Hell’s Kitchen in New York

Hells Kitchen in New York

Hell’s Kitchen in New York is de buurt in Manhattan waar u doorheen komt als u van Times Square naar de Hudson loopt. Het beslaat de blokken tussen Eighth Avenue en het water, met 59th Street als noordgrens en 34th aan de zuidkant. Dit stukje stad met relatief groene streets wordt ook wel ‘Clinton’ of ‘Midtown West’ genoemd. Hell’s Kitchen is een wijk met veel karakteristieke gebouwen en u vindt er enkele iconische New Yorkse restaurants.

De sfeer in Hell’s Kitchen

De wijk ligt vlakbij veel belangrijke bezienswaardigheden in New York, zoals Central Park en de Broadwaytheaters, en is dan ook een prima uitvalsbasis voor sightseeing in de stad. Maar Hell’s Kitchen is meer dan een uitvalsbasis, de wijk is zelf ook de moeite van het ontdekken waard. Het is een levendige, energieke wijk en een echte smeltkroes; er wonen allerlei soorten mensen, van studenten tot gezinnen en van erg welvarend tot minder bedeeld. U hoort er de voetstappen van de koetspaarden die hier hun stallen hebben en er klinkt regelmatig een scheepshoorn van de cruiseschepen die er aanmeren. De aangrenzende rivier drukt sowieso een grote stempel op de wijk. Ook het Intrepid Museum en de opstapplaats voor de Circle Line bevinden zich hier. De Hop-on Hop-off bussen komen eveneens langs Hell’s Kitchen.

Hell's Kitchen in New York - De buurtHell's Kitchen in New York - Sport

Eten in Hell’s Kitchen

In Hell’s Kitchen zijn restaurantjes in overvloed. Vooral aan 9th Avenue vindt u veel kleinschalige eetgelegenheden en is er echt voor ieder wat wils. De keukens en de prijzen zijn zo gevarieerd als de mensen die hier leven: van Iers tot Afghaans, van peperdure Wagyubiefstuk tot pizzapunten voor een dollar en van Memphis tot Marseille.

De smaken van Marseille proeft u in de gelijknamige Franse brasserie. Naast Franse gerechten staat hier ook een flinke burger op de kaart, de 5 Napkin Burger. Deze werd zo’n opzichzelfstaand succes dat ‘Five Napkin Burger’ uitgroeide tot een zelfstandig restaurant, en inmiddels tot een keten. Hier eet u zonder twijfel een van de lekkerste burgers van New York. En dan is er nog John’s Pizza, een van de beste pizzeria’s in de stad. Deze vindt u op 44th Street, tussen 8th en 9th Avenue. Als u de buurt liever ontdekt met een tour met gids en het wilt combineren met lokale lekkernijen, doe dan zeker de Hell’s Kitchen Food Tour.

Erics Tip: Een leuke plek voor een gevarieerde lunch in Hell’s Kitchen is Gotham Market. Deze foodhall bestaat uit een verzameling kleine eettentjes, met een heel divers aanbod. Van taco’s tot sushi en pizza, iedereen vindt hier wel iets naar zijn smaak.

Hell's Kitchen in New York - DinerenHell's Kitchen in New York - Attracties

Bezienswaardigheden in Hell’s Kitchen

Zoals gezegd spelen de bezienswaardigheden op en aan het water een belangrijke rol in Hell’s Kitchen. Op West 46th Street vindt u het Intrepid Sea, Air & Space Museum. Hier staat de spaceshuttle Enterprise en het legendarische vliegdekschip Intrepid. Heel bijzonder om dat een keer van dichtbij te zien. Bij de pieren ten zuiden van het museum kunt u opstappen voor verschillende dinnercruises in New York, Circle Line Cruises en andere sightseeing cruises. En voor wie liever voet aan wal houdt: u kunt hier ook fietsen huren!

Het nachtleven van Hell’s Kitchen

Hell’s Kitchen is een wijk vol bars en andere toegankelijke uitgaansgelegenheden. Als u dus op zoek bent naar een plek om even binnen te lopen en wat te drinken, bent u hier goed. Er zijn niet zoveel clubs in Hell’s Kitchen, maar des te meer wijnbars en andere kleinschalige plekken om een gezellige avond uit te beleven. Wilt u toch graag een iets chiquere New Yorkse avond uit? Ga dan naar de rooftopbar Press Lounge in het Ink 48 Hotel. Hier geniet u van een cocktail met uitzicht over de Hudson aan de ene kant en Hell’s Kitchen aan de andere.

Hotels in Hell’s Kitchen

Het bovengenoemde Ink 48 is een leuk hotel in Hell’s Kitchen, al ligt het wel een klein beetje ‘uit de richting’. Wilt u liever iets dichter bij Midtown en Times Square verblijven, dan is het moderne Yotel een goede optie. Een meer klassieke accommodatie is Belvedere Hotel op West 48th Street. En twee straten verderop vindt u het luxe Riu Plaza Hotel, dat vele faciliteiten heeft.

Hell's Kitchen in New York - StraatHell's Kitchen in New York - Uitgaan

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets