Erics New York Download de gratis app in de App Store
App storeGoogle play
Tiffany & Co. New York

Tiffany & Co. New York

Tiffany new york

Tiffany & Co. staat bekend om de iconische blauwe doosjes met witte strik, een internationaal symbool voor stijl en luxe. Bijna elke vrouw droomt ervan om ooit een blauwe Tiffany’s doos te krijgen met daarin natuurlijk de welbekende diamanten verlovingsring! Deze ring heeft wereldwijd in vele liefdesverhalen een rol gespeeld.

Tiffany’s is een Amerikaanse multinational gericht op luxe, sieraden en zilverwerk. In 1837 begon het New Yorkse bedrijf als Tiffany, Young & Ellis met de verkoop van schrijfwaren en luxe-artikelen. Toen Charles Tiffany in 1853 de leiding overnam, veranderde de naam in Tiffany & Co. Vanaf dat moment werd de nadruk op juwelen gelegd.

De Tiffany Diamant

Charles Tiffany zette Tiffany’s echt op de kaart door de aankoop van een 287-karaat chique gele diamant, die werd geslepen als bekende 128-karaat Tiffany Diamond. De diamant wordt permanent vertoond in de flagship store op Fifth Avenue in New York. De diamant trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De Tiffany Diamond wordt gezien als het symbool van Tiffany’s prachtige diamanterfgoed en van briljant vakmanschap!

Breakfast at Tiffany’s

Tiffany & Co. heeft wereldwijd winkels. De meest bekende winkel is toch wel de flagship store op Fifth Avenue in New York City. De winkel opende zijn deuren in 1940, maar werd internationaal bekend dankzij de Amerikaanse klassieker Breakfast at Tiffany’s (1961). In de film gaat Holly Golightly (gespeeld door Audrey Hepburn) naar Tiffany & Co. om onder het genot van een koffie en pastry te kijken naar de etalages van Tiffany’s. Voor Holly is Tiffany’s ‘the best place in the world, where nothing bad can take place’.

Dankzij de rol van Tiffany & Co. in ‘Breakfast at Tiffany’s’ komt menig toerist naar de winkel op Fifth Avenue om het moment te evenaren of om de prachtige etalages van Tiffany’s te bewonderen.

De flagship store Tiffany & Co is te vinden op de hoek van Fifth Avenue en 57th Street.

Tiffany & Co. New York - Winkel Tiffany & Co. New York - Shoppen

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets