Hygiëne in restaurants in New York

Hygiëne in restaurants in New York

Hygiëne in restaurants in New York wordt aangegeven met een lettersysteem. Dit kan u helpen bij het vinden van een plek om iets te eten. De A’s, B’s en C’s vertellen u precies hoe hygiënisch een restaurant is, hoe er met het voedsel om wordt gegaan. Jarenlang tastte u in New York in het duister, als u wilde weten welk restaurant z’n zaakjes goed voor elkaar had. Natuurlijk kunt u deels op uw gevoel af gaan, maar het eet toch nog net even wat lekkerder als u weet dat de hygiëneregels hoog in het vaandel staan bij het keukenpersoneel.

De A van Aanrader

The New York City Department of Health and Mental Hygiene bezoekt de restaurants in New York onaangekondigd en deelt deze letterbeoordeling uit. Op basis van een inspectie delen ze punten uit, waarbij geldt: hoe minder punten, hoe beter. Eigenlijk moet u de punten dus zien als strafpunten. Heeft een restaurant tussen de 0 en 13 punten, dan krijgt het een A; heeft het er tussen de 14 en 27 dan wordt het een B; en heeft het 28 punten of meer, dan moet het een C op het raam plakken. U hoeft zich niet direct zorgen te maken als u geen sticker ziet hangen, want het kan natuurlijk ook zo zijn dat het restaurant in kwestie nog niet geïnspecteerd is. Online vindt u de beoordeling van alle New York restaurants.

Hygiëne in restaurants in New York - Grade A Hygiëne in restaurants in New York - Grade B

Waar let de inspectie op?

Voorbeelden van categorieën waarin restaurants ‘strafpunten’ kunnen ‘verdienen’ zijn:

  • Hoe er met het voedsel om wordt gegaan
  • De temperatuur waarop het voedsel wordt bewaard
  • De persoonlijke hygiëne van het personeel
  • Het onderhoud van de apparatuur
  • De bestrijding van ongedierte

Schendingen

De punten die per overtreding worden uitgedeeld zijn afhankelijk van het gezondheidsrisico voor de gasten. Voorbeelden van zaken waarop restaurants afgestraft worden zijn de volgende:

  1. Een gevaar voor de gezondheid van mensen, zoals voedsel dat niet op de juiste temperatuur wordt bewaard. Dit kost minimaal zeven punten en als het niet kan worden gecorrigeerd voordat de inspectie is voltooid, dan kan het restaurant zelfs worden gesloten totdat het probleem is opgelost.
  2. Een overtreding met betrekking tot het voedsel, zoals sla serveren zonder het eerst goed te wassen. Voor zo’n vergissing krijgt een restaurant minimaal vijf punten.
  3. Een algemene overtreding, zoals het niet goed schoonmaken van kookgerei, begint bij twee punten en kan oplopen tot vijf punten.
Eric’s Tip: Het loont de moeite om te kijken hoe een restaurant is beoordeeld. Zo komt u niet voor ongelukkige verrassingen te staan als u met bijvoorbeeld uw parter of kinderen uit eten gaat, en verkleint u het risico om bijvoorbeeld een voedselvergiftiging op te lopen. Ik adviseer zoveel mogelijk te eten in restaurants met een A op het raam. Als er een B hangt, let dan goed op en ga niet eens naar binnen als er een C hangt.

Hygiëne in restaurants in New York - Grade C Hygiëne in restaurants in New York - Onbeoordeeld Restaurant

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief