Glutenvrij in New York

Glutenvrij in New York

Ik krijg veel vragen over de mogelijkheid tot glutenvrij eten in New York. In deze grote stad vol mensen met diverse dieetwensen wordt er meestal niet raar opgekeken als u in een restaurant naar de glutenvrije opties vraagt. Vaak zullen er glutenvrije gerechten op het menu staan of kunnen de standaardgerechten aan uw wensen worden aangepast. Maar er zijn natuurlijk ook altijd restaurants en bakkerijen die erom bekend staan geheel of gedeeltelijk glutenvrij te zijn. Ik heb hiervan een selectie gemaakt voor u.

Glutenvrije supermarkten

Er zijn een aantal gezonde supermarkten die een groot aanbod in glutenvrije producten hebben. U moet sowieso even gaan kijken bij Whole Foods en Trader Joe’s. Beide ketens hebben verschillende winkels in Manhattan. Deze supermarkten zijn niet goedkoop, maar u vindt er alles wat u nodig heeft.

Glutenvrije Food Tour

Tijdens de glutenvrije tour wordt u meegenomen naar eetgelegenheden waar u kunt ontbijten en lunchen. Ondertussen laat uw gids u de hoogtepunten en verborgen hoekjes van Central Park zien.

Boek hier de Glutenvrije Food Tour

Glutenvrije restaurants

U zult verrast zijn over hoeveel glutenvrije restaurant er in New York zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de glutenvrije restaurants in New York per stadsdeel.

Erics Tip: Vergeet niet om voor de zekerheid altijd nog een keer extra aan te geven dat u glutenvrij wilt eten, vooral als u coeliakie heeft.

Uptown

Pappardella (316 Columbus Avenue)
Lilli and Loo (792 Lexington Avenue)
TAP NYC (267 Columbus Avenue)

Midtown

Nizza (630 9th Avenue)
The Little Beet Table (333 Park Avenue S)
Bistango (415 3rd Avenue)

Downtown

Senza Gluten (206 Sullivan Street)
Otto’s Tacos (131 7th Avenue S)
Risotteria Melotti NYC (309 E 5th Street)

Glutenvrije bakkerijen

Het zou toch zonde zijn als u dankzij de gluten geen New Yorkse cupcake of donut kunt proeven. Gelukkig zijn er veel bakkerijen die alle lekkernijen ook glutenvrij verkopen. Dit zijn er een aantal:

Erin McKenna’s Bakery (28 Broome Street)
By the Way Bakery (2442 Broadway)
Noglu (1266 Madison Avenue)

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief