Wandelroutes in New York

Koop tickets nu
Wandelroutes in New York

Wandelroutes in New York kunt u vinden in de Eric’s New York App. Op deze pagina leg ik u uit hoe u de wandelingen door New York in de app kunt vinden en welke dat zijn. De verschillende stadswandelingen kunt u zelf lopen wanneer u wilt en op uw eigen tempo. Tijdens deze persoonlijke en unieke wandelroutes loopt u door verschillende buurten in New York en ziet u bekende, maar ook onbekende plekken.

Download de app en koop uw wandelroute hier

Contents

Eric’s New York App

Mijn Eric’s New York App is uw reisgids voor New York. Hier vindt u offline te gebruiken plattegronden, alle metrolijnen, informatie over bezienswaardigheden, en nog veel meer. Ook vindt u er wandelingen door New York City die ik zelf heb gemaakt, gefotografeerd en meerdere malen heb gewandeld.

Voorafgaand aan uw reis naar New York of wanneer u er bent, kunt u een of meerdere van de wandelroutes kopen in mijn app. U kunt deze persoonlijke routes vinden in het menu van de app onder het kopje ‘Wandelroutes’. U komt hier door op mijn hoofd, of de menuknop rechtsboven, te klikken op de hoofdpagina. Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Vervolgens klikt u op de wandelroute die u wilt wandelen, en klikt op ‘koop route’. Nadat u de betaling heeft voltooid, kunt u de volledige route in de app zien en de verschillende punten waar u langs komt.

Wandelroutes in New York

Alle wandelroutes in de Eric’s New York App heb ik zelf gemaakt en probeer ik zo vaak mogelijk zelf te lopen, zodat alle routes up-to-date blijven. U volgt zelfstandig de route door New York aan de hand van verschillende punten. Dit zijn onder meer bezienswaardigheden, mijn favoriete plekken en unieke hotspots. Ik hoop dat u met de routes zoveel mogelijk verschillende kanten van New York ziet en zo nog meer van de stad ontdekt!

In de Eric’s New York App zijn de volgende wandelroutes te vinden:

Wandelroute Greenwich, SoHo, Chinatown & Little Italy

Begin deze wandeltour bij metrostation West 4th Street en ontdek in weinig tijd veel verschillende kanten van New York. Wandel door de pittoreske straatjes van The Village waar u het appartement van Friends, Washington Square Park en het huis van Carrie uit Sex and the City zult zien.

Struin tijdens deze wandeling langs de winkels in SoHo, beleef Chinatown en verken Little Italy. Een van mijn favoriete buurten in New York is Greenwich Village, dit is tevens ook de plek waar mijn eerste appartement te vinden is. Telkens wanneer ik hier rond wandel komen er veel herinneringen naar boven.

De wandeling is voor degene die veel verschillende kanten van New York wil zien, in weinig tijd.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes in New YorkGreenwich SoHo Chinatown Little Italy Wandelroutes in New York Greenwich SoHo Chinatown Little Italy impressie

Wandelroute High Line Park – Hudson Yards

Deze wandeltour brengt u langs bijzondere parken en een nieuwe wijk in New York. Start de tour bij Chelsea Market, door Little Island om via de High Line bij Hudson Yards uit te komen. Vanaf hier wandelt u langs het water en sluit u de tour af op de iconische red steps van Times Square.

Tijdens deze wandeling neem ik u mee langs nieuwe plekken maar ook het authentieke New York, wat u in Hell’s Kitchen terugvindt. In deze wijk heb ik een aantal jaren met plezier gewoond en is gevuld met restaurants. Elke keuken komt u hier tegen.

Deze route is ideaal als u bekende bezienswaardigheden wilt ontdekken gecombineerd met het lokale leven van New York.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes in New York High Line Hudson Yards Wandelroutes in New York High Line Hudson Yards impressie

Wandelroute DUMBO – Brooklyn Bridge

Ontdek Brooklyn tijdens deze wandelroute door DUMBO en Brooklyn Heights. Verken de straten met de bekende brownstone huizen, haal een koffie in de Empire Stores en geniet van het uitzicht op Manhattan vanaf Brooklyn Bridge Park terwijl u over de brug wandelt.

Het wandelen over de Brooklyn Bridge is iconisch, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken aan de Brooklyn kant van de brug. Naast de brug en een mooi deel van Brooklyn zelf, komt u langs de beste plekjes voor iconische foto’s van de Manhattan skyline.

Als u toch al van plan was de Brooklyn Bridge te gaan bekijken dan is deze route een echte aanrader.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes New York DUMBO Brooklyn Bridge Wandelroutes New York DUMBO Brooklyn Bridge impressie

Wandelroute Williamsburg – Greenpoint

Wandel door de hippe buurten Williamsburg en Greenpoint tijdens deze wandelroute. Vanaf Domino Park wandelt u langs de vele street art, lekkere donut winkels en gezellige brouwerijen. Kijk vooral veel om u heen, want er is hier zoveel meer te zien.

Tijdens deze wandeling wil ik u graag een andere kant van New York laten zien. In Williamsburg en Greenpoint is voornamelijk het lokale leven te vinden, wat vooral in het weekend erg leuk is om te zien.

Wilt u echt een andere kant zien van New York waar weinig toeristen komen, let’s go!

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes New York Williamsburg Greenpoint Wandelroutes New York Williamsburg Greenpoint impressie

Wandelroute Central Park

Wandel over de paden van Central Park en kom langs bekende en minder bekende plekken van dit bijzondere park. Het park is erg groot, maar ik heb geprobeerd om in zo’n 6,5 km. zoveel mogelijk highlights voorbij te laten komen waar u anders moeilijk met de fiets kunt komen. Zo krijgt u een goed gevoel voor Central Park.

Zie een Egyptische Obelisk, beklim een kasteel, en naast de dieren die u waarschijnlijk tegen gaat komen, wil ik u ook graag de schitterende uitzichten laten zien. Ongeacht welk seizoen het is, Central Park is altijd mooi. De tour eindigt bij Columbus Circle, waarvandaan u gemakkelijk New York verder kunt verkennen.

Maak deze wandeling in de ochtend als u u bijna alleen wilt wanen in deze stad. Wilt u liever de locals tegenkomen, ga dan in het weekend na 13.00 uur.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes New York Central Park Wandelroutes New York Central Park impressie

Wandelroute Downtown Manhattan

Wilt u Downtown Manhattan ontdekken? Met deze tour kan het! Deze wandelroute neemt u mee door het historische South Street Seaport, het Financial District en langs het 9/11 Memorial om vervolgens een stuk van Manhattan te zien vol mooie street art.

Tijdens het wandelen van deze route neem ik u mee langs historische plekken, waarvan ik het altijd leuk vind om die te ontdekken.

Deze wandeling is geschikt voor iedereen die meer wilt leren over de geschiedenis van New York, bekende bezienswaardigheden in Downtown Manhattan wilt zien en nog meer dan dat. Na het lopen van deze route bent u echt een expert van Downtown Manhattan.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes New York Downtown Manhattan Wandelroutes New York Downtown Manhattan impressie

Wandelroute East Village – Lower East Side

Verken de East Village en de Lower East Side tijdens deze wandelroute. Van de drukte van Midtown tot kleine straatjes met laagbouw in The Village, en van bekende winkels tot kleine ondernemers: u komt het tegen tijdens de wandeling. Ontdek een rauwe en artistieke kant van New York waar veel studenten en locals te vinden zijn.

In deze wandeling wil ik u de grote verschillen van de stad laten zien. Mijn eerste maanden in New York woonde ik in de East Village, waar er ruimte is voor alternatieve stijlen. Hier wonen is goedkoper dan in veel andere delen van Manhattan. Dit komt omdat de vele oude gebouwen geen lift hebben. Hierdoor worden de gebouwen vooral bewoond door jonge en creatieve mensen.

Deze route is geschikt voor iedereen die iets anders wil ervaren en openstaat voor een aangename verrassing.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

New York Wandelroute East Village Lower East Side New York Wandelroute East Village Lower East Side - impressie

Wandelroute Midtown – Tudor City – Roosevelt Island

Ontdek het bekende en onbekende van Midtown tijdens deze afwisselende tour. U wandelt onder meer langs Bryant Park, het iconische Chrysler Building en Rockefeller Center. Zie bekende bouwwerken op Park Avenue en bewonder de etalages van de winkels op Fifth Avenue. Als klap op de vuurpijl kunt u met de kabelbaan naar Roosevelt Island, waar onder andere Smallpox Hospital te zien is.

Verken tijdens deze wandeling ook het ongerepte van Tudor City, wat ik een uniek stuk van New York vind. Ondanks dat het midden in Manhattan ligt is het er in verhouding erg rustig.

Als uw hotel dicht bij Times Square ligt is het een gemiste kans als u deze route overslaat. Is de wandeling wellicht iets te lang voor u, dan kunt u bij Central Park stoppen.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes New York Tudor City Roosevelt Island Wandelroutes New York Tudor City Roosevelt Island impressie

Wandelroute Upper West Side – Harlem

Tijdens deze wandelroute ontdekt u een kant van New York waar u anders niet snel komt. Wandel onder meer langs Columbia University, een van de grootste kerken van de wereld in Morningside Heights, het Apollo Theater in Harlem en de watervallen van Central Park. Ik neem u graag mee door deze buurten vol cultuur en groen.

Zie de vele kerken, typisch New Yorkse herenhuizen (brownstones) en geschiedenis die dit gebied te bieden heeft. Ondanks dat de afstand van deze route niet heel groot is, is het toch een stevige wandeling door de hoogteverschillen.

Deze wandeling is door de hoogteverschillen wat zwaarder dan de andere routes. Daardoor is het zeer geschikt voor degene die plekken wil bezoeken waar de standaard reisboekjes u niet mee naartoe nemen.

Als u op uw mobiel zit kunt u ook deze link openen om direct bij de wandelroutes in de app uit te komen.

Wandelroutes New York Upper West Side Harlem Wandelroutes New York Upper West Side Harlem impressie

Zijn er wandelroutes in New York?

Er zijn verschillende wandelroutes in New York te vinden in de Eric’s New York App. Lees hier meer.

Is er een wandelroute door Downtown Manhattan?

Ja, er is een wandelroute door Downtown Manhattan. Vind meer informatie hier.

Is er een wandelroute door DUMBO?

Ja, er is een wandelroute door DUMBO. Vind meer informatie hier.

Is er een wandelroute door Hudson Yards?

Ja, er is een wandelroute door Hudson Yards. Vind meer informatie hier.

Is er een wandelroute door SoHo, Little Italy, Chinatown en Greenwich Village?

Ja, er is een wandelroute door SoHo, Little Italy, Chinatown en Greenwich Village? Vind meer informatie hier.

Is er een wandelroute door Midtown?

Ja, er is een wandelroute door Midtown. Vind meer informatie hier.

Is er een wandelroute door Central Park?

Ja, er is een wandelroute door Central Park. Vind meer informatie hier.

Is er een wandelroute door Harlem?

Ja, er is een wandelroute door Harlem. Vind meer informatie hier.

Is er een wandelroute in de East Village?

Ja, er is een wandelroute door East Village. Meer informatie vindt u hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets