Vliegen met kinderen naar New York

Vliegen met kinderen naar New York

Als u naar New York gaat vliegen met kinderen is het handig om u zo goed mogelijk voor te bereiden. Hoe moet u omgaan met vliegtickets boeken voor uw kinderen? Zijn er speciale regelingen of kortingen? Waarmee kunt u rekening houden tijdens de vlucht en wat zijn de transportmogelijkheden van de luchthaven? Hieronder mijn persoonlijke advies met antwoord op al deze vragen.

Vliegen naar New York met baby’s en kinderen tot 2 jaar

Vliegen met een baby is altijd een uitdaging, zeker als het gaat om een lange vlucht. Luchtvaartmaatschappijen rekenen het volle tarief als u voor uw baby een eigen stoel boekt. Als u uw baby op schoot houdt, kost een ticket rond de € 50,- à € 100,-. De meeste vluchten naar New York zijn volgeboekt, u kunt er daarom niet van uitgaan dat er niemand naast u zit.

Speciale stoelen voor baby’s en kinderen

Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert iets andere regels wat betreft de stoelen voor gezinnen met kleine kinderen. Mijn ervaring is dat geen enkele maatschappij er echt rekening mee houdt, zelfs niet als u extra wilt betalen. Het is namelijk zo dat bij de zogenaamde “bulkhead seats” een babybedje bevestigd kan worden dat wordt verstrekt door de maatschappij zelf. Het maakt de reis voor de baby en de ouders veel gemakkelijker. Het is mij echter slechts één keer gelukt deze stoelen te krijgen. De overige keren werden ze bezet door mensen zonder kinderen. Dit kan erg frustrerend zijn. De beste manier om deze stoelen te krijgen, is om direct na het boeken telefonisch contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Mocht het telefonisch niet lukken om een dergelijke stoel te krijgen, dan raad ik u aan om vroeg aanwezig te zijn op het vliegveld en het daar vervolgens opnieuw te vragen. Houd er rekening mee dat voor deze wiegjes een maximaal gewicht van 10 kg / 20 lbs geldt. Het beleid voor instappen met kinderen verschilt per luchtvaartmaatschappij. Bij sommige maatschappijen, bijvoorbeeld United Airlines, is het voor ouders met kinderen toegestaan om eerder te boarden. Het wachten in de lange rij met een kind op uw arm kan stressvol zijn. Omdat de meeste vakken voor handbagage inmiddels al vol zijn, kan het zijn dat uw luiertas 15 rijen verder wordt opgeborgen.

Voeding tijdens de vlucht

Voor uw kind is er een kindermenu. Soms kunt u, na het online boeken van uw vlucht, aangeven dat uw kind graag een kindermenu krijgt. Drinkt uw kind alleen melk? Zorg er altijd voor dat u wat extra melk meeneemt in verband met eventuele vertraging. Daarnaast kunnen er bij de douane in New York lange rijen van wel 2 à 3 uur staan. In het vliegtuig kan de melk voor u worden verwarmd. Probeer de voeding van uw baby te plannen. Zodra u geland bent, duurt het erg lang voor u een plek kunt vinden waar u opnieuw (borst)voeding kunt geven of een fles kunt opwarmen. Probeer de laatste voeding dus zo laat mogelijk tijdens de vlucht te geven.

Erics Tip: Ik adviseer u om de passagiers die voor en achter u zitten in het vliegtuig even kort aan te spreken voordat het vliegtuig opstijgt. Het is een kleine moeite om vooraf te zeggen dat u er alles aan zult doen om uw baby zo rustig mogelijk te houden tijdens de vlucht. Over het algemeen reageren mensen erg vriendelijk en vinden ze het minder vervelend wanneer de baby moet huilen tijdens de vlucht. Dus maakt u zich geen zorgen over de vlucht en denk alvast na over activiteiten met kinderen in New York.

Borstvoeding op het vliegveld

Op JFK, Newark, LaGuardia en Stewart Airport zijn een aantal Mamava-boxen aanwezig. Ze zijn speciaal ontworpen voor moeders die onderweg zijn en borstvoeding geven, u kunt ze vinden nadat u door de beveiliging heen bent, bij iedere terminal. Er is plaats voor de moeder, een kinderwagen, haar kind en een reisgenoot. De boxen beschikken ook over een bank, opklapbare tafel, een stopcontact voor het aansluiten van een kolf (vergeet niet om een reisstekker voor de VS mee te nemen) en een deur die afgesloten kan worden voor privacy. Download de Mamava app voor toegang tot de boxen.

Transport van vliegveld naar hotel

Reist u in een shuttlebus of taxi van het vliegveld naar uw hotel? Dan is het belangrijk om te weten dat het officieel verplicht is om een autostoeltje te hebben. Als uw hotel vlakbij een metrostation is en u niet zoveel bagage heeft, dan kunt u overwegen om de metro te pakken. U kunt er ook voor kiezen om een privétransfer vanaf het vliegveld te boeken, waarbij u tegen bijbetaling een autostoeltje kunt gebruiken.

Vliegen naar New York met kinderen van 2 tot 12 jaar

Vanaf de leeftijd van 2 jaar, zult u voor uw kind een eigen vliegtuigstoel moeten boeken. De prijs voor het ticket is gelijk aan de prijs die u betaalt voor uzelf, kinderen krijgen dus geen korting. Bekijk voor het boeken goed hoe het vliegtuig is ingedeeld. Vaak worden gezinnen van bijvoorbeeld 3 personen opgedeeld omdat het vliegtuig bijvoorbeeld steeds maar 2 stoelen naast elkaar heeft. U kunt dit voorkomen door voor het boeken de indeling van het vliegtuig te bekijken. Dit geeft natuurlijk geen garantie, maar u heeft in ieder geval een voorsprong op anderen die dit niet hebben gedaan. Het is ook verstandig om uw kind lekker te laten spelen op het vliegveld. Ik hoor mijn moeder nog roepen: “Het is hier geen speeltuin!” Als u de kinderen een klein beetje ruimte geeft om wat energie kwijt te raken, dan zal het beter gaan tijdens de lange vlucht.

Activiteiten voor kinderen tijdens het vliegen

De meeste vliegtuigen naar New York hebben kleine beeldschermpjes voor tekenfilms en spelletjes. Dit is niet het moment om uw kind te leren dat tv-kijken niet goed voor ze is. Neem zelf ook spullen mee. Stel dat uw vlucht geen beeldschermen heeft, dan is een tablet echt een uitkomst. Zorg ervoor dat er allerlei leuke dingen voor uw kinderen op staan vóór uw vertrek. Het is ook leuk om uw kinderen voor te bereiden op wat ze gaan zien door ze te vertellen over New York. Misschien heeft u een mooi boek waaruit u een verhaal kunt vertellen of een puzzel.

Slapen tijdens de Vlucht

De vlucht is lang en veel kinderen slapen dan ook een paar uurtjes. Het is geen probleem om met wat kussens en uw jas een bedje op de grond te maken waar uw kind onder uw benen kan slapen. Nadeel is dat u bij turbulentie uw kind wakker zult moeten maken. Neem ook lekkere dikke sokken mee zodat uw kind de schoenen uit kan doen. Ik zie sommige kinderen zelfs met grote kussens lopen, zelf zou ik het niet snel doen, maar het ziet er wel erg comfortabel uit.

Ergernissen van medepassagiers voorkomen

De grootste ergernis van medepassagiers is het schoppen van kinderen tegen hun stoel of het geluid van een tablet/spelcomputer. Een kind blijft natuurlijk een kind, maar deze ergernissen zijn vaak te voorkomen door een koptelefoon mee te nemen of door uw kind te vertellen dat schoppen tegen een stoel niet de bedoeling is. Zodra iedereen zijn plaats heeft gevonden, vraag ik de mensen die voor en achter me zitten me even aan te spreken als er iets is wat ze stoort. De reacties zijn altijd zeer vriendelijk en mensen zullen wat minder geïrriteerd zijn als het toch niet helemaal goed gaat.

Vliegen naar NYC met babies Vliegen naar NYC met kinderen

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets