Dagtrip vanuit New York naar Washington D.C. met de bus

Koop tickets nu
Washington DC Dagtrip - Capitol

Buiten de stad New York is er veel te zien. Veel van deze dingen kunt u binnen een korte tijd bezichtigen door bijvoorbeeld mee te gaan op een dagreis naar Washington D.C. met de bus. De reis begint vroeg; u wordt met de bus opgehaald bij Port Authority Bus Terminal. U wordt ten zeerste aangeraden om voor vertrek te ontbijten, en om voldoende water en tussendoortjes mee te nemen voor onderweg. De bus rijdt onderweg door New Jersey, Delaware en Maryland. De plaats van bestemming is de Capitol Hill in Washington D.C.

Boek uw dagtrip vanuit New York naar Washington D.C. met de bus hier

Begraafplaats Arlington en Lincoln Memorial

De eerste bezienswaardigheid van deze dag is de nationale begraafplaats Arlington, waar u een bezoek kunt brengen aan het graf van president John F. Kennedy. Tijdens de rondleiding vertelt een gids u feitjes en de geschiedenis van de hoofdstad van de Verenigde Staten. Van hieruit zal u het geweldige Lincoln Memorial en de monumenten voor de soldaten van de Vietnamoorlog en de Koreaanse oorlog bezichtigen. Vervolgens gaat u naar het Smithsonian National Air and Space Museum, waar zich de grootste collectie met vliegtuigen en ruimtevaartuigen ter wereld bevindt.

Dagtrip Washington DC - Lincoln Memorial Washington DC Day Trip - White House

Het Capitool en Het Witte Huis

Voor u weer vertrekt, brengt u een bezoek aan het Capitool, de plek waar het US Congres vergadert. Natuurlijk leidt de tour u verder langs het Witte Huis, het huis en de werkplek van de president van de Verenigde Staten.

Na het bezichtigen van het Witte Huis is het tijd voor een laatste tour door de stad, dus zorg ervoor dat u uw camera bij de hand heeft om een aantal panoramafoto’s te maken! U zult vroeg in de avond aankomen in New York, meestal rond 20.00 uur. Het kan later worden door het verkeer, dus u kunt beter geen plannen maken voor ‘s avonds.

Erics Tip: Deze dagtrip door Washington D.C. heeft een erg vol programma en laat weinig ruimte over om uitgebreid door de stad de lopen of te winkelen. Wel is deze dagtour een goede manier om in een korte tijd veel van de stad te zien en om veel te weten te komen over de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Praktische informatie

Na aankoop ontvangt u per e-mail een voucher die u kunt uitprinten en gebruiken als ticket voor de trip, of kunt laten zien als mobiel ticket op uw smartphone.

  • Vertrekpunt: Port Authority Bus Terminal (42nd Street, tussen 8th en 9th Avenue)
  • Vertrektijd: 6.30 uur

Boek hier uw dagtrip naar Washington D.C. met de bus

Let op: Als u met meer dan vier personen reist, kijk dan eens naar deze privétour naar Washington D.C.. U wordt rondgereden in een privé-minivan, door een chauffeur die ook uw gids is. U bent flexibel en kunt de dag precies zo organiseren als u zelf wenst.

Dagtrip Washington DC - Monument Dagtrip vanuit New York naar Washington D.C. met de bus - Lincoln Memorial

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief