Williamsburg in Brooklyn

Williamsburg in Brooklyn

Williamsburg in Brooklyn is een hippe, artistieke buurt in New York. Door de instroom van allerlei nationaliteiten in het verleden is het een gemêleerde wijk, met invloeden uit verschillende culturen. Nog steeds is Williamsburg een invloedrijk, geliefd stuk stad, het staat bekend om de vele kleine koffietentjes, unieke winkeltjes en de bekende Brooklyn Brewery. Eén dag is voldoende om dit deel van New York te verkennen. De meeste winkels gaan pas rond het middaguur open, dus ga er ‘s middags heen en blijf ‘s avonds nog een hapje eten en wat drinken in een van de gezellige bars.

Wat te doen in Williamsburg

De sfeer in Williamsburg wordt gekenmerkt door een mix van oud en nieuw. Het heeft een industriële maar hippe uitstraling door de vele oude, ‘rauwe’ bebouwing die de wijk rijk is. Daarnaast is er veel graffitikunst te vinden, als artwork en als reclame-uitingen die regelmatig vervangen worden. Als u een liefhebber bent van street art mag u Williamsburg dan ook zeker niet overslaan. Voor toeristen is vooral het noorden van de wijk leuk om te bezoeken. De overige delen bestaan vooral uit woningen.

Tot voor kort waren de Starbucks en Apple niet te vinden in Williamsburg, maar inmiddels vestigen ook de grote ketens zich in de wijk. Zij mogen echter geen winkels beginnen die niet passen in het straatbeeld en zijn dus allemaal gevestigd in panden die de stijl van Williamsburg kenmerken. Zo vindt u hier bijvoorbeeld ook toffe locaties van Glossier, Kith en Nike. Al zijn het nog steeds de kleine, unieke winkeltjes die de charme van de buurt bepalen. Op Bedford Avenue vindt u allerlei leuke winkeltjes bij elkaar. In het weekend is het extra leuk om erheen te gaan, dan zijn er allerlei kraampjes en foodtrucks.

Williamsburg in Brooklyn Bedford Avenue Williamsburg in Brooklyn Street Art

Domino Park

Aan de waterkant van Williamsburg in Brooklyn vindt u naast moderne bebouwing ook Domino Park. Dit aangelegde park op het terrein van de voormalige Domino Sugar Refinery wordt door veel ‘Brooklynites’ gebruikt als ontspanningsplek. Met name in de warme zomermaanden is het hier langs het water van de East River goed toeven. Maar ook in andere seizoenen is het uitzicht op de Williamsburg Bridge en Manhattan de moeite waard.

Eten en drinken in Williamsburg

De culturele verscheidenheid van New York ziet u ook terug op de menukaart, en Williamsburg is daar geen uitzondering op. Het wemelt er van de leuke tentjes. Voor een verzameling van goede restaurants gaat u naar Berry Street. Als u een plek zoekt om te dineren in Williamsburg raad ik aan om deze straat op te zoeken, er zit ongetwijfeld iets voor u bij. Voor de bierliefhebbers is er uiteraard de bekendste brouwerij van New York: Brooklyn Brewery. Ook bevinden zich verschillende minder bekende brouwerijen in Williamsburg. Bierfans kunnen hier dan ook hun hart ophalen.

Voor een stuk echte Amerikaanse taart met een kopje koffie gaat u naar Martha’s Country Bakery. En voor een hapje en/of drankje in een ongedwongen sfeer kunt u terecht bij Gran Torino, een gezellig café, restaurant en bar in bistro-stijl. Wat u ook zeker niet mag missen in Williamsburg is Smorgasburg: op deze culinaire markt met meer dan honderd kraampjes vindt u eten en drinken van over heel de wereld.

Williamsburg in Brooklyn Dinner with View Williamsburg in Brooklyn Hip Dining

Uitgaan in Williamsburg

In Williamsburg vindt u op zo’n beetje iedere straathoek wel een leuk cafeetje. Eeen leuk idee voor bijvoorbeeld een date is een etentje en een film in de Nitehawk Cinema. Hier kunt u voor of tijdens de film gewoon eten bestellen. Het is natuurlijk ook leuk om plaatselijke bandjes te zien spelen. Dat kan in The Music Hall of Williamsburg. En bij Brooklyn Bowl combineert u het luisteren naar bands met een diner. U kunt hier zelfs een potje bowlen als u wilt. Voor een drankje met een prachtig uitzicht gaat u naar Westlight, de rooftopbar in het William Vale hotel.

Erics Tip: “Als u meer wilt weten over Williamsburg, neem dan de ‘Williamsburg – Greenpoint’ wandelroute die u kunt vinden in mijn Eric’s New York App. Tijdens deze tour komt u langs een aantal van mijn favoriete plekjes in deze buurt en maakt u kennis met het authentieke Williamsburg.”

Williamsburg in Brooklyn Streetlife Williamsburg in Brooklyn Night at Rooftop

Hotels in Williamsburg

Er zijn verschillende hotels in Williamsburg die garant staan voor een prettig verblijf in New York. Mijn favorieten zijn The Hoxton Williamsburg, Arlo Williamsburg en The William Vale. Al deze hotels beschikken over fijne kamers en een hippe rooftopbar. De perfecte plek om onder het genot van een drankje te genieten van de zonsondergang boven Manhattan.

Hoe komt u in Williamsburg?

De beste manier om vanuit Manhattan in Williamsburg te komen is door metrolijn L te nemen naar Bedford Avenue. Vanaf daar kunt u de buurt doorwandelen. U kunt ook de East River Route van NYC Ferry nemen van Manhattan naar North of South Williamsburg.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets