Bryant Park in New York

Bryant Park in New York

Bryant Park in New York is het groene hart van Midtown Manhattan en ligt op enkele minuten lopen van Times Square. In het park is onder meer de New York Public Library te vinden en tijdens de winter kunt u hier schaatsen. Bryant Park is te vinden tussen 5th en 6th Avenue en ligt aan 42nd Street.

Het is dé plek voor een pauze van de drukte van de stad en waar locals samenkomen tijdens lunch of na het werk. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd waardoor er altijd iets te doen is in Bryant Park.

Contents

Bryant Park in New York

Wanneer u in New York bent, komt u zeker een keer langs Bryant Park. Het park is een paar blokken verwijderd van Times Square, waardoor het erg centraal is. Ook de Hop-on Hop-off bus maakt hier een stop.

Veel mensen komen in Bryant Park tijdens de lunch of na het werk samen om iets te eten of te drinken. Op The Lawn, zoals het grote grasveld in het midden van het park heet, picknicken mensen. Er is altijd wel iets te doen, waardoor het een erg gezellig park is. Tijdens het winkelen op Fifth Avenue is Bryant Park de plek om even te rusten.

Public Library

Bryant Park is mede bekend, omdat de New York Public Library hier te vinden is. Het klassieke gebouw opende in 1911 haar deuren en heeft imposante gangen, trappen en zalen. Hier kunt u de Treasures tentoonstelling bezoeken, door de gangen wandelen en verschillende zalen bezoeken.

Bryant Park in New York - Public Library Bryant Park in New York - Openbare toilet

Gratis toiletten

Het is altijd handig om te weten waar u een toilet kunt vinden in New York. Bryant Park heeft een van de bekendste gratis toiletten in de stad. U wordt begroet door verse bloemen, er staat klassieke muziek op en er is personeel aanwezig, zodat de toiletten schoon blijven.

Eten en drinken Bryant Park

Bryant Park is dé plek om even tot rust te komen tijdens uw trip naar New York. U kunt er iets te eten halen en aan een van de vele tafels of op het grote grasveld het opeten.

Erics Tip: “Aan de kant van 6th Avenue is supermarkt Whole Foods te vinden. Deze winkel heeft een afdeling waar u allerlei kant-en-klare maaltijden kunt vinden. U kunt hier ook zelf een box samenstellen. Deze kunt u vervolgens meenemen naar het park om daar op te eten.”

In het park zijn een aantal kiosks te vinden waar u iets kunt halen. Zo is er een koffietentje voor een koffie of thee to-go, kunt u er broodjes vinden en allerlei zoetigheden.

Zit u liever bij een restaurant, dan is dit mogelijk in Bryant Park! The Porch is een restaurant dat volledig buiten is. Hier worden Amerikaanse klassiekers geserveerd zoals burgers, pretzels en mac & cheese. Luxere opties zijn Bryant Park Grill en Bryant Park Cafe, welke te vinden zijn aan de kant van de Public Library.

Bryant Park in New York - Sfeer Bryant Park in New York - Yoga

Zomer in Bryant Park

Tijdens de warme zomermaanden is het in Bryant Park erg gezellig. Naast de ontspannen sfeer die van nature in het park heerst, worden er tijdens de zomer activiteiten georganiseerd waardoor er nog meer ontspanning is. Zo worden er gratis yoga-, tai chi- en danslessen aangeboden, kun je naar een van de filmavonden of een optreden zien van een Broadwayshow.

Broadway in Bryant Park

Tijdens dit gratis evenement worden er hits uit de populairste Broadwaymusicals voorgedragen. De optredens vinden plaats rond lunchtijd, dus haal van tevoren wat te eten en geniet van een vermakelijke lunchbreak op het grote grasveld!

Het schema voor 2024 ziet er als volgt uit:

Wordt later bekendgemaakt.

Bryant Park Movie Nights

Bezoek op een maandagavond de Bryant Park Movie Nights. De Lawn wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop waar veel locals een deken mee naartoe nemen samen met wat snacks. Wees op tijd aanwezig voor een plekje.

Het schema voor 2024 ziet er als volgt uit:

Wordt later bekendgemaakt.

Bryant Park in New York - Broadway Bryant Park in New York - Gratis Film

Winter in Bryant Park

Winter in Bryant Park heeft iets magisch. Zo is de kans groot dat de fontein aan de kant van 6th Avenue volledig bevroren is, kunt u de schaatsen aan doen om het ijs te trotseren en uw kerstinkopen doen op de kerstmarkt. Winter Village in Bryant Park is net een Winter Wonderland.

Schaatsen in Bryant Park

Vanaf oktober tot maart wordt The Lawn omgetoverd tot een schaatsbaan. Hierdoor kunt u schaatsen in Bryant Park tussen de gebouwen van New York. Entree tot de schaatsbaan is gratis, ter plaatse kunt u uw schaatsen huren. Gaat u liever voor een optie zonder schaatsen, dan kunt u kiezen voor de botsauto’s op het ijs. Een gedeelte van de schaatsbaan wordt hiervoor afgezet.

Kerstmarkt in Bryant Park

Reist u rond de kerstperiode naar New York, dan mag u een bezoek aan de kerstmarkt in Bryant Park niet overslaan. Van oktober tot januari is er de Winter Village te vinden; een markt met meer dan 125 kraampjes. Hier kunt u allerlei cadeaus vinden van lokale ondernemers en van alles eten bij de verschillende eetkraampjes.

Bryant Park in New York - Schaatsen Bryant Park in New York - Winter Village

Hotels rondom Bryant Park

Rondom Bryant Park zijn er een aantal hotels te vinden. Het Bryant Park Hotel tegenover het park. U kunt hier een kamer boeken met uitzicht over al het groen. Een paar meter verderop bevindt zich het Park Terrace Hotel. Dit hotel ligt ook aan het park, maar kijkt uit op de Public Library. Tegenover de ingang van de bibliotheek, aan Fifth Avenue, ligt Andaz 5th Avenue.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets