De Verenigde Naties in New York

De Verenigde Naties in New York

De Verenigde Naties (VN) is in 1945 opgericht door 51 landen voor een betere samenwerking op het gebied van onder andere mensenrechten, veiligheid en de wereldeconomie. Sinds 2011 zijn 193 staten lid van de VN. Het hoofdkantoor van de VN staat in New York op First Avenue aan de East River en kan door u worden bezocht. Dit is ook de plek waar u de beroemde 193 vlaggen in New York kunt vinden.

Het VN Hoofdkantoor

Het VN hoofdkantoor ligt in een speciale, onschendbare internationale zone die aan alle 193 lidstaten toebehoort. Binnen deze zone heeft de VN een eigen beveiligings- en brandweereenheid en ook een eigen postadministratie. Het VN complex bestaat uit vier gebouwen: het gebouw van de Algemene Vergadering, het Conferentie-centrum, een kantoorcomplex van het Secretariaat en de Bibliotheek van Dag Hammarskjöld. Het complete complex is ontworpen door de Amerikaan Wallace K. Harrison. En als u zich afvraagt waar de 193 vlaggen in New York zijn, dat is hier! Er staan 193 vlaggen opgesteld voor het complex, net zoveel als dat er lidstaten zijn. De vlaggenmasten staan in een cirkel waarbij de ruimte tussen de vlaggenmasten overal gelijk is, dit als een symbool van de gelijkheid van de lidstaten binnen de VN. De vlaggen hangen op alfabetische volgorde beginnend met Afghanistan en als laatste Zimbabwe.

De Verenigde Naties in New York Chrysler Building De Verenigde Naties in New York Trusteeship Council Chamber

Bezoekerscentrum

De ingang van het bezoekerscentrum zit op First Avenue en 46th Street. Sommige Hop-on Hop-off bussen stoppen hier in de buurt. Voordat u daar naar binnen kunt, moet u eerst een security pass halen bij het Check-in Office op 801 First Avenue bij 45th Street. Als u het bezoekerscentrum binnenkomt, ziet u al volop kunstobjecten om u heen. Alle kunstobjecten die u ziet, zijn door een van de lidstaten aan de VN gegeven. In de bezoekerslobby zijn exposities opgesteld die kosteloos te bezichtigen zijn. Deze exposities bestaan bijvoorbeeld uit foto’s of multimedia presentaties op het gebied van mensenrechten, kinderen in oorlogsgebieden, klimaatverandering, etc. In de lobby vindt u verder nog een cadeauwinkel, boekenwinkel en een koffieshop. Voor het boeken van tours kunt u terecht bij het bezoekerscentrum.

Erics Tip: De VN ontwikkelt zijn eigen postzegels die in het bezoekerscentrum kunnen worden gekocht. Het is mogelijk om uw eigen postzegel te maken met bijvoorbeeld uw foto er op. De VN postzegels zijn alleen maar geldig binnen de VN zone en zijn daarom uniek. Veel bezoekers sturen dan ook een kaart met eigen gemaakte postzegel vanuit het VN kantoor naar huis.

Verenigde Naties Tours

Er zijn tours met een gids beschikbaar op weekdagen, deze duren ongeveer een uur. Om veiligheidsredenen mogen kinderen onder de 5 niet aan de tour deelnemen. Alle deelnemers boven de 16 dienen een geldige ID mee te nemen. De tours zijn toegankelijk voor rolstoelen. Er is geen garderobe om jassen of tassen op te bergen.

Lees meer over het bezoekerscentrum van de VN en koop tickets voor een tour hier

De Verenigde Naties in New York - Hoofdkantoor De Verenigde Naties in New York - Kamer van de Veiligheidsraad

Kunt u de Verenigde Naties in NYC bezoeken?

Ja, u kunt het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York bezoeken tijdens een rondleiding. Lees hier hoe u kunt reserveren.

Kunt u het VN-hoofdkwartier bezoeken zonder rondleiding?

Ja, u kunt het UN Visitor Centre bezoeken zonder rondleiding. Het Algemene Vergaderingsgebouw en andere kamers zijn echter alleen te bezoeken tijdens een rondleiding.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief