Madison Square Garden in New York

Koop tickets nu
Madison Square Garden in New York

Madison Square Garden (ook wel MSG of The Garden genoemd) is de bekendste en grootste evenementenhal in New York. Er passen zo’n twintigduizend mensen in. Jaarlijks worden hier vele concerten gegeven en sportwedstrijden gehouden. Zo is MSG de thuisbasis van basketbalclub de New York Knicks en ijshockeyclub de New York Rangers. Daarnaast vindt u er een bioscoop, een theater, een restaurant en een congrescentrum. MSG is zó beroemd dat het een eigen televisiekanaal heeft.

 

Boek tickets voor een concert of sportwedstrijd in Madison Square Garden hier

Beroemde artiesten in Madison Square Garden

In Madison Square Garden worden concerten gegeven door de grootsten der aarde. Iemand die hier een show mag geven, treedt in de voetsporen van onder meer Frank Sinatra, Elvis Presley, Queen, Michael Jackson, Madonna en onze eigen Armin van Buuren. Maar de locatie staat niet alleen in de geschiedenisboeken om zijn pophistorie. In 2004 hielden de Republikeinen hier, onder leiding van George W. Bush, hun partijconventie.

Geschiedenis van het MSG

Het Madison Square Garden dat we nu kennen is niet het originele stadion. In 1879 werd het eerste gebouw in gebruik genomen. Dit gebouw deed vooral dienst als circustent. In 1890 werd het gesloopt, om op dezelfde plek plaats te maken voor een nieuwe variant. In 1925 verhuisde MSG naar het kruispunt van 50th Street en 8th Avenue. De hal die we tegenwoordig kennen stamt uit 1969 en is te vinden boven Pennsylvania Station.

Madison Square Garden in New York - Buitenkant Madison Square Garden in New York - Billboard

Een rondleiding door Madison Square Garden

Wilt u eens zien hoe het er achter de schermen aan toegaat bij zo’n groot evenementencomplex of bent u gewoon benieuwd naar de locatie op zich? Doe dan mee aan de Madison Square Garden All Access Tour. U krijgt een rondleiding met gids door The Garden, een indrukwekkende VR-experience en u mag zelfs een kijkje nemen in kleedkamers van de wereldberoemde Knicks en Rangers. Ondertussen leert u meer over de geschiedenis van het gebouw en over bijzondere momenten die zich hier in de afgelopen 130 jaar hebben afgespeeld.

Koop uw tickets voor de Madison Square Garden All Acces Tour hier

Madison Square Garden in New York - All Access Tour Knicks Madison Square Garden in New York - All Access Tour Rangers

Route naar Madison Square Garden

Madison Square Garden is centraal gelegen in Midtown Manhattan en daarom eenvoudig te vinden. Het ronde gebouw ligt boven Pennsylvania Station (tussen West 31st en West 33rd Street). Alleen al vanwege de locatie is Madison Square Garden een prima plaats om een concert of sportwedstrijd bij te wonen. U kunt er waarschijnlijk vanaf uw hotel te voet naartoe. Ligt uw hotel wat verder weg? Neem dan de metro: lijn A, C of E naar het station Eighth Avenue. Of neem lijn 1, 2 of 3 en stap uit bij Seventh Avenue in Penn Station.

In Madison Square Garden is het voor bezoekers niet mogelijk om spullen op te bergen. Neem dus geen grote tassen mee. Uw tas moet onder uw stoel passen. Wist u dat de ijsbaan gedurende het ijshockeyseizoen onder het basketbalveld ligt? Op die manier kunt u overdag een basketbalwedstrijd bijwonen en ‘s avonds een ijshockeywedstrijd!

Erics Tip: Heeft u de kans om naar een evenement in Madison Square Garden te gaan? Zeker doen! Het is altijd geweldig om een sportwedstrijd of concert mee te maken tussen de enthousiaste New Yorkers. Vanwege de centrale ligging is de arena ook erg makkelijk bereikbaar.

Evenementen, sportwedstrijden en concerten in Madison Square Garden

Bijna dagelijks vinden er concert en sportevenementen plaats in Madison Square Garden die u bij kunt wonen. Koop tickets en geniet van de geweldige sfeer in dit legendarische stadion!

Boek tickets voor een concert of sportwedstrijd in Madison Square Garden hier

Madison Square Garden in NYC - Binnen

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets