Verschil tussen New York CityPASS en GoCity New York Explorer Pass

Verschil tussen New York CityPASS en GoCity New York Explorer Pass

Wat is het verschil tussen de New York CityPASS en de GoCity New York Explorer Pass? Het grootste verschil tussen de twee voordeelpassen voor New York is dat u met de Explorer Pass kunt kiezen uit 80+ attracties en tours en met de CityPASS heeft u keuze uit 8 attracties waar u er 5 van mag kiezen. Hieronder vertel ik u alle verschillen tussen de CityPASS en Explorer Pass.

New York CityPASS vs. GoCity Explorer Pass

Met de New York CityPASS krijgt u toegang tot 5 attracties. Hiervan staan 2 attracties vast: het Empire State Building en het American Museum of Natural History. De andere 3 attracties kiest u uit een lijst van 6 mogelijkheden. Om met de pas de attracties te bezoeken, heeft u 9 dagen de tijd.

Bij de GoCity Explorer Pass kiest u zelf voor een specifiek aantal attracties. U kunt kiezen uit een pas voor 2, 3, 4, 5, 6, 7 of 10 attracties. Met het aantal gekozen attracties kunt u kiezen uit een lijst van 80+ attracties en tours. U heeft 60 dagen te tijd om deze te bezoeken.

Hoe werken de passen?

Met beide voordeelpassen bepaalt u zelf hoeveel attracties u bezoekt en kunt ook de pas een dag niet gebruiken. U hoeft niets bij te betalen bij de attracties, u hoeft alleen uw pas te laten zien. Voor een aantal attracties kunt u een reservering maken. Elke attractie kunt u één keer bezoeken.

Voor beide passen geldt dat wanneer u een van de passen heeft besteld, u een e-mail met een QR-code ontvangt. Het is mogelijk om deze te printen, maar u kunt de code ook op uw telefoon laten zien bij de attracties. U activeert de pas bij de eerste attractie die u bezoekt in New York.

Verschil tussen New York CityPASS en GoCity New York Explorer Pass - Empire State Building

Wat kunt u doen met de passen?

Met zowel de CityPASS als de Explorer Pass krijgt u toegang tot bekende bezienswaardigheden in New York. Zo kunt u het Empire State Building en het eiland van het Vrijheidsbeeld bezoeken.
Het grote verschil is dat u met de Explorer Pass veel meer keuze heeft tussen attracties. Met de CityPASS heeft u de keuze uit 8 attracties, terwijl dit er bij de Explorer Pass meer dan 80+ zijn.

Daarbij komt kijken dat u bij de CityPASS naar het Empire State Building en het American Museum of Natural History moet gaan. Daarnaast kunt u 3 attracties kiezen uit een lijst van 6 mogelijkheden:

 • Top of the Rock
 • Het Guggenheim Museum
 • Het Statue of Liberty en Ellis Island
 • Een van de Circle Line Sightseeing Cruises
 • 9/11 Museum
 • Intrepid Museum

De 8 attracties van de New York CityPASS zitten ook inbegrepen in de Explorer Pass. Met de Explorer Pass kunt u onder andere eveneens fietsen huren voor Central Park, de Hop-on Hop-off bus nemen en naar observatiedek Edge.

Verschil tussen New York CityPASS en GoCity New York Explorer Pass - American Museum of Natural History Verschil tussen New York CityPASS en GoCity New York Explorer Pass - Boottocht

Prijzen van de passen

De eerlijkste prijsvergelijking is om een Explorer Pass met 5 attracties te vergelijken met de CityPASS prijs, aangezien deze pas toegang biedt tot 5 attracties. Maar vergeet niet, de Explorer Pass heeft meer keus, waaronder ook duurdere attracties zoals de Hop-on Hop-off bus en fietsverhuur.

De prijs per attractie van de CityPASS: $29
De prijs per attractie van de Explorer Pass met 5 attracties: $32

Welke pas moet ik nemen?

De voordelen van de New York CityPASS en de Go Explorer Pass zijn:

GoCity Explorer Pass

 • Met de Explorer Pass heeft u keuze uit 80+ attracties en tours.
 • Populaire attracties zoals de Hop-on Hop-off bus, fietsverhuur, Edge, One World Observatory en Madame Tussauds zijn onderdeel van deze pas.
 • Voor sommige attracties kan/moet er gereserveerd worden.

New York CityPASS

 • Voor de een is het een voordeel, voor de ander een nadeel; voor alle attracties moet u een tijdslot reserveren. Voor Top of the Rock en Guggenheim Museum is het niet verplicht, maar wordt het wel aangeraden.
 • Met de CityPASS kunt u het Empire State Building twee keer op dezelfde dag bezoeken. Een keer overdag en een keer in de avond.

Koop de New York Explorer Pass hier

Koop uw New York CityPASS hier

Wat is het verschil tussen de New York CityPASS en de Go New York Explorer Pass?

Beide zijn voordeelpassen, maar er is een verschil. Met de New York CityPASS heeft u toegang tot 5 attracties en bij de Go New York Explorer Pass kiest u zelf het aantal attracties. Lees meer hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets