Paasweekend deal: tot 30% extra korting op de New York Pass + 1 extra dag Hop-on Hop-off bus!
Klik en bestel vandaag de New York Pass hier!

Menu
Hamilton op Broadway Tickets

Hamilton op Broadway Tickets

Hamilton op Broadway Tickets

Koop uw Hamilton op Broadway tickets voordat u naar New York gaat. Het is makkelijk om theatertickets online te kopen en het bespaart u tijd. De musical wordt opgevoerd in het Richard Rogers Theatre. Hamilton op Broadway gaat over Amerika’s eerste minister van Financiën Alexander Hamilton. De musical en het bijbehorende boek zijn geschreven door Lin-Manuel Miranda. De musical startte begin 2015 als off-Broadway productie, maar al snel naar Broadway verhuisde. Hamilton wordt de beste Amerikaanse musical van de afgelopen decennia genoemd en is door de muziek- en acteurskeuze erg vernieuwend.

Koop uw Hamilton op Broadway tickets hier

Het verhaal van Hamilton

De kostuums in deze show zijn traditioneel, maar dat is dan ook het enige klassieke element in de musical. Het verhaal wordt bijna volledig gerapt en gezongen, met nummers in allerlei verschillende muziekstijlen, en de blanke personages worden gespeeld door donkere en Latijns-Amerikaanse acteurs.

De musical is gebaseerd op de biografie van Alexander Hamilton, die wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Verenigde Staten en de eerste minister van Financiën van de VS was. Hij staat nog altijd afgebeeld op het $ 10-biljet. Hamilton komt de Verenigde Staten binnen als ambitieuze immigrant uit de Caribbean en ontwikkelt zich met hulp van vice-president Burr tot succesvol staatsman. Hij kan rekenen op steun van George Washington, terwijl Amerika’s andere founding fathers Jefferson en Madison zijn grote opponenten zijn. De relatie met Burr verslechtert, wat uiteindelijk leidt tot een duel tussen de twee, waarbij Burr Hamilton dodelijk verwondt. Tegelijk vertelt de musical het verhaal van Hamiltons huwelijk met de loyale Eliza, dat bijna ten onder gaat aan een affaire en aan zijn platonische relatie met Eliza’s zus.

 

Erics Tip: Als u op zoek bent naar een unieke kijk op de Amerikaanse geschiedenis, met goede muziek en een mooi decor, dan is deze show iets voor u. In verband met de grote vraag, zijn tickets lastig te verkrijgen. Wanneer u tickets ziet voor $ 300 – $ 400 is dat een goede prijs voor deze show, u vindt ze waarschijnlijk niet goedkoper.

Informatie over de show

  • Niet geschikt voor onder de 13 jaar
  • Duur: 2 uur en 45 minuten
  • Locatie: Richard Rodgers Theatre, 226 West 46th Street

Koop uw Hamilton op Broadway tickets hier

Wilt u liever een andere musical zien?

Bekijk hier een overzicht van andere Broadwaymusicals

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets