9/11 Tribute Museum in New York

Koop tickets nu
911 Tribute Museum in New York

Het 9/11 Tribute Museum in New York is een museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001. Het richt zich op persoonlijke verhalen van mensen die direct of indirect te maken hebben gehad met de aanslagen, zoals overlevenden, nabestaanden, ‘first responders’ en mensen die in de omgeving woonden en/of werkten. Dit museum is niet te verwarren met het 9/11 Museum in New York, het officiële 9/11 Museum.

 

 

Koop uw tickets voor het 9/11 Tribute Museum hier

9/11 Tribute Center

Het 9/11 Tribute Museum heette voorheen het 9/11 Tribute Center. In 2017 is het centrum naar een nieuwe, grotere locatie verhuisd. Het kon hierdoor een stuk groter en professioneler worden, en er werd besloten om de naam aan te passen naar 9/11 Tribute Museum. Het museum is een project van de September 11th Families’ Association, een vereniging bestaande uit weduwen en families van brandweermannen van de Fire Department of New York die slachtoffer zijn geworden van de aanslagen.

Verschil 9/11 Tribute Museum en 9/11 Museum

Als u naar New York gaat en een bezoek wilt brengen aan het 9/11 Museum, twijfelt u misschien welk van de twee musea u het beste kunt kiezen. Ik heb beide bezocht en ervaren dat ze een verschillende invalshoek hebben. Het grootste verschil is dat bij het 9/11 Tribute Museum de nadruk ligt op de verhalen van de mensen die de aanslagen hebben meegemaakt, terwijl in het officiële 9/11 Museum voornamelijk voorwerpen toont die zijn overgebleven en teruggevonden na de aanslagen. Het 9/11 Tribute Museum is wat persoonlijker en gaat meer specifiek over New York, terwijl het 9/11 Museum een breder verhaal vertelt over de gebeurtenissen op en rond de bewuste dag.

911 Tribute Museum in New York - Artifacts 911 Tribute Museum in New York - Geschiedenis

Locaties

Het 9/11 Museum ligt naast het 9/11 Memorial, de twee vierkante waterpartijen op de plek waar ooit de Twin Towers stonden. Het 9/11 Tribute Museum ligt hier wel in de buurt, maar net iets verder van het WTC-terrein. Voor het Tribute Museum loopt u vanaf One World Trade Center een minuut of vijf à tien in zuidelijke richting over Greenwich Street.

Erics Tip: Het 9/11 Museum is samen met het 9/11 Memorial een ‘must-see’. Maar als u hier al eens bent geweest, of liever een wat rustigere plek opzoekt, raad ik u zeker aan om het Tribute Museum te bezoeken. Aangezien dit museum wat minder populair is, is het er minder druk en massaal. Ook zijn de tickets goedkoper dan die voor het 9/11 Museum.

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher die u kunt printen en gebruiken als uw ticket, of kunt laten zien als mobiele ticket op uw telefoon.

  • Openingstijden: dagelijks geopend
    • maandag t/m zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur
    • zondag: 10.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: 92 Greenwich Street, op de hoek van Greenwich Street en Rector Street

Koop uw tickets voor het 9/11 Tribute Museum hier

911 Tribute Museum in New York - Fotomuur

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets