Wandelroutes in New York

Koop tickets nu
Wandelroutes in New York

Wandelroutes in New York kunt u vinden in de Eric’s New York App. Op deze pagina leg ik u uit hoe u de wandelingen door New York in de app kunt vinden en welke dat zijn. De verschillende stadswandelingen kunt u zelf lopen wanneer u wilt en op uw eigen tempo. Tijdens deze persoonlijke en unieke wandelroutes loopt u door verschillende buurten in New York en ziet u bekende, maar ook onbekende plekken.

Download de app en koop uw wandelroute hier

Contents

Eric’s New York App

Mijn Eric’s New York App is uw reisgids voor New York. Hier vindt u offline te gebruiken plattegronden, alle metrolijnen, informatie over bezienswaardigheden, en nog veel meer. Ook vindt u er wandelingen door New York City die ik zelf heb gemaakt, gefotografeerd en meerdere malen heb gewandeld.

Voorafgaand aan uw reis naar New York of wanneer u er bent, kunt u een of meerdere van de wandelroutes kopen in mijn app. U kunt deze persoonlijke routes vinden in het menu van de app onder het kopje ‘Wandelroutes’. U komt hier door op mijn hoofd, of de menuknop rechtsboven, te klikken op de hoofdpagina. Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Vervolgens klikt u op de wandelroute die u wilt wandelen, en klikt op ‘koop route’. Nadat u de betaling heeft voltooid, kunt u de volledige route in de app zien en de verschillende punten waar u langs komt.

Wandelroutes in New York

Alle wandelroutes in de Eric’s New York App heb ik zelf gemaakt en probeer ik zo vaak mogelijk zelf te lopen, zodat alle routes up-to-date blijven. U volgt zelfstandig de route door New York aan de hand van verschillende punten. Dit zijn onder meer bezienswaardigheden, mijn favoriete plekken en unieke hotspots. Ik hoop dat u met de routes zoveel mogelijk verschillende kanten van New York ziet en zo nog meer van de stad ontdekt!

In de Eric’s New York App zijn de volgende wandelroutes te vinden:

 1. Wandelroute Greenwich, SoHo, Chinatown & Little Italy

  Begin deze wandeltour bij metrostation West 4th Street en ontdek in weinig tijd veel verschillende kanten van New York. Wandel door de pittoreske straatjes van The Village waar u het appartement van Friends, Washington Square Park en het huis van Carrie uit Sex and the City zult zien. U kunt dit gedeelte van de wijk ook zien tijdens mijn avondwandelingroute.

  Struin tijdens deze wandeling langs de winkels in SoHo, beleef Chinatown en verken Little Italy. Een van mijn favoriete buurten in New York is Greenwich Village, dit is tevens ook de plek waar mijn eerste appartement te vinden is. Telkens wanneer ik hier rond wandel komen er veel herinneringen naar boven.

  De wandeling is voor degene die veel verschillende kanten van New York wil zien, in weinig tijd.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Greenwich, SoHo, Chinatown en Little Italy Wandelroutes in New York - Greenwich, SoHo, Chinatown en Little Italy Impressie

 2. Wandelroute High Line Park – Hudson Yards

  Ga mee op reis door de drie wijken Meatpacking District, Chelsea en Hudson Yards, te beginnen bij de trendy Chelsea Market. Daarna lopen we langs de prachtige pieren van Hudson River Park, Pier 57 en Little Island. Van daaruit wandelen we door het Meatpacking District en over de High Line, een populair, verhoogd park dat gebouwd is op een oude spoorlijn. We eindigen in Hudson Yards, een van de nieuwste wijken van New York, waar ik u verschillende bezienswaardigheden zal laten zien. Een aantal van deze wijken kunt u ook ontdekken tijdens de Greenwich, Meatpacking & High Line avondwandelroute.

  Tijdens deze wandeling neem ik u mee langs nieuwe plekken maar ook het authentieke New York. U zult verschillende bezienswaardigheden tegenkomen, zoals Little Island en de Vessel, maar ook een aantal minder bekende plaatsen.

  Deze route is ideaal als u stadsparken en het plaatselijke leven wilt ontdekken, en oude en nieuwe architectuur wilt zien.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - High Line-Hudson Yards Wandelroutes in New York - High Line-Hudson Yards Impressie

 3. Wandelroute DUMBO – Brooklyn Bridge

  Ontdek Brooklyn tijdens deze wandelroute door DUMBO en Brooklyn Heights. Verken de straten met de bekende brownstone huizen, haal een koffie in de Empire Stores en geniet van het uitzicht op Manhattan vanaf Brooklyn Bridge Park terwijl u over de brug wandelt.

  Het wandelen over de Brooklyn Bridge is iconisch, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken aan de Brooklyn kant van de brug. Naast de brug en een mooi deel van Brooklyn zelf, komt u langs de beste plekjes voor iconische foto’s van de Manhattan skyline. Ontdek meer van Brooklyn tijdens mijn avondwandelroute.

  Als u toch al van plan was de Brooklyn Bridge te gaan bekijken dan is deze route een echte aanrader.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - DUMBO-Brooklyn Bridge Wandelroutes in New York - DUMBO-Brooklyn Bridge Impressie

 4. Wandelroute Williamsburg – Greenpoint

  Wandel door de hippe buurten Williamsburg en Greenpoint tijdens deze wandelroute. Vanaf Domino Park wandelt u langs de vele street art, lekkere donut winkels en gezellige brouwerijen. Kijk vooral veel om u heen, want er is hier zoveel meer te zien.

  Tijdens deze wandeling wil ik u graag een andere kant van New York laten zien. In Williamsburg en Greenpoint is voornamelijk het lokale leven te vinden, wat vooral in het weekend erg leuk is om te zien.

  Wilt u echt een andere kant zien van New York waar weinig toeristen komen, let’s go!

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Williamsburg-Greenpoint Wandelroutes in New York - Williamsburg Greenpoint Impressie

 5. Wandelroute Central Park

  Wandel over de paden van Central Park en kom langs bekende en minder bekende plekken van dit bijzondere park. Het park is erg groot, maar ik heb geprobeerd om in zo’n 6,5 km. zoveel mogelijk highlights voorbij te laten komen waar u anders moeilijk met de fiets kunt komen. Zo krijgt u een goed gevoel voor Central Park.

  Zie een Egyptische Obelisk, beklim een kasteel, en naast de dieren die u waarschijnlijk tegen gaat komen, wil ik u ook graag de schitterende uitzichten laten zien. Ongeacht welk seizoen het is, Central Park is altijd mooi. De tour eindigt bij Columbus Circle, waarvandaan u gemakkelijk New York verder kunt verkennen.

  Maak deze wandeling in de ochtend als u u bijna alleen wilt wanen in deze stad. Wilt u liever de locals tegenkomen, ga dan in het weekend na 13.00 uur.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Central Park Wandelroutes in New York - Central Park Impressie

 6. Wandelroute Downtown Manhattan

  Wilt u Downtown Manhattan ontdekken? Met deze tour kan het! Deze wandelroute neemt u mee door het historische South Street Seaport, het Financial District en langs het 9/11 Memorial om vervolgens een stuk van Manhattan te zien vol mooie street art.

  Tijdens het wandelen van deze route neem ik u mee langs historische plekken, waarvan ik het altijd leuk vind om die te ontdekken.

  Deze wandeling is geschikt voor iedereen die meer wilt leren over de geschiedenis van New York, bekende bezienswaardigheden in Downtown Manhattan wilt zien en nog meer dan dat. Na het lopen van deze route bent u echt een expert van Downtown Manhattan. U kunt dit gebied, en nog veel meer, ook verkennen tijdens mijn avondwandelroute.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Downtown Manhattan Wandelroutes in New York - Downtown Manhattan Impressie

 7. Wandelroute East Village – Lower East Side

  Verken de East Village en de Lower East Side tijdens deze wandelroute. Van de drukte van Midtown tot kleine straatjes met laagbouw in The Village, en van bekende winkels tot kleine ondernemers: u komt het tegen tijdens de wandeling. Ontdek een rauwe en artistieke kant van New York waar veel studenten en locals te vinden zijn.

  In deze wandeling wil ik u de grote verschillen van de stad laten zien. Mijn eerste maanden in New York woonde ik in de East Village, waar er ruimte is voor alternatieve stijlen. Hier wonen is goedkoper dan in veel andere delen van Manhattan. Dit komt omdat de vele oude gebouwen geen lift hebben. Hierdoor worden de gebouwen vooral bewoond door jonge en creatieve mensen.

  Deze route is geschikt voor iedereen die iets anders wil ervaren en openstaat voor een aangename verrassing.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - East Village - Lower East Side Wandelroutes in New York - East Village - Lower East Side Impressie

 8. Wandelroute Midtown – Tudor City – Roosevelt Island

  Ontdek het bekende en onbekende van Midtown tijdens deze afwisselende tour. U wandelt onder meer langs Bryant Park, het iconische Chrysler Building en Rockefeller Center. Zie bekende bouwwerken op Park Avenue en bewonder de etalages van de winkels op Fifth Avenue. Als klap op de vuurpijl kunt u met de kabelbaan naar Roosevelt Island, waar onder andere Smallpox Hospital te zien is.

  Verken tijdens deze wandeling ook het ongerepte van Tudor City, wat ik een uniek stuk van New York vind. Ondanks dat het midden in Manhattan ligt is het er in verhouding erg rustig.

  Als uw hotel dicht bij Times Square ligt is het een gemiste kans als u deze route overslaat. Is de wandeling wellicht iets te lang voor u, dan kunt u bij Central Park stoppen.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroute in New York - Tudor City-Roosevelt Island Wandelroute in New York - Tudor City-Roosevelt Island Impressie

 9. Wandelroute Upper West Side – Harlem

  Tijdens deze wandelroute ontdekt u een kant van New York waar u anders niet snel komt. Wandel onder meer langs Columbia University, een van de grootste kerken van de wereld in Morningside Heights, het Apollo Theater in Harlem en de watervallen van Central Park. Ik neem u graag mee door deze buurten vol cultuur en groen.

  Zie de vele kerken, typisch New Yorkse herenhuizen (brownstones) en geschiedenis die dit gebied te bieden heeft. Ondanks dat de afstand van deze route niet heel groot is, is het toch een stevige wandeling door de hoogteverschillen.

  Deze wandeling is door de hoogteverschillen wat zwaarder dan de andere routes. Daardoor is het zeer geschikt voor degene die plekken wil bezoeken waar de standaard reisboekjes u niet mee naartoe nemen.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Upper West Side-Harlem Wandelroutes in New York - Upper West Side-Harlem Impressie

 10. Avondwandelroutes in New York


  New York is prachtig, overdag en in de avond. En dat wil ik u laten zien tijdens de avondwandelroutes die ik heb gemaakt. Bekijk de lichtjes van de skyline van Manhattan, de plekken waar New Yorkers na het werk naartoe gaan en ontdek verschillende wijken.

 11. Avondroute – Greenwich, Meatpacking & High Line

  Tijdens deze avondroute wandelt u door veel verschillende wijken van New York. Van de gezelligheid van Greenwich Village tot het studentenleven rond Washington Square Park. En van de drukte van Midtown Manhattan tot de luxe in het Meatpacking District. Ik kwam zelfs Britney Spears tegen tijdens het maken van deze wandelroute, dus houd uw ogen open voor beroemdheden.

  We beginnen in Midtown, waar ik u het kleine maar leuke Koreatown laat zien. Daarna lopen we langs de High Line, door Chelsea, naar het Meatpacking District, waar u iets kunt drinken in een van de vele rooftopbars. We vervolgen onze weg door The Village, langs talloze lokale plekjes.

  Deze route is voor iedereen die het nachtleven van New York wil ervaren! De wandeling is wat lang, en veel van de plaatsen die we passeren zijn alleen toegankelijk voor personen ouder dan 21 jaar. Houd hier rekening mee als u ergens naar binnen wilt. Controleer van tevoren of u een van de bars of restaurants wilt bezoeken, en reserveer indien mogelijk.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Avondroute Greenwich, Meatpacking & High Line Wandelroutes in New York - Avondroute Greenwich, Meatpacking & High Line Impressie

 12. Avondroute – Times Square

  Als u in New York bent, bent u waarschijnlijk wel eens ‘s avonds op Times Square geweest. Alle reclameborden zijn behoorlijk indrukwekkend. Deze route brengt u langs verschillende New Yorkse amusementsmonumenten, zoals Broadway, Lincoln Center, Carnegie Hall en Radio City Music Hall. Bezoek een van de rooftopbars of ga langs bij een speakeasy. Dit zijn allemaal plekken waar mensen naartoe gaan voor een avondje uit; u kunt gewoon toekijken of zelf meedoen.

  We beginnen in de Upper West Side en werken ons een weg naar Times Square. Hier komt u oog in oog te staan met de grootsheid van alle lichtjes. Onderweg komen we langs drie verschillende eetgelegenheden: een pizzatent waar u voor 99 cent een slice kunt eten, een foodcart en een restaurant waar u een luxe (bizon)biefstuk kunt proberen.

  Dit is een wandeling die voor iedereen leuk is, ook voor kinderen! Er is zoveel te zien dat u niet snel moe zult worden van alle indrukken. De rooftopbars en de speakeasy zijn alleen toegankelijk voor personen van 21 jaar en ouder.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Avondroute Times Square Wandelroutes in New York - Avondroute Times Square Impressie

 13. Avondroute – Brooklyn & Chinatown

  Bewonder het uitzicht op de skyline van Manhattan met al zijn lichtjes, maar ook het uitzicht van dichtbij met een glimp van het New Yorkse leven. Begin in het sfeervolle Brooklyn, wandel vervolgens over de Manhattan Bridge en verken als klap op de vuurpijl Chinatown.

  Tijdens deze wandeling wil ik u Brooklyn Heights laten zien, waar u prachtige brownstones en uitzicht op de skyline van Manhattan kunt vinden. Stop bij de Time Out Market in DUMBO voor een snelle hap, waar u van alles kunt eten. Steek daarna de brug over en ga verder richting Chinatown, waar u een andere kant van New York zult zien die tot laat in de avond leeft.

  Ik heb de route ontworpen met iedereen in gedachten, dus hij is ook leuk om met kinderen te doen. De wandeling omvat een oversteek over de Manhattan Bridge, hiervoor moet u een goede conditie hebben. Als u dit niet wilt, heeft u de mogelijkheid om de avondwandeling eerder te stoppen.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Avondroute Brooklyn & Chinatown Wandelroute in New York - Avondroute Brooklyn & Chinatown Impressie

 14. Avondroute – Off the beaten PATH

  Op deze avondwandeling wil ik u graag historisch New York laten zien, inclusief de kleine straatjes waar het allemaal begon. U kunt aan de gezellige sfeer zien dat het er ‘s avonds heel anders aan toe gaat dan overdag. Wandel langs beroemde en belangrijke bezienswaardigheden.

  Als u wilt, kunt u voor een paar dollar de PATH trein (vandaar de naam van deze route) naar New Jersey nemen. Daar kunt u een half uur langs de Hudson River lopen en genieten van het uitzicht op de skyline van Manhattan.

  Aan het begin van de wandeling komt u Stone Street tegen, waar u een aantal eetgelegenheden vindt. U kunt van tevoren checken welke dit zijn. Als u hier wilt eten, hoeft u meestal niet te reserveren.

  Deze route is voor iedereen! De wandeling is zelfs na een lange dag te doen. Indien nodig kunt u bij de Oculus stoppen en de metro terug naar uw hotel nemen.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroute in New York - Avondroute Off the beaten PATH Wandelroute in New York - Avondroute Off the beaten PATH Impressie

 15. Kerst in New York

  Ervaar de magie van Kerst in New York met deze wandeltocht door de meest feestelijke wijken van de stad. Wandel langs Radio City Music Hall, de iconische Rockefeller Tree en andere kerstversieringen. Zelf loop ik deze tocht ook om helemaal in de kerstsfeer te komen. Deze route is zo ontworpen dat u gemakkelijk de mooiste kerstversieringen van de stad kunt zien.

  Doe de route overdag of ‘s avonds voor een andere kerstsfeer, maar houd er rekening mee dat de wandeling langer dan 1,5 tot 2 uur kan duren vanwege de drukte. Houd er rekening mee dat deze route niet in de bundel is opgenomen.

  Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

  Wandelroutes in New York - Kerst in New York Wandelroutes in New York - Kerst in New York Impressie

Zijn er wandelroutes in New York?

Er zijn verschillende wandelroutes in New York te vinden in de Eric’s New York App. Lees hier meer.

Wat zijn de beste wandelroutes in New York?

Ik heb wandelroutes door verschillende wijken van New York gemaakt. Hier vindt u er meer over.

Waar kunt u wandelen in New York?

New York is een geweldige stad om te voet te verkennen en u kunt dit doen met mijn wandelroutes. Lees hier meer.

Waar kunt u in de avond wandelen in New York?

New York is prachtig in de avond. Loop bijvoorbeeld mijn Avondroute - Times Square, of verken de lokale wijken in de Avondroute - Greenwich, Meatpacking & High Line. Vind hier meer avondwandelroutes.

Wat zijn de beste wandelingen in New York in de winter?

De beste New York wandelingen in de winter zijn mijn Central Park wandelroute, maar ook de kerstroute. Hier vindt u al mijn wandelroutes.

Wat zijn de beste wandelingen in New York in de zomer?

De beste wandelingen in New York tijdens de zomer kunt u vinden in mijn Eric's New York App. Lees hier meer.

Waar kan ik wandelroutes voor New York vinden?

Wandelroutes voor New York vindt u in mijn Eric's New York App. Hier vindt u meer informatie.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets