4 juli – Independence Day in New York 2021

4 juli - Independence Day in New York

Op 4 juli is het Independence Day in New York. Independence Day (Onafhankelijkheidsdag) is een van de belangrijke dagen van het jaar in de Verenigde Staten. New Yorkers weten hoe ze dit moeten vieren en als u op 4 juli in New York bent, mag u dit zeker niet missen.

Wat gebeurt er op Independence Day in New York?

Voor New York betekent 4 juli dat veel bewoners uit de stad weggaan, vooral naar Long Island en Fire Island om daar met familie te barbecueën. De treinen naar de stranden zitten overvol maar niemand heeft haast.

4 juli is ook een van de weinige dagen van het jaar dat er veel winkels gesloten zijn. De meeste (kleding)winkels zullen deze dag niet open zijn. Ook banken, scholen en (post)kantoren blijven deze dag gesloten. Musea en bijvoorbeeld Top of the Rock en Empire State Building zijn wel open (het Empire State Building sluit om 19.00 uur).

Wat is er te doen op 4 juli / Independence Day?

Vaak verwacht men dat er een parade is, maar helaas is die er op 4 juli niet. New York heeft echter wel een schitterend vuurwerk waar zo’n 2 miljoen (!) mensen live naar komen kijken. Het vuurwerk heeft 40.000 explosies en duurt ruim 25 minuten. Het is een van de grootste vuurwerkshows ter wereld.

Waar kan ik het vuurwerk zien?

Als u 4 juli in New York bent mag u dit absoluut niet missen. Het vuurwerk start rond 21.00-21.15 uur op de East River. U kunt het vuurwerk het beste zien vanuit Brooklyn Bridge Park, of vanuit Lower Manhattan tussen de Manhattan Bridge en de Staten Island Ferry Terminal. Er komen zoveel mensen kijken, dat sommigen al om 11.00 uur aanwezig zijn om een goede plek te krijgen. Wanneer u geen behoefte heeft aan deze drukte, zijn er ook andere opties:

Zie het vuurwerk vanaf een dinnercruise

Een prima optie om van Independence Day en het vuurwerk te genieten is een dinercruise. Beide dinercruises bieden een 5-gangenmenu en een premium open bar. Op de luxe cruise wordt u ook nog getrakteerd op hapjes en een live dj. Van iedereen wordt verwacht dat hij zich mooi kleedt en op het schip kunnen slechts 200 gasten terecht.

Lees hier meer over 4th of July Dinnercruises

Avondcruise

Als u geen dinnercruise wilt doen, maar wel een geweldig uitzicht wilt op het vuurwerk, dan raad ik u aan om een avondcruise te doen. De cruises vertrekken rond 17.00 of 18.00 uur, wat u ruim voldoende tijd geeft om van New York te genieten voor u het vuurwerk gaat bekijken. Beide bieden eten en drinken te koop aan aan boord. Op de Circle Line Cruise kunt u tevens genieten van dj entertainment. Deze boottochten zijn goedkoper dan dinnercruises.

Lees hier meer over 4th of July avondcruises

Total 4th of July Experience

Wilt u een echte 4th of July meemaken? Dan is dit misschien iets voor u. Een heel dagprogramma inclusief een barbecue op een terras met uitzicht op Times Square. Daarna volgt er een tour per bus door Lower Manhattan. Het hoogtepunt is een boottocht met dinerbuffet en uiteraard uitzicht op het vuurwerk. Deze exclusieve tour is zeer beperkt beschikbaar en zal snel uitverkocht zijn. Wacht dus niet te lang.

Boek de Total 4th of July Experience hier

4 juli - Independence Day in New York - Vuurwerkcruise 4 juli - Independence Day in New York - Empire State Building

4th of July op One World Observatory

Tickets voor 2021 zijn nog niet beschikbaar. Stuur me een e-mail als u een bericht wilt ontvangen zodra de tickets beschikbaar zijn: [email protected]

Als u op zoek bent naar een exclusieve, unieke ervaring op 4th of July, raad ik aan om tickets te kopen voor het 4th of July feest op One World Observatory. Aanschouw het vuurwerk op de East River van bovenaf, vanaf het geweldige uitkijkpunt van het One World Trade Center. De tickets hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en u kunt met het hele gezin naar dit evenement! Bij het ticket zit een drankje inbegrepen, extra drankjes en typisch Amerikaanse hapjes zijn beschikbaar tegen betaling. Zoek op tijd een plekje aan het raam, zodat u zeker bent van goed zicht op het spectaculaire vuurwerk.

Boek uw tickets voor 4th of July op One World Observatory hier

4th of July op het Empire State Building

Tickets voor 2021 zullen € 500 of meer kosten en zijn nog niet beschikbaar. Stuur me een e-mail als u een bericht wilt ontvangen zodra de tickets beschikbaar zijn: [email protected]

Op 4 juli opent Empire State Building zijn deuren voor een exclusief 4th of July feest. De avond begint op de 80e verdieping waar een welkomstreceptie is met premium open bar en hapjes. Om 21.00 uur kunt u naar het observatiedek op de 86e verdieping gaan voor een uniek uitzicht op Macy’s vuurwerkshow.

Boek uw tickets voor 4th of July op het Empire State Building hier

Wat kunt u verwachten van het vuurwerk? Kijk hier:

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets