Beste Steakhouse in New York

Steak eten in New York

Het beste steakhouse in New York is volgens velen Peter Luger. Maar er zijn nog vele andere restaurants in New York waar u ook een goede steak kunt eten, van relatief goedkoop bij bekende ketens tot heel exclusief. Ga naar een fancy steakhouse voor een romantische avond uit of naar een ouderwets restaurant voor een authentieke ervaring. En vergeet niet vooraf te bedenken hoe u uw steak graag eet! Hieronder vindt u mijn tips voor de beste steak in NYC.

 1. Contents

  Peter Luger in Brooklyn

  Peter Luger is hét steakhouse van New York en staat erom bekend de beste steak van de stad te serveren. Het ligt in Brooklyn en het is een beetje een ‘rauw’ restaurant zonder opsmuk, waar de bediening vooral bestaat uit lokale stoere gasten. De steaks zijn duur, maar geweldig. Het restaurant is dan ook niet voor niks een van mijn favorieten.

  Beste Steakhouse in New York - Peter Luger Beste Steakhouse in New York - Peter Luger Steak

 2. Strip House

  Wie zijn steak graag vergezeld laat gaan van een goede cocktail, kan terecht bij Strip House. Dit restaurant heeft meerdere vestigingen in New York en de cocktailkaart doet niet onder voor de menukaart. Hier beleeft u dan ook een echte fancy New Yorkse avond!

  Erics Tip: Wat een diner bij Strip House bijzonder maakt, is dat dit restaurant ook een uitgaansgelegenheid is. Ga hier dus het liefst dineren op een vrijdag- of zaterdagavond, wanneer de sfeer optimaal is. De steak is er elke avond even duur, maar op deze dagen heeft u qua beleving veel meer waar voor uw geld.
 3. Wolfgang’s Steakhouse

  Op Park Avenue, in de voormalige dining room van het Vanderbilt Hotel, vindt u Wolfgang’s Steakhouse. Met zijn gewelfde, betegelde plafond is het alleen vanwege het interieur al de moeite waard om hier te dineren, en dan heb ik het nog niet gehad over de heerlijke steaks die Wolfgang’s op het menu heeft staan. Het restaurant bestaat al vier decennia, dus ze weten hier inmiddels heel goed hoe ze een perfecte steak moeten serveren.

  Beste Steakhouse in New York - Wolfgangs Steakhouse

 4. Smith and Wollensky

  Voor een goede steak in een indrukwekkend restaurant gaat u naar Smith and Wollensky. Ook hier betaalt u gerust $ 50 tot $ 70 voor uw gerecht, maar dan krijgt u ook wat! Smith and Wollensky serveert een geweldige dry aged steak en het restaurant zelf in Midtown East heeft een fijne, beetje ouderwetse ambiance.

  Beste Steakhouse in New York - Smith and Wollensky

 5. Ketenrestaurants

  Vindt u de bovenstaande opties iets te fancy of te prijzig? Dan kunt u voor uw steak ook prima terecht bij een van de ketens in New York. Bij bijvoorbeeld Applebee’s en TGI Fridays wordt goede steak geserveerd en u vindt ze op meerdere plekken in (met name Midtown) Manhattan.

Soorten steak in New York

Voor u koers zet naar een steakrestaurant, is het natuurlijk handig als u weet wat u precies wilt bestellen. Er zijn namelijk verschillende soorten vlees en verschillende bereidingswijzen. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

 • Rare, medium, well-done: kort gebakken, medium gebakken, doorbakken
 • T-bone steak: steak met T-vormig bot en een rand vet
 • Prime cut: eersteklas kwaliteit, dun doorregen
 • New York cut: rumpsteak, van boven de rib afkomstig
 • Sirloin: New York cut, maar dan met rib
 • Tenderloin: haas

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets