Menu
Stuur een Whatsappje naar +316 888 00 666
2.2m
Roken in New York

Roken in New York

Roken in New York

Roken in New York is niet zo gebruikelijk als het in Nederland is. Althans, niet op openbare plekken. Dat u in uitgaansgelegenheden niet mag roken zal u misschien niet verbazen, maar ook in het park mag u niet zomaar een sigaretje opsteken. Bent u erg gehecht aan uw nicotine-inname, dan zijn er hier en daar wel plekken waar u ongestoord aan uw trekken kunt komen.

Rookvrije zones in New York

In New York komen er steeds meer plekken waar niet gerookt mag worden. Dat zijn plaatsen die we in Nederland inmiddels ook vanzelfsprekend vinden, zoals het openbaar vervoer, restaurants, musea, etcetera. Maar bijvoorbeeld ook in parken, zwembaden, pleinen, stranden en promenades geldt een rookverbod. Hier roken kan leiden tot brand. Dacht u – al dan niet tijdelijk – over te stappen op de elektronische sigaret, dan heb ik slecht nieuws voor u: sinds 29 april 2014 gelden voor deze tabaksvervanger dezelfde regels als voor normale sigaretten.

Roken in New York - Niet roken in parken

Waar u in New York wél mag roken

U zult u afvragen: mag er dan überhaupt nog wel gerookt worden in New York? En zo ja, waar doe ik dat dan? Het antwoord is: ja, roken mag nog in privéwoningen en -auto’s. Ook op straat kunt u uw gang gaan. Vooral op de stoep bij kantoren en café’s treft u met regelmaat groepjes rokers aan. Sommige uitgaansgelegenheden hebben een afgesloten rookruimte en in sommige hotels zijn er kamers waar gerookt mag worden. Verder vindt u in New York speciale ‘cigar lounges’, vaak met een bijbehorende sfeer en dresscode. Het gaat hier echt exclusief om het roken van sigaren; sigaretten zijn slechts in sommige cigar lounges toegestaan.

Niet roken onder de 21 jaar

De minimale leeftijd voor het kopen van tabak of e-sigaretten in New York City is 21 jaar. En ook als u jonger bent maar er ouder uitziet komt u niet onder die regel uit. ID’s worden niet alleen altijd gevraagd, maar zelfs ook gescand voordat het pakje de toonbank oversteekt.

De prijs van sigaretten in New York

Bent u ondanks alles toch van plan af en toe een sigaretje op te steken, dan is het goedkoper om deze op het vliegveld voor u naar New York gaat te kopen. De toegestane hoeveelheid is maximaal 200 sigaretten. U bent zo ook voordeliger uit, aangezien de prijs voor een pakje sigaretten in New York minimaal $ 10,50 en vaak zelfs rond de $ 15 bedraagt.

Erics Tip: Er zijn maar weinig New Yorkers die nog roken en de mensen die roken doen dit vaak zo ‘onzichtbaar’ mogelijk. Ik raad u aan om u echt aan de regels te houden, want ook al is er geen politie in de buurt, een New Yorker zal u zeker aanspreken op uw rookgedrag.

Roken in New York - Roker Roken in New York - Prijzen

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets