Rockefeller Center Tour

Koop tickets nu
Rockefeller Center Tour

Tijdens de Rockefeller Center Tour leert u over de geschiedenis van het complex, de vele kunst die er te vinden is en de interessante architectuur. Samen met de gids ontdekt u Rockefeller Center, dat uit 19 gebouwen bestaat. Het ene gebouw is bekender dan het andere, maar heeft elk een eigen verhaal. Gedurende de tour komt u in een paar van de gebouwen van Rockefeller en zult u ook buiten rondlopen.

Boek uw Rockefeller Center Tour hier

Contents

Rockefeller Center Tour in New York

De Rockefeller Center Tour is voor iedereen die meer wil leren over de geschiedenis, kunst en architectuur van Rockefeller Center. Zo kregen bijvoorbeeld in de jaren 30 de gebouwen een naam, afhankelijk van de huurder. Ook de Nederlandse regering werd benaderd om een pand te huren. Ondanks dat de deal niet door kon gaan vanwege de Tweede Wereldoorlog, stond het gebouw bekend als het Holland House, dat u ook tijdens de tour zult bezoeken. Daarnaast is er ook het British Empire Building te vinden en La Maison Francaise, waarvan The Channel Gardens staat voor het Kanaal. Ik zal u verder niet al te veel feitjes vertellen die u tijdens de tour te horen krijgt, anders hoeft u hem dadelijk niet meer te doen.

Rockefeller Center Tour - binnen Rockefeller Center Tour - kunst

Binnen

De tour start binnen in 30 Rockefeller Plaza, het gebouw waar de ingang van Top of the Rock begint. De tour is daardoor ook goed te combineren met een bezoek aan het observatiedek. Vanuit hier loopt u met uw gids naar verschillende punten die zowel binnen als buiten zijn.

Erics Tip: “Heeft u een New York Pass, dan kunt u gratis deze tour doen en Top of the Rock bezoeken. Kom in de ochtend en laat uw voordeelpas zien bij de kassa waar u ook tickets voor Top of the Rock kunt halen. Vraag hier naar de tour en kies de tijd die u het beste uitkomt. U kunt zelf kiezen of u eerst de tour doet of het observatiedek bezoekt.”

Uw gids vertelt u over de kunst die in en op de verschillende gebouwen te zien is. John D. Rockefeller Jr., oprichter van Rockefeller Center, was geen groot fan van kunst. Zijn vrouw daarentegen wel en nam daardoor de taak op zich om kunst aan het complex toe te voegen. Het resultaat; indrukwekkende kunstwerken door heel Rockefeller Center.

Buiten

Tijdens de Rockefeller Center Tour loopt u ook een gedeelte buiten en komt u onder meer langs Radio City Music Hall en een speakeasy (een geheime bar waar u niet naar binnen gaat, maar na de tour wel kunt bezoeken). Ook ziet u verschillende kunstwerken, waar u snel niet anders bij stilstaat dat ze er zijn.

Rockefeller Center Tour - Radio City Music Hall Rockefeller Center Tour - kunst buiten

Praktische Informatie

De gids heeft vrijheid om de tour zelf in te vullen. Hierdoor kan het aangepast worden aan het weer en is het mogelijk dat elke tour er net iets anders uitziet.

Met de tour krijgt u oortjes, waardoor u niet constant dicht bij uw gids hoeft te staan om hem of haar te kunnen verstaan.

  • Duur: 1 uur en 15 minuten
  • Vertrekpunt: 30 Rockefeller Plaza

Boek uw Rockefeller Center Tour hier

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets