochtend vliegen, uw vlucht laat vertrekken of een lange tussenstop hebben, dan is het een optie om hier te verblijven.

John F. Kennedy International Airport (JFK) - TWA hotel John F. Kennedy International Airport (JFK) - TWA hotel lobby

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief