Winkelen op Fifth Avenue

Shoppen op fifth avenue new york

Winkelen op Fifth Avenue is een New Yorkse droom van velen. Fifth Avenue begint ten noorden van Washington Square Park in Greenwich Village en loopt helemaal door tot 143rd Street in Harlem. Vanwege de vele luxe winkels is het bekendste stuk tussen 49th en 60th Street, een van de duurste plekken ter wereld om te winkelen!

Winkelen op Fifth Avenue

Fifth Avenue is dé plek om te gaan winkelen in New York. Merken als Nike, UGG, Zara, Victoria’s Secret, Adidas, H&M en Abercrombie & Fitch hebben hier flagship stores. Tussen 49th en 60th Street op Fifth Avenue vindt u ook veel prestigieuze en luxe winkels. Waaronder Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Cartier, Dolce & Gabbana, en nog veel meer. Of bezoek een van de speelgoedwinkels op Fifth Avenue, zoals de LEGO Store en FAO Schwarz.

Deze straat is ook te zien geweest in films als ‘Breakfast at Tiffany’s’ en tv-programma’s als ‘Gossip Girl‘ en ‘Sex and the City‘.

Winkelen op Fifth Avenue - luxe winkels Winkelen op Fifth Avenue - winkelstraat

Fifth Avenue winkels

Als u van winkelen houdt, kunt u gemakkelijk uren rondneuzen in de winkels op Fifth Avenue. Van Fifth Avenue flagship stores tot designerboetieks, er zijn talloze plekken die u kunt bezoeken tijdens een dagje winkelen op de Fifth. Hier zijn enkele van de beroemdste winkels op Fifth Avenue:

Saks Fifth Avenue – Flagship store

Saks is bekend om zijn prachtige collecties van zowel Amerikaanse als internationale ontwerpers. Sinds 1924 is de flagshipstore van het luxe warenhuis te vinden op Fifth Avenue en beslaat een heel blok. De winkel is zelfs zo groot dat de Saks Holiday Light Show, een jaarlijkse kersttraditie, op de zijkant van het gebouw wordt geprojecteerd.

Adres: 611 Fifth Avenue

Tiffany’s – Flagship store

Het beroemde luxemerk staat bekend om de sieraden in de blauwe doosjes met wit lint. Maar de Tiffany’s winkel op Fifth Avenue is meer dan een juwelierszaak; op tien verdiepingen worden meer dan 40 kunstwerken en nooit eerder vertoonde stukken tentoongesteld.

Adres: 57th Street & Fifth Avenue

Winkelen op Fifth Avenue - Tiffany's Winkelen op Fifth Avenue - Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman

Een groot warenhuis met maar liefst negen verdiepingen vol exclusieve designermode. U vindt er een uitgebreid assortiment aan merken zoals Chanel, Prada, Chloé en Marc Jacobs. Daarnaast bevindt zich in het warenhuis ook nog een restaurant en café.

Adres: 754 Fifth Avenue

Swarovski on Fifth – De flagship winkel

Stap in de kleurrijke wereld van Swarovski in hun luxe winkel op Fifth Avenue. De winkel met 2 verdiepingen is de moeite waard, zelfs als u niets koopt. Ontdek unieke sieraden, decoraties, servies en nog veel meer. Hier kunt u sieraden kopen voor minder dan $100, maar ook sieraden in een hogere prijsklasse.

Adres: 680 Fifth Avenue

winkelen op Fifth Avenue juwelier winkelen op Fifth Avenue Swarovski

Harry Winston

Celebrities als Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway en Natalie Portman worden regelmatig op de rode loper gespot met juwelen van Harry Winston. Harry Winston wordt ook wel ‘jeweler of the stars’ genoemd!

Adres: 718 Fifth Avenue

Waar u kunt drinken en eten op Fifth Avenue

Van al dat winkelen krijgt u trek! Hoewel Fifth Avenue vooral een winkeldistrict is, zijn er ook een paar eetgelegenheden verspreid. Voor een luxe lunch gaat u naar het Blue Box Café van Daniel Boulud bij Tiffany’s, The Palm Court bij The Plaza of BG bij Bergdorf Goodman.

U kunt ook richting Rockefeller Center gaan, waar verschillende eetgelegenheden zijn. Neem een salade van sweetgreen, een pizza van Ace’s Pizza of een bagel van Black Seed Bagels. U kunt hier ook verschillende restaurants vinden.

Fifth Avenue in New York

Fifth Avenue is meer dan alleen winkelen, er staan ook een aantal beroemde gebouwen langs de avenue.

Beroemde gebouwen op Fifth Avenue

Bezoek gebouwen zoals het Flatiron Building in Madison Square Park, het Empire State Building, de New York Public Library, Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral, Trump Tower en The Plaza Hotel.

Musea op Fifth Avenue

Het gedeelte aan de oostkant van Central Park tussen 82nd Street en 105th Street wordt ook wel de Museum Mile genoemd. Hier vindt u een aantal naast elkaar gelegen musea. Het meest opvallend is het Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Elk jaar in juni vindt het Museum Mile Festival plaats om de musea te promoten en de bezoekersaantallen te verhogen. Tijdens het Museum Mile Festival is de toegang tot de tien musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art, gratis.

Parades op Fifth Avenue

Daarnaast wordt Fifth Avenue traditioneel gebruikt voor de feestelijke parades die in New York City plaatsvinden. Bijvoorbeeld de St. Patrick’s Day Parade in New York, dit is de oudste en grootste St. Patrick’s Day parade. Op Fifth Avenue worden ook parades gehouden op andere feestdagen in New York, zoals Pasen en Columbus Day.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets