Amtrak in New York

Amtrak in New York

Amtrak in New York is een spoorwegmaatschappij met treinverbindingen tussen bijna alle grote steden van de Verenigde Staten. Als u bijvoorbeeld een trein van New York naar Washington DC of Boston wilt nemen, dan kunt u gebruikmaken van Amtrak. Amtrak-tickets zijn te boeken in verschillende prijsklassen en de treinen vertrekken vanuit Penn Station in Manhattan.

Amtrak in New York nemen

Amtrak staat voor ‘America’ en ‘track’. Het is in feite de Amerikaanse NS al zijn de afstanden die de treinen afleggen een stuk langer en is er daarmee in veel van de toestellen ook meer comfort en meer voorzieningen. Amtrak vervoert jaarlijks tientallen miljoenen passagiers tussen bijna alle Amerikaanse staten. De New Yorkse thuisbasis van Amtrak is de Moynihan Train Hall in Penn Station. Vanuit dit voormalige James A. Farley Post Office Building vertrekken treinen naar onder meer Philadelphia, Washington DC en Niagara Falls.

Amtrak NY tickets

Amtrak New York tickets kunt u online bestellen. U boekt in de meeste gevallen tickets voor een vaste datum en tijd en kunt dus gegarandeerd mee met deze specifieke trein. De prijzen van Amtraktickets zijn flexibel en kunnen stijgen naarmate de datum van vertrek dichterbij komt. Er zijn net als bij vluchten verschillende klassen te boeken. Meestal is er de keuze uit coach class en business class. Op sommige routes is er daarnaast nog een extra luxe first class. Per route wordt er soms ook nog gebruik gemaakt van verschillende soorten treinen. U heeft dan bijvoorbeeld de keus uit een snelle en langzamere verbinding, met daaraan aangepaste prijzen. Door de verschillende treintoestellen, ticketsoorten, boekingsklassen etc kan het boeken van tickets voor Amtrak soms wat onoverzichtelijk zijn.

Erics Tip: Tickets voor Amtrak zijn meer te vergelijken met vliegtickets dan met een gewoon treinkaartje. Ik raad dan ook net als met vliegtickets aan om niet te lang te wachten met het kopen van de tickets. Stel de aanschaf van de tickets niet uit tot enkele dagen voor vertrek, maar boek langer van tevoren om nog voor een relatief gunstige prijs te kunnen boeken. Last-minute is er nog maar weinig beschikbaar en kunnen de plekken erg duur zijn.

Amtrak in New York - Tickets Amtrak in New York - Station

De treinen

Amtrak maakt gebruik van verschillende soorten treinen, afhankelijk van de gekozen route. Er zijn treinen met slaapcabines, met een restaurant en zelfs treinen waar auto’s op kunnen, maar op veel van de routes rijden meer reguliere treinen. Daarnaast is er vaak wifi beschikbaar en is er in veel treinen een restaurant of bar, waar u koffie kunt halen of zelfs dineren. Bij de bar is ook vaak een ‘dome car’, een treinstel met een halfrond glazen dak. Vanaf deze plek heeft u een mooi uitzicht op het voorbijtrekkende landschap.

Amtrak-routes

Er zijn verschillende Amtrak-routes van en naar New York City. Alle lijnen van Amtrak hebben een eigen, tot de verbeelding sprekende, naam. Zo heet de route richting Canada ‘Maple Leaf’ en zijn er bijvoorbeeld ook ‘Southwest Chief’ en ‘Texas Eagle’. Vanuit New York kunt u de Amtrak nemen naar Washington DC om één of meerdere dagen de Amerikaanse hoofdstad te ontdekken. Andere populaire bestemmingen met de Amtrak vanuit New York zijn Boston en Chicago. Het is ook mogelijk om een trein naar Philadelphia te nemen, maar hiervoor is een Philadelphia dagtocht sneller en voordeliger.

Welke routes rijdt Amtrak New York?

Amtrak New York gaat onder andere naar Washington DC, Boston en de Niagara Falls. Lees hier meer.

Bij welke treinstations in New York kan ik de Amtrak nemen?

U kunt de Amtrak in Manhattan nemen bij Penn Station. Lees alles hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets