9/11 Ground Zero Museum Workshop in New York

Koop tickets nu
911 Ground Zero Museum Workshop in New York

De 9/11 Ground Zero Museum Workshop in New York is een klein museum dat foto’s en voorwerpen tentoonstelt gericht op het herstel van de aanslagen op 11 september 2001. Nadat de aanslagen plaatsvonden zijn mensen van, onder andere, de Fire Department New York (FDNY) maanden bezig geweest om Ground Zero in New York op te ruimen. Oprichter van de workshop, Gary Marlon Suson, was de fotograaf op Ground Zero en heeft veel dingen van dichtbij gezien. Foto’s die hij heeft gemaakt en spullen die zijn gevonden, die u kunt vasthouden, heeft hij tentoongesteld in de 9/11 Museum Workshop.

Koop uw tickets voor de 9/11 Workshop hier

9/11 Ground Zero Museum Workshop

Oprichter Gary Marlon Suson was de officiële fotograaf van de FDNY op Ground Zero. Hierdoor heeft hij zeldzame foto’s kunnen maken en beschikking gekregen over bijzondere voorwerpen die u kunt zien en vasthouden in de 9/11 Workshop. Het museum is geïnspireerd op het Anne Frank Huis in Amsterdam; een klein museum dat een grote inkijk in een gebeurtenis geeft. In dit geval een inkijk in het leven van de mensen van de FDNY en de herstelploegen.

In het museum in Meatpacking District zijn foto’s te zien van brandweermannen en de honden, die constant zochten naar slachtoffers, de PATH tunnels onder Ground Zero en de “Honor Guard”, de ceremonie wanneer een collega werd gevonden. Tijdens deze zoektocht zijn er ook veel voorwerpen gevonden die in de Twin Towers stonden die u terug kunt zien in het Ground Zero museum, zoals de “Frozen Clock”, die de exacte tijd aangeeft dat de eerste toren instortte. Ook “Today is September 11” wordt tentoongesteld. Dit is een kalender gevonden in het station van PATH. Wat de Ground Zero Workshop extra bijzonder maakt, is dat u voorwerpen vast mag houden en dat oprichter Gary aanwezig is om u meer te vertellen over zijn ervaring.

Het museum in New York kan het beste beleefd worden door middel van de interactieve audio tour. Deze neemt u mee langs de foto’s, vertelt u wanneer u een item mag vastpakken en daarbij hoort u ook fragmenten die zijn opgenomen op Ground Zero. Denk hierbij aan blaffende honden, vrachtwagens die puin afvoeren en gebeden die worden voorgedragen.

911 Ground Zero Museum Workshop in New York Museum - items 911 Ground Zero Museum Workshop in New York - Tentoonstelling

Verschil tussen 9/11 Museum en Workshop

Naast de 9/11 Ground Zero Workshop, is het 9/11 Museum in New York te vinden. Het 9/11 Museum, bevindt zich naast het 9/11 Memorial. Dit museum vertelt het verhaal over de gebeurtenissen op en rond de bewuste dag, en over de slachtoffers. De 9/11 Ground Zero Museum Workshop is een interactief museum dat zich richt op de periode na de aanslagen en het herstel van Ground Zero. Anders dan de andere twee musea is dat u hier voorwerpen kunt aanraken en vastpakken.

Erics tip: Het officiële 9/11 Museum richt zich op 9/11 zelf en is een ‘must-see’. Na een bezoek aan het museum kunt u de workshop bezoeken om u verder te verdiepen. De Ground Zero Workshop laat u zien hoe het was om als brandweer aan de frontlinie te staan op Ground Zero en u kunt er voorwerpen aanraken. Het museum is intiem en kan daardoor ook wat intimiderend zijn, elke foto en elk voorwerp heeft een verhaal.

Praktische info

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt printen en gebruiken als uw ticket, of kunt laten zien als mobiele ticket op uw telefoon.

  • Locatie: 420 West 14th Street, Meatpacking District

Koop uw tickets voor de 9/11 Workshop hier

Hoeveel kost een 9/11 Ground Zero Museum Workshop ticket?

De 9/11 Ground Zero Museum Workshop tickets zijn beschikbaar vanaf € 35.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief