9/11 Memorial in New York

Koop tickets nu
Het 9/11 Memorial-Monument in New York

Het 9/11 Memorial in New York, op Ground Zero, is het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001. En, wat sommige mensen niet weten: ook voor de slachtoffers van een eerdere bomaanslag op het WTC, op 26 februari 1993. Het monument werd op 11 september 2011 geopend voor het publiek. Iedereen die zijn steun wil betuigen kan er gratis naartoe.
In totaal hebben de aanslagen op het World Trade Center aan bijna drieduizend mensen het leven gekost. Al hun namen staan in brons gegraveerd, rondom de twee enorme waterbakken die het hart van het monument vormen. Zowel het noordelijke als het zuidelijke bassin staat op de plek waar ooit de twin towers stonden, en ze worden omringd door bomen. Het is echt een indrukwekkende plek, vooral ook in het donker, wanneer het verdriet dat hier schuilt extra voelbaar is.

Zijn er entreekosten voor het 9/11 Memorial?

Nee, het monument kan gratis worden bezocht.

Hoe kom ik bij het 9/11 Memorial?

De gemakkelijkste manier om er te komen is per metro. Neem lijn A, C, J, Z, 2, 3, 4 of 5 naar Fulton Street of lijn R naar Cortlandt Street. Loop naar Church Street, loop dan verder over Church Street en sla rechtsaf naar Cortlandt Street. U kunt ook lijn E nemen naar World Trade Center.

Wat zijn de openingstijden van het 9/11 Memorial?

Het 9/11 Memorial is dagelijks geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Op 11 september is het geopend voor publiek van 15.00 uur tot middernacht.

Zijn er ook tours die ik kan doen?

Ja, u kunt de officiële 9/11 Memorial-tour doen, die wordt geleid door een gids van het 9/11 Memorial en Museum. De gids neemt u in 45 minuten mee rond de ‘reflection pools’ en geeft informatie over het World Trade Center, de gebeurtenissen van 11 september en het ontstaan van dit monument.

U kunt ook een rondleiding krijgen in het Financial District, het gebied dat werd getroffen door de aanslagen. Wilt u meer te weten komen over het Financial District en de gebeurtenissen rond 9/11, dan kunt u de Financial District – 9/11 walking tour nemen. Lees hier meer over deze 9/11 tour.

Kan ik ook meteen het 9/11 Museum bezoeken?

Ja, u kunt meteen het 9/11 Museum bezoeken. Dat ligt namelijk op het terrein van het monument. In dit museum vindt u touchscreens met foto’s van gezichten van slachtoffers, als een soort muur van gezichten, eigenlijk. Als u op een gezicht klikt kunt u meer informatie vinden over deze persoon. Koop uw 9/11 Museum-tickets voor vertrek.

Kan ik een kinderwagen meenemen?

U mag een kinderwagen meenemen naar het monument, zolang u het wandelverkeer op het terrein er niet mee hindert.

Mag ik eten en drinken meenemen naar het 9/11 Memorial?

Kleine flesjes en snacks mag u zeker meenemen. Denk er alleen wel om dat dit een rustige plek is met een emotionele lading, waar mensen geacht worden zich respectvol te gedragen.

Het 9/11 Memorial-Monument in New York - Survivor Tree Het 9/11 Memorial-Monument in New York - Vanboven

Waar vind ik meer informatie over de Freedom Tower/One World Trade Center?

Op mijn site leest u alles over de Freedom Tower/One World Trade Center.

Wat is het One World Observatory?

One World Observatory is een uitkijkplatform gelegen op de 100ste, 101ste en 102de verdieping van het One World Trade Center.

Erics Tip: Ik vind het 9/11 Memorial het heel indrukwekkend, ontroerend en prachtig ontworpen. Er zijn vaak familieleden van de slachtoffers van de aanslagen die kaartjes en foto’s met een naam erop achterlaten. Ik kan er makkelijk een uur rondlopen. Tijdens de wintermaanden wordt het hier vrij vroeg al donker (rond 16.30 uur), maar juist dan is het monument prachtig verlicht.

9-11 Memorial in de avond in New York Het 9/11 Memorial-Monument in New York - Rozen

Is het 9/11 Memorial gratis?

Het 9/11 Memorial is vrij toegankelijk. Voor het 9/11 Museum heeft u wel een ticket nodig.

Is het 9/11 Memorial de moeite waard?

Ja, het 9/11 Memorial is een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Center. U kunt het 9/11 Memorial op eigen gelegenheid bezoeken tijdens openingstijden of met een tour meegaan. Lees mijn tips.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets