Vervoer van het Vliegveld naar de Stad

U kunt met de taxi, bus, shuttlebus, subway en train van het vliegveld naar de stad reizen.

Taxi

Legale, gele taxi’s staan in grote rijen klaar voor iedere teminal. Pas op voor zogenaamde pirate cabs, deze chauffeurs proberen in de aankomst hal klanten te werven! Een rit van JFK naar Midtown Manhatten kost alles bij elkaar $52 en daar komt nog $5,50 dollar bij voor de tolbrug en het is ook gebruikelijk $6 fooi te geven. Vanaf La Guardia kost de rit tussen de $20 en $40 (geen vaste prijs), exclusief tol en tip.
Vanaf Newark kost een taxi $55-$70 + $8 toll + Tip, u krijgt de prijs VOOR het instappen.

Grote Shuttlebussen

New York Airport Service Express bussen verzorgen pendelbussen tussen JFK / Newark / La Guardia en Manhattan. De bussen rijden tussen 5.45 en 22.15 uur. Tickets kosten $15 tot $18 (vanaf JFK en Newark) en $10 tot $12 (vanaf La Guardia).

Kleine Shuttlebussen

Deze bussen rijden u tot aan het hotel in Manhattan. Kosten zijn 18-20 euro van JFK naar Manhattan en 17-19 euro vanaf Newark naar Manhattan. Deze busjes zijn erg makkelijk, vooral voor de terugreis. Prijzen kunnen iets afwijken door de dollar koers.
Boek hier uw tickets voor de kleine shuttlebussen

Limo/Auto met chauffeur

Wat beter dan aan te komen en iemand wacht op je! Het is mogelijk en de prijzen vallen vaak mee (iets duurder dan een taxi). Boek wel vroeg want dan heb je de beste prijzen. Prijzen beginnen vanaf +/- 25 euro van vliegveld naar hotel OF omgekeerd.
Boek hier uw Limo/Auto met chauffeur

Subway

Een Airtrain rijdt heen en terug tussen JFK en het station van de subway Howard Beach voor $5. Van daaruit kunt u met lijn A of E naar Manhattan voor $2.75. Deze verbinding duurt ongeveer 1,5 uur en is met veel bagage na een lange vliegreis geen aanrader. Totale kosten 7.75.

Trein

Deze trein verbindt JFK en Neward Airport met alle grote stations. De rit kost $8 naar JFK en $12.50 van/naar Newark. De reis duurt 20-30 minuten maar vergeet niet dat je daarna vaak een taxi of subway moet nemen.

Erics Tip: Naar New York: Ik woon zelf al jaren in Manhattan en ik adviseer altijd mensen die voor het eerst komen een Yellow Cab (taxi) te nemen.
1) Omdat het makkelijk is.
2) De totale prijs is dan misschien wel bijna 65-70 dollar, maar als je met z’n 3en bent is dat niet heel veel meer dan een shuttlebus.
3) Veilig en kans dat ze je afzetten/fraude plegen is erg klein
4) Wat is nou een mooier begin dan te starten in een Yellow cab!
Erics Tip: Naar het vliegveld: Zelf boek ik vaak een shuttle busje of een limo. Shuttle busjes kosten 18-20 euro en halen je voor je hotel op! Limo/auto met chauffeur halen je uiteraard ook op voor de deur. Het is echt een stuk relaxter om terug te gaan en z’n busje of limo geregeld te hebben want niks is moeilijker dan in Manhattan om 15:00-18:00 in de middag een taxi te krijgen als je hem nodig hebt. Vooruit boeken is wel verstandig, dat kan hier.
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets