New York City Marathon

Marathon in New York

De New York City Marathon vindt altijd plaats op de eerste zondag van november. Er doen ongeveer 50.000 lopers aan mee en het evenement trekt ruim 2 miljoen toeschouwers. Dit kan dan ook gezien worden als het grootste sportevenement van de stad. Er lopen ruim 10.000 lopers uit het buitenland mee en deze mogen alleen meedoen als ze ingeloot worden of meelopen voor een goed doel. De deadline voor de inschrijving is 17 februari 2017. Als u drie keer geprobeerd heeft mee te doen maar niet ingeloot werd, wordt u de vierde keer automatisch uitgenodigd.

Voor New Yorkers is het een stuk moeilijker om mee te doen. Iedere New Yorker die mee wil lopen moet eerst negen (!) voorwedstrijden uitlopen. Daarna wordt er geloot wie mee mag lopen.

Al heb ik zelf nooit meegerend, wel zie en hoor ik altijd over de Nederlandse reisorganisatie Rijnmond Marathonreizen Zij hebben goede, all-inclusive reizen. Ook zijn ze erg goed voor supporters die meereizen, deze worden naar verschillende punten gebracht om de renners aan te moedigen.

De New York City Marathon is op zondag 5 november 2017!

New York Marathon - Hardlopers in Central Park

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief