Weekend deal: tot 50% extra korting op de Flex en Day Pass! Gebruik de kortingscode!
Klik en bestel vandaag de New York Flex Pass hier!
Klik en bestel vandaag de New York Day Pass hier!

Menu
Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York

Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York

Koop tickets nu
Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York

Het Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York is het enige museum waar bezoekers een legendarisch vliegdekschip, de eerste spaceshuttle, de snelste vliegtuigen én een onderzeeër uit de Koude Oorlog kunnen bewonderen. Het museum is erg populair en verwelkomt maar liefst één miljoen bezoekers per jaar. Het Intrepid Museum bevindt zich in en op het vliegdekschip USS Intrepid. Het schip was tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Stille Oceaan actief in de strijd tegen de Japanners. Daarnaast speelde het Intrepid een belangrijke rol als vliegdekschip tijdens de Vietnamoorlog.

Koop uw Intrepid Museum tickets met korting hier

Wat kunt u verwachten van het Intrepid Sea, Air and Space Museum?

Sinds 1982 dient het vliegdekschip USS Intrepid als museum. Door een bezoek aan het Intrepid Sea, Air and Space Museum te brengen, krijgt u een uitstekende kijk op zee-, lucht- en ruimte-innovatie door de jaren heen. Om deze innovaties in het echt te kunnen beleven, heeft het museum onder andere een Space Shuttle Pavilion waar het eerste ruimtevaartuig ter wereld staat, de Enterprise.

Vliegtuigen en Onderzeeërs

In het museum is er een tentoonstelling van 27 oude vliegtuigen, zoals bijvoorbeeld het snelste militaire vliegtuig en een spionvliegtuig. Ook het snelste commerciële vliegtuig ter wereld, de British Airways Concorde is te bezichtigen op het Intrepid. Het is daarnaast erg interessant om een kijkje te nemen in de onderzeeër (USS Growler). Houdt er wel rekening mee dat hier vaak een wachtrij staat.

U kunt gebruikmaken van de audiotour en er zijn gidsen die u graag meer vertellen over de geschiedenis van het USS Intrepid. Zo kunt u de brug met het stuurhuis van het schip bezichtigen en kunt u meer te weten komen over hoe de bemanning en apparatuur tijdens oorlogen werkten. Het Intrepid Sea, Air and Space Museum is zeer geschikt voor kinderen. Op de plattegrond staat precies aangegeven wat er voor kinderen te doen is, er is dus voor ieder wat wils!

Intrepid Sea Air and Space Museum New York

Intrepid Simulators

Naast alle vliegtuigen zijn er in het Intrepid Museum ook drie simulators. Alle drie bieden ze een verschillende ervaring. Zo is er de 4D film ‘Stories of Intrepid’: unieke historische afbeeldingen gecombineerd met moderne computergraphics zorgen ervoor dat u de verhalen van de piloten kunt ervaren. In de bewegende simulator ‘G-Force Encounter’ zit u in een tweepersoons cockpit en bestuurt u uw eigen vliegtuig. In ‘Transporter FX’ stapt u in een capsule om een vlucht met special effects te ervaren. De capsule beweegt zoals een echt vliegtuig en u voelt de wind in uw haar.

Slapen in het Intrepid

Blijf slapen aan boord van het Intrepid! Wanneer de andere bezoekers naar huis gaan mag u juist naar binnen, om te slapen tussen de vliegtuigen in het museum. Ontdek het Flight Deck, flight simulators, een echte onderzeeër en nog veel meer. Een unieke ervaring die u en uw kinderen niet snel zullen vergeten! Neem een slaapzak en zaklamp mee en ervaar hoe een nacht aan boord van het USS Intrepid geweest moet zijn. Te boeken op geselecteerde data.

Reserveer uw overnachting in het Intrepid hier

Erics Tip: Dit museum is erg leuk voor vliegtuigliefhebbers en kinderen. Het vliegdekschip zelf is al erg interessant om van binnen te zien, maar de buitenkant is ook zeker indrukwekkend. Loop bijvoorbeeld naar de pier van 42nd Street en neem vanaf daar nog wat foto’s. Mijn bezoek aan het museum duurde ongeveer negentig minuten.

Praktische Informatie

  • Openingstijden:
    • 1 april – 31 oktober: ma-vrij 10.00-17.00 uur, za-zo 10.00-18.00 uur
    • 1 november – 31 maart: dagelijks 10.00-17.00 uur
  • Locatie: Pier 86 bij 46th Street

Koop uw tickets voor het Intrepid Museum met korting hier

Let op: Met de New York Pass en de New York Sightseeing Flex Pass heeft u gratis toegang tot het Intrepid Museum. Toegang tot de indrukwekkende Space Shuttle is bij beide passen inbegrepen.

Intrepid Sea Air en Space Museum New York City Intrepid Sea Air en Space Museum in New York

Misschien vindt u dit ook interessant:

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets