Winkelen op Fifth Avenue

Shoppen op fifth avenue new york

Fifth Avenue begint ten noorden van Washington Square Park in Greenwich Village en loopt tot aan 143rd Street in Harlem. Het meest bekende stuk van Fifth Avenue ligt tussen 49th Street en 60th Street. Het is een van de duurste winkelstraten ter wereld! Tussen 49th Street en 60th Street op Fifth Avenue zijn vele prestigieuze high-end winkels te vinden. Sinds 1906 is dit dé plek waar de rijke New Yorkers winkelen.

Contents

Luxe winkels in New York

Er zijn veel grote merken en chique boetiekjes te vinden. De straat is te zien in verschillende films en series zoals Breakfast at Tiffany’s, Gossip Girl en Sex and the City! Op Fifth Avenue vindt u onder andere de volgende luxe merken: Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Dolce & Gabbana, Prada, Armani, Fendi, Versace en Cartier.

Winkelen op Fifth Avenue - luxe winkels Winkelen op Fifth Avenue - winkelstraat

Zoekt u minder exclusieve merken? Dan kunt u naar winkels zoals: Banana Republic, Michael Kors en Zara.

Hieronder vindt u een aantal bekende winkels en warenhuizen op Fifth Avenue in New York:

Saks Fifth Avenue – Flagship store

Saks is bekend om zijn prachtige collecties van zowel Amerikaanse als internationale ontwerpers. Sinds 1924 is de flagshipstore van het luxe warenhuis te vinden op Fifth Avenue en beslaat een heel blok. De winkel is zelfs zo groot dat de Saks Holiday Light Show, een jaarlijkse kersttraditie, op de zijkant van het gebouw wordt geprojecteerd.
Adres: 611 Fifth Avenue

Tiffany’s – Flagship store

Het beroemde luxemerk staat bekend om de sieraden in de blauwe doosjes met wit lint. Maar de Tiffany’s winkel op Fifth Avenue is meer dan een juwelierszaak; op tien verdiepingen worden meer dan 40 kunstwerken en nooit eerder vertoonde stukken tentoongesteld.
Adres: 57th Street & Fifth Avenue

Winkelen op Fifth Avenue - Tiffany's Winkelen op Fifth Avenue - Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman

Een groot warenhuis met maar liefst negen verdiepingen vol exclusieve designermode. U vindt er een uitgebreid assortiment aan merken zoals Chanel, Prada, Chloé en Marc Jacobs. Daarnaast bevindt zich in het warenhuis ook nog een restaurant en café.
Adres: 754 Fifth Avenue

Harry Winston

Celebrities als Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway en Natalie Portman worden regelmatig op de rode loper gespot met juwelen van Harry Winston. Harry Winston wordt ook wel ‘jeweler of the stars’ genoemd!
Adres: 718 Fifth Avenue

Andere gebouwen op Fifth Avenue

Fifth Avenue bestaat niet alleen uit winkels! Er zijn ook verschillende wereldberoemde gebouwen te vinden zoals het Flatiron Building, het Empire State Building, de New York Public Library, het Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral en de Trump Tower. Aan de westzijde van Central Park, tussen 82nd en 105th Street ligt de Museum Mile. Hier vindt u talloze musea vlak bij elkaar, waaronder het Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). In de maand juni vindt het jaarlijkse Museum Mile Festival plaats. Het festival is bedoeld om de musea te promoten en het aantal bezoekers te verhogen. Tijdens het Museum Mile Festival is de toegang tot de tien musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art, gratis.

Feestelijke parades in New York City, zoals Macy’s Thanksgiving Parade, vinden vaak plaats op Fifth Avenue.

 

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets