Menu
Stuur een Whatsappje naar +316 888 00 666
2.2m
American Museum of Natural History in New York

American Museum of Natural History in New York

Koop tickets nu
American Museum of Natural History in New York

American Museum of Natural History in New York is een van de leukste musea én een van de meest leerzame ter wereld. Als u kinderen heeft, dan moet u hier in ieder geval naartoe, maar ook als u geen kinderen heeft. Dit museum is bekend van de film ‘Night at the Museum 1’. Wat u kunt verwachten? Opgezette dieren in spectaculaire 3D-omgevingen, dinosaurussen, de geschiedenis van de aarde en een overzicht van inheemse culturen. Het museum is al oud en soms lijkt het wat ouderwets, maar wel op een charmante manier. Het Naturalis uit Leiden ‘meets’ het Tropenmuseum in Amsterdam, maar dan laagdrempelig en leuker.

Boek uw tickets voor het American Museum of Natural History hier

Wat is er te zien in het American Museum of Natural History

Net als bijna alles in Amerika is dit museum erg groot. Als u een drukke week heeft en maar beperkt de tijd heeft, dan is het verstandig om van tevoren te beslissen wat u zeker wilt zien. Hier volgt een overzicht van mijn favoriete onderdelen. Bij de hoofdingang liggen plattegronden, die zijn erg handig want het museum is groot en niet erg overzichtelijk.

Butterfly conservatory (second floor, dit is de floor waar u binnenkomt)

Open van oktober t/m mei. Er zijn meer dan 500 vlinders die hier rondvliegen. Dus in tegenstelling tot de rest van het museum zijn hier geen opgezette dieren.

North American mamals diorama’s (first floor)

Betoverende opgezette dieren die in natuurlijke habitat worden geplaatst. Het is ongelooflijk knap en mooi hoe ze dit hebben gedaan. Je krijgt echt het idee dat je in de bergen tussen de tijgers staat of op de Afrikaanse steppe tussen de antilopen.

Museum van Natural History New York Museum of Natural History in NYC

Ocean Life (first floor)

Al het leven is uit de oceanen ontstaan. Niet verwonderlijk dat het museum hier veel aandacht aan besteedt. Interessant zijn bijvoorbeeld de twee ‘trees of life’, waar je heel mooi kunt zien hoe de evolutie plaats heeft gevonden en wanneer er sprake was van een nieuwe soort. Verder ook hier met schitterende diorama’s, maar dan van zeedieren. En een levensgrote walvis die aan het plafond hangt!

Space exploration (third floor)

Dit museum geeft niet alleen een overzicht van wat er zich op aarde afspeelt, maar laat ook zien  wat er in het heelal gebeurt en hoe de mens het heelal aan het ontdekken is. Leuk is ook om naar het Space Theater te gaan waar het voelt alsof je zelf door de ruimte zweeft.

American Museum of Natural History in New York - Ocean Life American Museum of Natural History in New York - Center for Earth and Space in New York

Plains Indians / Eastern woodlands Indians (third floor)

Bent u benieuwd naar hoe de oorspronkelijke bewoners van Amerika vroeger leefden? Loop dan even langs de indianententoonstellingen. Hier krijgt u een antropologisch overzicht van hoe deze mensen leefden en wat voor attributen ze daar bij gebruikten.

Dinosaurussen (fourth floor)

Het meest bekend is het Museum of Natural History vanwege de dinosauruscollectie. En die is inderdaad ook erg indrukwekkend. In het begin denk je dat je te maken hebt met plastic namaakbotten, maar als je wat beter kijkt en de bordjes leest is bijna alles echt en dat maakt dat je zo veel mogelijk wilt weten van deze gigantische beesten. Ook wordt aandacht besteed aan theorieën over hoe deze beesten uitgestorven zijn. Verder word je op een leuke manier geconfronteerd met hoe oud de aarde is en hoe jong de mensheid, waarbij ze een klok hebben gemaakt die 24 uur weergeeft. De mens is pas in de laatste minuut ontstaan!

American Museum of Natural History in New York - Empty Tour American Museum of Natural History in New York - Dinosaurus

Praktische informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt printen en in het museum kunt inwisselen voor een ticket. U kunt het ook laten zien als mobiele voucher op uw telefoon om uw ticket te ontvangen.

  • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.45 uur
  • Locatie: Central Park West bij 79th Street
  • Extra: Er is een garderobe voor $ 2 per persoon

Koop hier uw tickets voor American Museum of Natural History

Erics Tip: Ik raad u aan om te beginnen op de vierde verdieping, hier vindt u de dinosaurussen. Ga vervolgens met de trappen naar beneden om de andere verdiepingen te ontdekken, de liften zijn vaak erg druk. De entree voor het American Museum of Natural History is ook inbegrepen bij de New York Pass en New York Sightseeing Flex Pass.

Misschien vindt u dit ook interessant:

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets