Sex and the City Tour

Koop tickets nu
Sex and the City Tour

De Sex and the City tour in New York is de beste manier om de wereld van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte te ontdekken. U bekijkt de locaties waar is gefilmd en andere hotspots. De tour is ideaal om met zusjes, moeders of vriendinnen te doen. Bovendien wordt Sex and the City – en dan zowel de serie als de twee films – helemaal uitgeplozen op details, bloopers en filmlocaties. Enige kennis van de scènes en het plot zijn daarom geen overbodige luxe.

Boek uw tickets voor de Sex and the City tour hier

The Plaza Hotel

De Sex and the City tour begint bij de Pulitzer Fountain op Fifth Avenue tussen 58th en 59th Street. De fontein is niet te missen, hij ligt namelijk direct voor het beroemde Plaza Hotel (juist, waar Carrie’s grote liefde Big zijn verloving met Natasha vierde). Zorg dat u zo’n minimaal tien minuten voor aanvang van de tour aanwezig bent voor een goede plek in de bus en laat u niet te veel afleiden door de fontein. Bij de gids, die voor het gemak een blauwe paraplu opsteekt, kunt u de voucher laten zien en vervolgens een plekje zoeken in de bus. Ga het liefst aan de linkerkant zitten, de meeste locaties op deze tour liggen gek genoeg aan die kant van de bus. Zo ziet u het meest en kunt u de beste foto’s maken. De bus beschikt over airco, een toilet en wifi, dus onderweg ontbreekt het u aan niks.

Nadat de gids zich heeft voorgesteld (meestal jonge vrouwen die iets in de theater- of filmwereld doen) rijdt u met de bus langs de pracht en praal van Fifth Avenue op weg naar de eerste stop. De gids vertelt u onderweg alles over de filmlocaties waar u langsrijdt en laat de bijbehorende scènes zien op de videoschermen in de bus.

Sex and the City Tour - Cosmopolitans Sex and the City Tour - The Village

Magnolia Bakery

De Sex and the City tour duurt in totaal drieënhalf uur en bevat verschillende stops. U kunt rondkijken in sexwinkel Pleasure Chest (waar Charlotte haar Rabbit kocht.) Ook stopt u bij Carrie’s huis voor een selfie bij de voordeur en u krijgt tijd om te winkelen op het schattige Bleecker Street, waar u bovendien 10% korting ontvangt bij designer Michael Kors. De tour neemt u ook mee naar Scout, de bar die Steve en Aidan samen openden. De bar heet eigenlijk Onieal’s. Van binnen ziet het er echter precies uit als in Sex and the City. En, hoe kan het ook anders, de cosmopolitans staan op de bar voor u klaar. Helaas zijn de cocktails niet gratis wegens de strenge Amerikaanse wet omtrent alcohol, maar voor $ 10 kunt u net als Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte van een cosmo nippen.

Bij de ‘eindhalte’ vlakbij Times Square kunt u nog even bij de HBO store naar binnen voor Sex and the City souvenirs met 10% korting, of kunt u om de hoek een kijkje nemen bij de New York Public Library (waar de bruiloft van Carrie en Big had moeten plaatsvinden). Op Times Square zit ook een grote metrohalte, zodat u op uw Jimmy Choo’s niet te ver hoeft te lopen…

Erics Tip: De tour duurt normaal van 11.00 tot 14.30 uur, maar door het verkeer kan het soms uitlopen. Dus tenzij u onderweg een cupcake wilt kopen bij Magnolia Bakery als lunch, kunt u het beste zelf water en een snack meenemen.

Sex and the City Tour - Magnolia Bakery Magnolia Bakery

Praktische Informatie

De tours zijn vaak volgeboekt, dus koop uw tickets vooraf om zeker te zijn van een plaats in de bus. Na uw aankoop ontvangt u een voucher, die u kunt uitprinten en gebruiken als uw ticket voor de tour, of kunt laten zien als mobiel ticket op uw smartphone.

  • Duur: 3.5 uur
  • Vertrekpunt: Plaza Hotel
  • Vertrektijd: 11.00

Boek uw tickets voor de Sex and the City tour hier

Er is ook een Sex and the City Night Out tour

Sex and the City Carrie

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets