Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass

Verschil tussen New York Voordeelpassen

Er zijn een aantal New York voordeelpassen die u kunt aanschaffen voor u op reis gaat. De populairste passen zijn de New York CityPASS, de New York Pass en de New York Explorer Pass. Op deze pagina vertel ik u meer over het verschil tussen de New York CityPASS en de New York Pass. Beide kortingspassen geven toegang tot topattracties. Maar wat is nu de beste keuze?

Het is goed om allereerst te kijken voor hoeveel dagen u in New York op vakantie bent en hoeveel van deze dagen u echt attracties wilt gaan bezoeken (en niet bijvoorbeeld heerlijk fietsen in Central Park). Uiteindelijk is dat bepalend voor welke pas het meest geschikt is voor u. De New York CityPASS is eenvoudig te gebruiken en 9 dagen geldig vanaf de datum van het eerste gebruik. De New York Pass daarentegen is verkrijgbaar voor 1, 2, 3, 5, 7 of 10 kalenderdagen.

Topattracties bezoeken

Beide passen zijn veel goedkoper dan het kopen van losse kaartjes voor alle attracties. Als u met de New York CityPASS het Empire State Building en de Top of the Rock bezoekt en een van de boottochten maakt, dan heeft u al flink bespaard op de standaardprijzen. Met de New York Pass  heeft u al 50% korting te pakken als u Madame Tussauds en de New York Skyride bezoekt én een boottocht in de Shearwater Harbor maakt. Een groot voordeel van zowel de New York CityPASS als de New York Pass is dat u de lange wachtrijen kunt overslaan en op deze manier veel tijd bespaart.

Als u maar één of twee dagen in New York bent, dan is de New York CityPASS het meest geschikt. Met deze pas kunt u namelijk op uw gemak 6 topattracties bezoeken waaronder de Top of the Rock en 9/11 Museum. De New York Pass is daarentegen voordelig als u meer dan drie dagen in New York bent en daarbij van plan bent om veel te zien, doen en bezoeken. Omdat deze pas u toegang geeft tot maar liefst 80 attracties kunt u ervan uitgaan dat u een druk schema gaat hebben!

De New York CityPASS en de New York Pass geven beide toegang tot de beroemde bezienswaardigheden van New York: het Empire State Building, de Top of the Rock, de Statue of Liberty en de bekende musea zoals het Guggenheim en het Metropolitan Museum of Art.
De New York Pass geeft u echter ook toegang tot de wat minder bekende attracties: de New York Hall of Science, de Staten Island Botanical Garden en de Fraunces Tavern.

CityPASS vs New York Pass - Vrijheidsbeeld Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass - Brooklyn Museum

Hop-on Hop-off busticket

Als u ook van plan bent om een Hop-on Hop-off bustour te doen, moet u zeker overwegen om de New York Pass te nemen. Met de eendaagse New York Pass kunt u één dag van de Big Bus Hop-on Hop-off bus gebruikmaken op de Uptown, Midtown en Downtown loops. De New York Pass voor 2, 3, 5, 7 en 10 dagen is inclusief een 2-daags Big Bus Hop-on Hop-off ticket en ook hiermee kunt u de Uptown, Midtown en Downtown tour doen.

Welke pas is de beste keuze?

Qua kosten, gelet op de mogelijkheid om 6 attracties te bezoeken in 2 dagen, is de New York CityPASS goedkoper. Maar eigenlijk kunnen de twee passen niet op deze manier vergeleken worden: ze bieden namelijk elk iets anders.

Even alles op een rijtje:

New York CityPASS New York Pass
9 dagen geldig 1, 2, 3, 5, 7 of 10 dagen geldig
€ 115 $ 109, $ 189, $ 239, $ 299, $ 339 of $ 399
6 attracties 80 attracties
15% korting op Bloomingdale’s Vele voordelen bij eettentjes
Extra kortingscoupon Boekje met 180 pagina’s vol tips

 

Klik hier om de New York CityPASS te kopen

Klik hier om de New York Pass te kopen

Erics Tip: De New York CityPASS heeft mijn voorkeur. Hij is goedkoop en makkelijk maar vooral geschikt voor mensen die de highlights van New York willen zien voor de eerste keer. 

Verschil tussen New York CityPASS en New York Pass - Top of the Rock

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store