Staten Island Ferry

Staten Island Ferry

De Staten Island Ferry is een gratis veerpont die 24 uur per dag, 7 dagen per week heen en weer vaart tussen Manhattan en Staten Island. Vanaf de boot heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en ook het Vrijheidsbeeld is goed te zien. Om bij de ferry te komen neemt u metrolijn 1 of R naar station South Ferry, de terminal zelf heet officieel de Whitehall Ferry Terminal.

Contents

Faciliteiten van de ferry

De terminal is voorzien van een wachtruimte met goede voorzieningen. Er zijn toiletten en er is gratis wifi beschikbaar, dus wachten is hier heel comfortabel. Maar de ferry gaat regelmatig, dus meestal hoeft u hier niet heel veel tijd door te brengen. Er is geen securitycheck voor u aan boord gaat, maar verwacht wel wat securityguards in de terminal en rond de boot. De ferry zelf is erg groot en er kunnen veel mensen op, dus zelfs als u denkt dat het niet gaat passen, kan waarschijnlijk toch iedereen mee.

De Staten Island Ferry gaat maar liefst 117 keer per dag en vervoert ruim 70.000 passagiers. Tijdens de spitsuren kan het soms wel heel erg druk zijn, maar op die momenten vaart de boot ook vaker. Het is niet mogelijk om na aankomst op Staten Island op de boot te blijven. U moet afstappen en via de wachtruimte opnieuw instappen, maar dit gaat erg makkelijk.

Erics Tip: “Bij het instappen loopt u NIET naar voren maar blijft u juist op het achterdek. U kunt de eerste trap nemen die u ziet. Boven aangekomen loopt u naar de achterkant van de boot (de kant die uitkijkt op de terminal). Als de deur van het achterdek dicht lijkt, probeer hem dan te openen. U zult een schitterend uitzicht hebben op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. In de winter is de deur op de terugweg (dan op het voordek) vaak gesloten, omdat het te koud is. U heeft dan dus maar één kans: de heenreis!”

Staten Island Ferry schema

De Staten Island Ferry vaart 24 uur per dag, 7 dagen per week. De afvaarten zijn erg frequent. Tijdens de spitsuren (op doordeweekse dagen tussen 6.00 en 9.30 uur en tussen 15.30 en 20.00 uur) vertrekt er elke 15 tot 20 minuten een boot. De rest van de tijd op weekdagen vaart de boot elke 30 minuten. Dat geldt ook voor het weekend. Op de feestdagen Nieuwjaarsdag, Martin Luther King Jr. Day, President’s Day, Memorial Day, Labor Day, Thanksgiving Day en Eerste Kerstdag vertrekt de boot vanaf beide terminals volgens ditzelfde schema, elke 30 minuten op het halve en hele uur.

Staten Island Ferry - Vrijheidsbeeld Staten Island Ferry - Binnenkant

Empire Outlets

Er is een goede reden om na de overtocht van Manhattan naar Staten Island nog even op het eiland te blijven: Empire Outlets. Bij dit winkelparadijs naast de ferryterminal vindt u outletstores van verschillende bekende merken. Tevens is er een supermarkt en zijn er verschillende eettentjes om onder het genot van een snack en een drankje even bij te komen van het shoppen.

Staten Island Ferry - Skyline

Is de Staten Island ferry gratis?

Ja, u kunt gratis met de Staten Island Ferry.

Kunt u het Vrijheidsbeeld zien vanaf de Staten Island Ferry?

Ja, de Staten Island Ferry vaart langs het Vrijheidsbeeld en biedt een glimp van een afstand. U moet echter wel tickets voor het Vrijheidsbeeld kopen om Liberty Island te bezoeken en om haar van dichtbij te zien.

Hoe lang duurt de Staten Island Ferry?

De overtocht duurt ongeveer 25 minuten in beide richtingen. Lees hier meer over de Staten Island Ferry.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets