American Museum of Natural History in New York

Koop tickets nu
The American Museum of Natural History in New York

Het American Museum of Natural History in New York, vaak gewoon AMNH genoemd, heeft een indrukwekkende collectie dinosaurus skeletten en diverse dierentaxidermieën. Het American Museum of Natural History NYC, opgericht in 1869, is gespecialiseerd in tentoonstellingen (diorama’s) die allerlei soorten dieren in hun natuurlijke habitat laten zien. Kijk door de ‘windows on nature’ en laat AMNH New York u meenemen naar de betoverende geschiedenis van de natuur.

 


Boek uw American Museum of Natural History tickets hier

Contents

Interessante exposities bij het AMNH

Soms verwarren mensen het museum met ‘American National History Museum’, maar de AMNH (de afkorting van de naam van het museum) richt zich volledig op de natuur, niet op de historische ontwikkeling van de Verenigde Staten. Als u het museum kent dankzij de beroemde film ‘Night at the Museum’ dan weet u waarschijnlijk al hoe groot het is! Het American Museum of Natural History is een van de grootste natuurhistorische musea ter wereld, dus u kunt er gemakkelijk verdwalen. Het is dan ook het beste om van tevoren te beslissen wat u wilt zien.

Er zijn verschillende permanente tentoonstellingen die een bezoek waard zijn, plus wisselende speciale exposities. Deze speciale exposities in het Natural History Museum worden meestal gepresenteerd met behulp van 3D-films en andere interactieve elementen. Soms moet u voor die shows een los kaartje kopen. Aangezien deze tickets meestal ook niet bij de kortingspassen zijn inbegrepen, moet u per expositie overwegen of u het de moeite waard vindt om extra te betalen.

Bekijk de 45 fascinerende permanente tentoonstellingshallen (als u de tijd heeft) die de geschiedenis van de natuur op het Amerikaanse continent en de aarde in het algemeen laten zien. Met 33 miljoen items zult u zeker iets interessants vinden! De exposities hieronder zijn mijn persoonlijke favorieten, die ik jong en oud kan aanbevelen.

Boek uw American Museum of Natural History tickets hier

Dinosaurussen in de fossielenhallen

We beginnen met het beroemdste deel van het museum, dat zich op de vierde verdieping bevindt. In de dinosaurusvleugel vindt u talloze exemplaren van deze gigantische prehistorische wezens. Door de enorme lengte van sommige botten voelt u zich heel klein! Bekijk de Titanosaurus, een nieuw ontdekte soort, die meer dan 37 meter lang is en maar net past in een van de fossielenhallen. Twee van mijn favorieten bevinden zich ook in de Hal van Ornithischian Dinosaurs: Stegosaurus, de dino met zijn platen op de rug en Triceratops met de twee grote hoorns. Er zijn zelfs dinosauruseieren in een nest te zien!

De Mignone Halls of Gems and Minerals

In de Mignone Halls of Gems and Minerals kunt u meer dan 5.000 mineraalsoorten bewonderen vanuit de hele wereld. Wanneer u de hal binnenkomt, ziet u een imposante, paarse edelsteen die 135 miljoen jaar geleden is ontstaan, maar ook edelstenen verwerkt in onder andere sieraden. In de hal leert u hoe de grote diversiteit mineralen zijn ontstaan en hoe wetenschappers ze bestuderen.

The American Museum of Natural History in New York - Tentoonstelling The American Museum of Natural History in New York - Gems

Bewonder een gigantische mammoet

In de Hall of the Advanced Mammals kunt u de indrukwekkende botstructuur zien van een mammoet die duizenden jaren geleden leefde (11.000 jaar om precies te zijn). Dit familielid van de nu levende olifanten vindt u samen met andere zoogdieren in de ‘Wing of Mammals and Their Extinct Relatives’ op de 4e verdieping. En loop ook zeker even langs de enge Lestodon, een soort gigantische grondluiaard waarvan het skelet er veel minder vriendelijk uitziet dan de schattige luiaards die we tegenwoordig kennen.

Mammal Halls – Home of the wild

De Mammal Halls van het American Museum of Natural History zijn onderverdeeld in 6 subcategorieën: Noord-Amerika, Afrika, Azië, New York, primaten en kleine zoogdieren. Als u niet genoeg tijd heeft, kies er dan in ieder geval een of twee, want de diorama’s zijn echt prachtig. De dieren hier lijken bijna levensecht in hun natuurlijke leefomgeving.

Mis ook de Afrikaanse olifanten en leeuwen niet, die zich op de tweede en derde verdieping bevinden. De grootsheid van deze dieren komt hier perfect tot uiting. De afdeling Aziatische zoogdieren op de 2e verdieping van het natuurhistorisch museum is ook al zo fascinerend. Als u geïnteresseerd bent in de natuur van de staat New York, ga dan naar de Hall of the New York State Mammals. En vergeet de Noord-Amerikaanse zoogdieren op de eerste verdieping niet! Hier zijn 43 diorama’s te zien, met onder andere bruine Alaska-beren, elanden en muskusossen.

American Museum of Natural History in New York T Rex Museum van Natural History New York

Het oceaanleven bij AMNH New York

Op de eerste verdieping laat de Hall of Ocean Life u een duik nemen in de oceanen. U leert hoe divers de onderwaterwereld is en u ziet hier ook het grootste dier ter wereld, een blauwe vinvis, boven uw hoofd. De blauwe vinvis is slechts een van de 750 zeedieren die hier te zien zijn. U kunt ook een potvis en een reuzeninktvis tegenkomen die aan het vechten zijn. Of een walvishaai, de grootste levende vis.

A space odyssey in het Rose Center for Earth and Space

Het Rose Center for Earth and Space bevindt zich op de eerste en tweede verdieping. Hier geeft het American Museum of Natural History New York u een kijkje in de ruimte en ons universum. Bekijk de digitale atlas van het universum in het planetarium, of loop over het kosmische pad waardoor u het gevoel krijgt dat u aan boord bent van de Enterprise. Ook het lagere niveau is een bezoek waard. Hier ziet u de grootste meteoriet die ooit in de VS is gevonden. Deze Willamette-meteoriet weegt meer dan 15 ton en crashte met een snelheid van 64.000 kilometer per uur in de aarde.

American Museum of Natural History in New York - Ocean Life American Museum of Natural History in New York - Center for Earth and Space in New York

Gilder Center

Het Richard Gilder Center for Science van het American Museum of Natural History is de nieuwe uitbreiding van het museum en is te vinden op alle vier de verdiepingen. Het center is ook een ingang naar het museum, gelegen in het Theodore Roosevelt Park. Het eerste wat u tegenkomt is het canyonachtige Griffin Atrium dat eruitziet alsof het in rotsen is uitgehouwen; als iets uit de Flintstones. In het Gilder Center kunt u meer dan 1000 vlinders zien in het Davis Family Butterfly Vivarium, allerlei insecten ontdekken en de Invisible Worlds Immersive Experience verkennen.

Het American Museum of Natural History in New York - Gilder Center Het American Museum of Natural History in New York - Uitbreiding

Andere permanente tentoonstellingen in het Museum of Natural History

Het American Museum of Natural History heeft nog meer permanente tentoonstellingen, zoals de Biodiversity and Environmental Halls, waar u meer te weten kunt komen over bedreigde en uitgestorven soorten, zoals de dodo. Als u van vogels houdt, neem dan een kijkje in de Hall of Birds of the World op de tweede verdieping. U kunt hier koningspinguïns, kaketoes en Andescondors bekijken. Als u meer een reptielen-liefhebber bent, bezoek dan de derde verdieping, waar krokodillen, dodelijke kikkers en Komodovaranen te zien zijn.

Een ander groot deel van het museum zijn de Humans Origins and Cultural Halls, op de tweede en derde verdieping. Volg de evolutie van de mens en zijn oorsprong met behulp van artefacten van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van het Amazonegebied, Inca’s, Yoruba, Azteken en nog veel meer. En bent u fan van het Paaseiland-hoofd uit de film ‘Night at the Museum’? Deze vindt u op de derde verdieping in de Hall of the Pacific People.

Vanaf 26 januari 2024 worden de Indiaanse artefacten herzien en daarom is dit gedeelte gesloten voor het publiek.

Erics bezoek in 90 minuten

Om eerlijk te zijn zou u een hele dag in het American Museum of Natural History NY kunnen doorbrengen en toch niet alles zien. Het museum is tenslotte 190.000 vierkante meter groot! Ik ga zelf meestal eerst naar de dinosauriërs. Ga hiervoor naar de vierde verdieping, naar de tentoonstelling “AMNH 5027” in de Hal van Saurischian Dinosaurs. De dino die u hier ziet heeft kaken die tot 1,2 meter open kunnen sperren, en hele kleine armpjes. Beter bekend onder de naam Tyrannosaurus rex of “Rexy”, deed dit roofdier zijn naam eer aan.

Daarna ga ik rechtstreeks naar de derde verdieping om de Afrikaanse zoogdier-diorama’s te zien. Dit is een ruimte met twee verdiepingen, dus nadat ik het bovenste gedeelte heb gezien, ga ik naar beneden om op de volgende verdieping de rest te bekijken. Van daaruit ga ik verder naar de Aziatische zoogdieren op dezelfde verdieping. U verliest makkelijk de tijd uit het oog in dit museum, dus zoek van tevoren alvast uit waar u uw favoriete dieren kunt vinden. Raak echter niet in de war, beide afdelingen hebben olifanten.

De laatste afdelingen zijn op de eerste verdieping. Ik breng een kort bezoek aan de onderwaterwereld van Ocean Life. De plek met uitzicht op de blauwe vinvis is populair voor foto’s; Maak met een selfie van uzelf en het zeezoogdier als mooie herinnering! Van daaruit loop ik naar de Gems and Minerals tentoonstelling. Bijzonder indrukwekkend zijn de paarse edelsteen en de Fluorescent Slab, waar u de verschillende mineralen tot leven kunt zien komen onder ultraviolet licht.

Hoe bezoekt u het American Museum of Natural History NYC?

De belangrijkste regel bij het bezoeken van dit natuurhistorisch museum is weten waar u heen moet. Vergeet dus niet een plattegrond mee te nemen bij de ingang! Anders zou u kunnen verdwalen en het gevoel hebben dat u doelloos ronddwaalt zonder de beste exposities te zien.

Vanwege de uitgebreide omvang, het onderwerp en de vele verschillende displays is het een perfecte activiteit met kinderen in New York. Het is ook geweldig voor een regenachtige dag of als u een beetje wilt opwarmen in de winter. Bij mooi weer kunt u daarna heerlijk wandelen of picknicken in Central Park, dat aan de overkant van de straat ligt. De grootte en de locatie van het gebouw zijn opvallend, het American Museum of Natural History in New York is echt niet te missen. Zelfs de Hop on Hop off-bus stopt er recht voor, tijdens de Uptown-tour.

Het museum heeft verschillende winkels waar u allerlei unieke dingen kunt kopen, van t-shirts tot boeken en educatief speelgoed. Als uw kind van dinosaurussen houdt, wees dan gewaarschuwd: het kan moeilijk zijn om ze daar weg te krijgen zonder een Triceratops-knuffel of een T-Rex-skeletkit te kopen.

Er zijn twee cafés, een op de eerste verdieping in de Grand Gallery, waar u wijn en bier kunt drinken en een ander café op de vierde verdieping, waar lichte maaltijden en snacks worden geserveerd. Op het lagere niveau, tegenover de ingang van de metro, vindt u de foodcourt, waar de selectie groter is. Dit is een goede plek om met het hele gezin te dineren.

Erics tip: “Dit is misschien wel mijn favoriete museum in New York. Ik houd meestal niet zo van musea, maar voor het AMNH maak ik graag een uitzondering. Het heeft echt voor elk wat wils! Als u snel naar binnen wilt, neem dan de zij-ingang aan 81st Street. Voor de echte ervaring, neemt u de hoofdingang. Hier staat u oog in oog met een dinosaurus.”

Privétour American Museum of Natural History in New York

Het American Museum of Natural History is een erg populair museum en de ticketrij is meestal lang. Om uw bezoek nog specialer te maken en geen tijd te verspillen in de wachtrij, kunt u een privétour boeken inclusief een skip-the-line ticket. Tijdens de 2 uur durende tour ziet u de hoogtepunten van het museum en kunt u de gids alles vragen over dinosaurussen, mammoeten en meer.

Boek de privétour in het AMNH hier

Praktische informatie

De garderobe is bij de hoofdingang aan de Central Park-zijde (79th Street). Jassen en tassen kunnen worden ingecheckt tegen een vergoeding van $ 2 per persoon. Grote rugzakken en bagage kunnen niet worden ingecheckt. Alle tentoonstellingen van het museum zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn liften bij de ingang bij 77th Street en Central Park.

Het is verboden om in het museum te drinken of te eten. Fotografie is toegestaan ​​voor persoonlijk gebruik, maar selfiesticks en statieven zijn niet toegestaan. Je kunt de officiële app van de AMNH downloaden om toegang te krijgen tot de digitale plattegrond en meer info.

  • Openingstijden:
    • Dagelijks: 10.00 – 17.30 uur
    • Gesloten op Thanksgiving en Eerste Kerstdag
  • Locatie: Het adres van het American Museum of Natural History is 200 Central Park West, tussen West 77th Street en West 81st Street. Neem metrolijn C of B (alleen op weekdagen) naar 81st Street, dit is de dichtstbijzijnde halte. U kunt ook lijn 1 nemen naar West 79th Street, vanaf hier is het 7 minuten lopen.

Kaartjes kopen voor het American Museum of Natural History

Koop uw tickets vooraf online, zodat u niet lang in de rij hoeft te staan. Dit is sneller dan ter plaatse kaartjes kopen. De toegang tot het American Museum of Natural History is ook inbegrepen bij de New York Pass en New York Sightseeing Flex Pass.

Koop uw American Museum of Natural History tickets hier

Naast het American Museum of Natural History zijn er nog vele andere top New York musea te bezoeken.

American Museum of Natural History in New York - Tour door leeg museum American Museum of Natural History in New York - Dinosaurus

Is het American Museum of Natural History gratis?

Nee, maar ik raad aan om het American Museum of Natural History te bezoeken met een voordeelpas. Hiermee bespaart u op het entreegeld. Anders kunt u hier vooraf tickets bestellen.

Hoeveel kost het om het American Museum of Natural History te bezoeken?

De prijs van de kaartjes voor het American Museum of Natural History hangt af van welk soort ticket u wilt kopen. Met een voordeelpas zult u geld besparen.

Hoe lang duurt een bezoek aan het American Museum of Natural History?

U kunt de hele dag in het museum doorbrengen en nog steeds niet alles gezien hebben. Reken minimaal 90 minuten, en liefst meer, voor het museum!

Wat moet je niet missen bij het American Museum of Natural History?

Het AMNH stelt veel verschillende dinosaurus-fossielen ten toon, maar er is nog veel meer te zien! Lees wat u niet mag missen in deze post.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets