New York Fashion Week 2024

New York Fashion Week

New York Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats: in februari en september. De volgende NYFW vindt plaats van 6 september tot en met 11 september 2024. NY Fashion Week is een van de grootste fashion weeks ter wereld. In september wordt de lente-zomercollectie getoond en in februari zijn de collecties voor de herfst en de winter te zien. Tijdens Fashion Week in New York worden de nieuwste creaties van onder meer Ralph Lauren, Marc Jacobs en nieuwe en opkomende ontwerpers getoond aan kopers, pers en het publiek.

Contents

New York Fashion show bijwonen

Voor exclusieve shows is een officiële uitnodiging nodig om binnen te komen. Meestal krijgen ontwerpers, beroemdheden en influencers een uitnodiging voor een show en is heel hip New York hierbij aanwezig. Maar bij sommige shows is het mogelijk om NYFW van dichtbij mee te maken. Een aantal kleinere en opkomende designers openen de deuren voor iedereen, waardoor elke modeliefhebber de laatste creaties en nieuwste trends met eigen ogen kan zien.

Geen tickets beschikbaar op het moment

Erics Tip: Als u twijfelt over de dag- of avondsessie, ga dan voor de avondsessie. Naar een fashion show gaan is de New York Fashion Week beleven, en tijdens de avond komt dit nog meer tot leven. De term fashionably late is hier het geval. Wees op tijd voor de show, maar plan ook wat extra tijd in uw schema voor het geval de show langer duurt.

New York Fashion Week - ModelNew York Fashion Week - Show

New York Fashion Week

New York City Fashion Week vindt door de hele stad heen plaats en overal ziet u modieuze mensen gekleed om indruk te maken. Voornamelijk in TriBeCa en Chelsea worden veel shows georganiseerd. Het is leuk om hier rond te lopen en de vele unieke outfits te spotten van alle gasten.

De eerste fashion week in New York vond plaats in 1943, toen het nog Press Week werd genoemd. Het doel was om de aandacht weg te trekken van de Franse mode, waar toen niet heen gereisd kon worden vanwege de oorlog. Ook was het de bedoeling dat Amerikaanse ontwerpers een podium kregen, wat is gelukt. NYFW is een van de bekendste mode evenementen ter wereld.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets