Verborgen (speakeasy) bar tour in New York

Koop tickets nu
Verborgen bar tour in New York   Drankjes
10% korting

Ontdek New Yorks verborgen barscene (speakeasy bars) tijdens de Prohibition Era Bar Experience tour. Deze speciale tour neemt u mee naar vier unieke verborgen cafés in Manhattan! Prohibition was het verbod op het bezit en drinken van alcohol in Amerika in de jaren twintig. Maar er zijn natuurlijk altijd mazen in de wet en dat gold hier ook voor. Er openden in deze periode veel illegale bars in Amerika. Sommige hiervan zijn er nog steeds, ook in New York, en ze hebben ook nog steeds een ‘verboden sfeer’. Maar ze zijn niet altijd makkelijk zelf te vinden!

Boek hieronder met de geheime code ‘Eric’ en ontvang 10% korting

Boek hier uw tickets voor de verborgen (speakeasy) bar tour in New York

Bezoek een New Yorkse Speakeasy

Het is nog steeds mogelijk om een New Yorkse speakeasy te bezoeken en terug te gaan naar de jaren twintig. Bij deze bars kunt u niet reserveren en ze zijn moeilijk te vinden, omdat ze op de meest onverwachte plekken verborgen zitten. Daarom raad ik u aan om de Prohibition Era Bar Experience Tour te doen. De tour wordt geleid door een lokale gids, die ook zal vertellen over de verschillende wijken van New York en de prohibition era. U krijgt makkelijk toegang tot vier locaties (inclusief de oudste bar van New York) en drie drankjes en een snack zijn inbegrepen.

Verborgen (speakeasy) bar tour in New York - McSorleys Verborgen (speakeasy) bar tour in New York - Speakeasy

De Roerige Jaren Twintig

Na de Eerste Wereldoorlog volgden de roerige jaren twintig. De goede jaren braken aan in Amerika, met veel vrijheid en plezier. Nachtclubs werden het centrum van het sociale leven. Toen startte de Prohibition en kwam er een verbod op de verkoop, productie en het vervoer van alcoholische dranken. Maar wat een positieve wet had moeten zijn, werd een wet die zorgde voor corruptie en geweld; de beroemde tijden van Lucky Luciano en Al Capone. Overal in Amerika openden verborgen plekken waar gedronken kon worden en de consumptie van alcohol verdubbelde.

In New York werden deze verborgen bars ‘speakeasies’ genoemd. Omdat je er zachtjes over moest praten, en omdat je zachtjes moest praten als je er binnen was, om de politie of de buren niet te alarmeren. Prohibition eindigde in 1933, maar de speakeasies zijn altijd gebleven. Of in ieder geval hun erfenis. Cocktails zijn bijvoorbeeld ontstaan tijdens de Prohibition, door het mixen van thuis gedistilleerde alcohol met vruchtensappen, om de smaak te verbloemen. En wie kan zich nu nog een chique avond uit voorstellen zonder een cocktail?

Erics Tip: Ik heb al veel bars in New York gezien, maar een aantal plekken waar ik met deze tour kwam, bezocht ik ook voor het eerst. Het zijn bars die je door hun onbestemde uitstraling normaal wat minder snel binnenstapt. Deze tour is dan ook heel leuk om ze alsnog te ontdekken en er later nog eens naar terug te gaan.

Praktische informatie

  • Vertrekpunt: Lower East Side
  • Vertrektijden: maandag en woensdag om 19.00 uur
  • Duur: ongeveer 3 uur
  • Dresscode: casual, maar geen sneakers of baggy jeans
  • De minimumleeftijd is 21 jaar. U dient een geldig identiteitsbewijs met foto te laten zien.

Boek hieronder en ontvang 10% korting met de code ‘Eric’

Koop hier uw tickets voor de verborgen (speakeasy) bartour in New York

Verborgen (speakeasy) bar tour in New York - Cocktailbar Hidden speakeasy bar tour in New York Pawn Shop

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets