Empty Sky Memorial in New Jersey

Empty Sky Memorial in New Jersey

Empty Sky Memorial in New Jersey is het officiële gedenkteken voor de 746 slachtoffers uit New Jersey die tijdens de aanslagen van 11 september 2001 om het leven zijn gekomen. Het monument staat in het Liberty State Park in Jersey City aan de monding van de Hudson River, tegenover het World Trade Center.

Contents

Ontwerp Empty Sky Memorial

Het Empty Sky Memorial is ontworpen door Jessica Jamroz en Frederic Schwartz. Het ontwerp werd uit 320 gekwalificeerden unaniem gekozen door de ‘Families and Survivors Memorial Committee’. De New Jersey 9/11 Memorial Stichting heeft aangegeven dat het doel van dit gedenkteken is: “de erfenis weerspiegelen van degenen waarvan de levens verloren gingen en dat hun onvervulde dromen en hoop kunnen resulteren in een betere toekomst voor de samenleving. Hun unieke kwaliteiten en eigenschappen verrijkten ons leven en door dit gedenkteken kunnen hun verhalen voortleven”

Het monument bestaat uit twee muren waartussen een granieten pad loopt dat is gericht op Ground Zero. De plek waar de Twin Towers voor 11 september stonden. De namen van de 746 slachtoffers zijn gegraveerd op het monument en de naam van het monument is afkomstig uit het lied “Empty Sky” van Bruce Springstreen, om de “lege hemel” waar de torens stonden.

Empty Sky Memorial in New Jersey - Uitzicht vanaf de zijkant Empty Sky Memorial in New Jersey - Uitzicht op de skyline

Hoe kom ik bij het Empty Sky Memorial?

De makkelijkste manier om het Empty Sky Memorial te bereiken is door de ferry te nemen bij het One World Trade Center. U loopt door tot aan de Hudson en daar neemt u de Liberty Landing Ferry. Een enkelreis kost $10 en de boottocht duurt ongeveer 15 minuten. U stapt uit bij de tweede stop, de Liberty Landing Marina. Vanaf daar is het maar een paar minuten lopen naar het Empty Sky Memorial.

Erics Tip: “Als u het Empty Sky Memorial bezoekt kan ik u aanraden om te gaan lunchen bij Liberty House Restaurant. U heeft een prachtig uitzicht en het buitenterras is super! Bent u van plan om nog meer van New Jersey te ontdekken? Het is ongeveer vijftien minuten lopen naar Downtown Jersey City en vanaf daar heeft u ook een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan. Als u in New Jersey City bent kunt u het beste de Liberty Landing Ferry terugnemen naar Manhattan.”

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets