The New York Wheel

New york wheel

The New York Wheel is een gigantisch reuzenrad aan het St. George waterfront op Staten Island. Dit reuzenrad, dat het grootste is van het Westelijk halfrond, biedt een waanzinnig uitzicht over Manhattan, de New York Harbor en de Atlantische Oceaan. Het maakt deel uit van een uitgebreid project dat Staten Island voor eens en voor altijd echt op de kaart moet gaan zetten. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2018.

Helaas is de ontwikkeling van The New York Wheel stopgezet. U kunt echter wel het naastgelegen Empire Outlets bezoeken.

38 Onvergetelijke Minuten

De 38 minuten in The New York Wheel zijn 38 onvergetelijke. Overdag heeft u een adembenemend zicht over de stad en ‘s avonds, in het donker uitkijkend over de miljoenen lichtjes van New York City, druipt de romantiek er natuurlijk vanaf. Het rad is zeven dagen per week geopend, van 10:00 uur tot middernacht, en bij speciale gelegenheden zelfs tot 2 uur ‘s nachts.

The New York Wheel VS The London Eye

Het is geen geheim dat The New York Wheel geïnspireerd is op The London Eye, maar New York zou New York niet zijn als ze het niet nét even grootser aanpakten. Ter vergelijking: The New York Wheel is 192 meter hoog, terwijl The London Eye ‘slechts’ 135 meter hoog is. En terwijl aan de Londense versie 32 bakjes bungelen die elk maximaal 25 personen houden, heeft de New Yorkse variant er 36, waar maximaal 40 personen tegelijk in kunnen. Een kleine rekensom wijst uit dat er tot wel 30.000 mensen per dag in The New York Wheel van het uitzicht kunnen genieten. Wauw!

De Omgeving

Nadat u in het reuzenrad bent geweest hoeft u echt niet meteen naar huis. Er valt tegen die tijd genoeg te beleven aan het St. George waterfront. Modeliefhebbers kunnen terecht in de Empire Outlets; het eerste outletcentrum in de stad zelf, dat tegelijkertijd met The Wheel gebouwd wordt. En in de terminal naast het rad zullen tentoonstellingen te vinden zijn over de geschiedenis van New York City én over het gebruik van alternatieve energie. Want ja, dit gehele project wordt zo ‘groen’ mogelijk uitgevoerd. Zo bestaat de lichtshow die ‘s avonds zal worden opgevoerd uit acht miljoen dollar aan LED-lampjes!

Praktische Informatie

  • Prijs: 30 dollar
  • Bereikbaarheid: 20 minuten met de Staten Island Ferry vanaf Lower Manhattan (gratis)
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets