Roken in New York

Roken in New York

Roken in New York is niet zo gebruikelijk als het in Nederland is. Althans, niet op openbare plekken. Dat u in uitgaansgelegenheden niet mag roken zal u misschien niet verbazen, maar ook in het park mag u niet zomaar een sigaretje opsteken. Bent u erg gehecht aan uw nicotine-inname, dan zijn er hier en daar wel plekken waar u ongestoord aan uw trekken kunt komen.

Rookvrije zones in New York

Sinds 1987 heeft New York openbare regels voor roken. Deze wetten zijn er voor de bescherming van de gezondheid en het welzijn van iedereen in de stad. New York is van plan om tabak volledig uit de staat te weren en roken is in de meeste (openbare) ruimtes verboden. In New York komen er steeds meer plekken waar niet gerookt mag worden. Dat zijn plaatsen die we in Nederland inmiddels ook vanzelfsprekend vinden, zoals het openbaar vervoer, restaurants, musea, etcetera. Maar bijvoorbeeld ook in parken, zwembaden, pleinen, stranden en promenades geldt een rookverbod. Hier roken kan leiden tot brand.

Roken in New York - Niet roken in parken

Waar u in New York wél mag roken

U zult u afvragen: mag er dan überhaupt nog wel ‘legaal’ gerookt worden in New York? En zo ja, waar doe ik dat dan? Het antwoord is: ja, roken mag nog in privéwoningen en -auto’s. Sommige uitgaansgelegenheden hebben een afgesloten rookruimte en in sommige hotels zijn er kamers waar gerookt mag worden. Verder vindt u in New York speciale ‘cigar lounges’, vaak met een bijbehorende sfeer en dresscode. Het gaat hier echt exclusief om het roken van sigaren; sigaretten zijn slechts in sommige cigar lounges toegestaan. New York is van plan om het roken en het gebruik van tabak steeds meer aan banden te leggen en elk jaar strengere wetten aan te nemen.

Niet roken onder de 21 jaar

De minimale leeftijd voor het kopen van tabak of e-sigaretten in New York City is 21 jaar. En ook als u jonger bent maar er ouder uitziet komt u niet onder die regel uit. ID’s worden niet alleen altijd gevraagd, maar zelfs ook gescand voordat het pakje de toonbank oversteekt.

E-sigaretten in New York

Voor E-sigaretten geldt een aanvullende belasting van 20% in New York. Ze zijn ook niet overal verkrijgbaar, omdat alle verkopers een geregistreerde dealer moeten zijn voordat ze deze producten kunnen verkopen. Er zijn zware boetes voor niet-geregistreerde verkopen. New York is zelfs van plan de verkoop van e-sigaretten helemaal te verbieden.

De prijs van sigaretten in New York

De verkoop van tabaksproducten bij drogisterijen is verboden. Bent u ondanks alles toch van plan af en toe een sigaretje op te steken, dan is het goedkoper om deze op het vliegveld voor u naar New York gaat te kopen. De toegestane hoeveelheid is maximaal 200 sigaretten. U bent zo ook voordeliger uit, aangezien de prijs voor een pakje sigaretten in New York minimaal $ 13 en vaak zelfs rond de $ 15 bedraagt.

Erics Tip: Er zijn maar weinig New Yorkers die nog roken en de mensen die roken doen dit vaak zo ‘onzichtbaar’ mogelijk. Ik raad u aan om u echt aan de regels te houden, want ook al is er geen politie in de buurt, een New Yorker zal u zeker aanspreken op uw rookgedrag.

Roken in New York Roken in New York

Wat zijn de wetten voor roken in New York?

NYC heeft strikte rookwetten en roken is verboden op de meeste openbare plekken, inclusief parken en pleinen. Lees hier meer.

Mag u roken op Times Square?

Roken is verboden op Times Square en op de meeste andere openbare plekken in New York City.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets