Mobile Passport Control (MPC) app voor New York

Mobile Passport Control (MPC) app voor New York

Met de Mobile Passport Control (MPC) app voor New York, en de rest van de Verenigde Staten, kunt u op een efficiëntere manier door de douane. Door voorafgaand gratis via de Mobile Passport Control app al een aantal standaard vragen te beantwoorden, krijgt u een QR-code. Hiermee mag u in een andere rij gaan staan bij de Customs and Border Protection (CBP) waardoor de wachttijd over het algemeen korter is en u sneller door de douane heen kunt zijn.

Contents

Mobile Passport Control

Sinds 2024 is het mogelijk om met de MPC app door de douane in de Verenigde Staten te gaan. Door voorafgaand aan uw reis de app te downloaden en in te vullen, kunt u in een speciaal aangewezen rij gaan staan wanneer u in de Verenigde Staten aankomt. Hierdoor hoeft u vaak minder lang te wachten voor u door de douane heen bent dan in de normale rij. Daarbij zijn er geen kosten aan de app verbonden, het is geheel gratis. U heeft alleen internet in New York nodig.

Voor wie is de Mobile Passport Control app?

Als u met een ESTA, een U.S. Passport, een Canadees paspoort of een Green Card reist, kunt u gebruik maken van de Mobile Passport Control app.

Voor uw vertrek naar New York, en dus de Verenigde Staten, kunt u al een profiel aanmaken voor uzelf en voor iedereen met wie u reist. Dit kunt u doen als u samen door de douane wilt gaan. Dit is ideaal voor gezinnen. Er kunnen maximaal 12 profielen op één telefoon worden aangemaakt. Voor de medereizigers is het niet nodig om zelf de app te downloaden.

Hoe werkt de Mobile Passport Control app?

  1. Download via de App Store of de Google Play Store de Mobile Passport app voor uw reis.
  2. Na het downloaden van de app kunt u beginnen met het aanmaken van een aanvraag.
  3. Begin met aan te geven hoe u het land binnenkomt en via welk vliegveld of cruiseport dit is.
  4. Maak vervolgens een profiel aan voor u en uw eventuele medereizigers.
  5. Selecteer het reisdocument dat voor u van toepassing is. Reist u met een ESTA naar de Verenigde Staten, kies dan Visa Waiver Program Passport.
  6. Geef de volledige naam door die op het paspoort staat en ga akkoord met de voorwaarden om door te gaan naar de volgende stap.
  7. Lees de vragen goed die u worden gesteld en beantwoord deze.
  8. Ook wordt u gevraagd wat het doel is van uw reis. Selecteer hier WT (Waiver Tourist) als u als toerist New York bezoekt, en WB (Waiver Business) als u op zakenreis bent.
  9. Sla vervolgens de gegevens op.

Wanneer u bent geland, opent u de app en kunt u uw formulier indienen. U hoeft alleen nog een foto van uzelf te maken. Voor dit heeft u internet nodig, waarvoor een e-simkaart databundel handig is.

Nadat u dit heeft gedaan ziet u in de app een QR-code, hiermee krijgt u toegang tot de Mobile Passport Control-rij. De QR-code is vier uur geldig. Ookal gebruikt u de app, u moet nog steeds uw paspoort kunnen tonen.

Mobile Passport Control (MPC) app voor New York - stappen

Andere steden

Mobile Passport Control is niet alleen beschikbaar op de luchthavens van New York, maar kan ook gebruikt worden op andere luchthavens in de VS. Vliegt u bijvoorbeeld naar Miami, San Francisco of Chicago? Dan kunt u de MPC app ook daar gebruiken! Download de app voor uw vertrek naar de Verenigde Staten en controleer of deze beschikbaar is op de luchthaven waar u landt.

Global Entry

De Mobile Passport Control is iets anders dan de Global Entry. U kunt de Global Entry zien als de betaalde variant van de MPC. U kunt dit aanvragen, wat ongeveer $100 kost, en u hoeft vijf jaar lang niet in de rij te staan voor de bemande douane. U kunt dan via een kiosk toegang krijgen tot de Verenigde Staten. Voordat u Global Entry aanvraagt, moet u zorgvuldig controleren of u in aanmerking komt en welke stappen u moet ondernemen.

Is MPC alleen voor inwoners van de Verenigde Staten?

Nee, MPC is ook geldig voor reizigers met een ESTA, Green Card of Canadees paspoort. Lees hier meer.

Is MPC geldig op JFK Airport?

Ja, u kunt gebruik maken van MPC op JFK Airport. Lees meer hier.

Is MPC geldig op Newark Airport?

Ja, u kunt gebruik maken van MPC op Newark Airport. Vind meer informatie hier.

Wordt MPC geaccepteerd op LaGuardia Airport?

Er is geen US Customs and Border Protection (CBP) op LaGuardia Airport, dus u hoeft niet door de douane.

Wordt MPC geaccepteerd op Stewart Airport?

Er is momenteel geen Mobile Passport Control beschikbaar op Stewart Airport. Lees hier meer over MPC.

Wordt MPC geaccepteerd in cruisehavens in New York?

Momenteel is de Mobile Passport Control niet beschikbaar in een van de cruisehavens in New York. Lees hier meer over MPC.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets