Street Art Tour in New York

Koop tickets nu
Street Art Tour in New York

Een street art tour in New York is de perfecte manier om kunstwerken van graffiti artiesten op de muren van New York te zien. Zie bijvoorbeeld werken van Banksy en Eduardo Kobra. Vooral in Bushwick in Brooklyn en de Lower East Side in Manhattan staan bekend om de vele muren vol kunst. Wanneer u een graffiti tour in New York met gids neemt, zult u meer zien en te weten komen dan wanneer u dit alleen doet.

Boek de Brooklyn Street Art Tour hier

Boek de Manhattan Street Art Tour hier

Street Art Tour in Brooklyn

Brooklyn is het kloppende hart van de street art in New York. In de jaren 70 werd er graffiti gespoten op de metros die op het rangeerterrein in Brooklyn stonden. De rijdende kunstwerken ontwikkelden zich steeds verder, van willekeurige verfkrabbels naar beschilderingen met unieke stijlen. Ondanks dat wilde de New York City Transit Authority niet dat hun wagons werden gebruikt en ging de artiesten afweren. Hierdoor werden de industriële muren van Brooklyn de nieuwe doeken.

Vooral de wijk Bushwick staat bekend om de vele wandschilderingen. The Bushwick Collective is een project waar jaarlijks zowel bekende als minder bekende artiesten aan mee doen. Zij krijgen een stuk muur waar de meest bijzondere kunstwerken op worden gemaakt. Ook Williamsburg en Greenpoint zijn wijken vol creativiteit en dat is terug te zien in de straten. Een leuke manier om meer te leren over street art in Brooklyn, is door een tour te boeken.

Boek de Brooklyn Street Art Walking tour hier

Street Art Tour in New York - Brooklyn Williamsburg Street Art Tour in New York - Williamsburg

Street Art Tour in Manhattan

Op de muren van de gebouwen in Manhattan kunt u ook street art bewonderen. Vaak worden er grote murals gemaakt, met een achterliggende gedachten. Een bekende plek in de stad is de Houston Bowery Wall. Dit stuk muur in de Lower East Side werd in 1982 geschilderd door Keith Haring. Door de jaren heen volgden vele andere artiesten hem waaronder Banksy en Shepard Fairey. Om de paar maanden wordt de muur door een andere artiest beschilderd, waardoor het mogelijk is dat de muurschildering die u wilde zien, weg is.

Op de hoek van West 79th Street en Broadway is een kunstwerk van Banksy te vinden. De “Hammer Boy” is een eenvoudig silhouet van een kind met een hamer in de hand, en lijkt of hij een carnaval spel speelt. Het is leuk om langs te lopen wanneer u de Upper West Side verkent. Om meer street art in Manhattan te ontdekken, kunt u een tour boeken.

Boek de street art tour door de Lower East Side hier

Street Art Tour in New York - Manhattan NYC Street Art Tour in New York - Manhattan

Erics Tip: “Bent u een groot fan van street art? Dan moet u zeker verblijven in het citizenM Bowery, vlakbij de Lower East Side. In het hotel zit het Museum of Street Art, een eerbetoon aan het legendarische 5 Pointz, een voormalige bezienswaardigheid op het gebied van street art. Het museum bevindt zich in het trappenhuis van het hotel en strekt zich uit over 20 verdiepingen, waar het werk van vele graffitikunstenaars wordt tentoongesteld. Ik raad u aan de lift naar de bovenste verdieping te nemen en vervolgens de trap naar beneden te lopen.”

Verschillende vormen van street art

Wanneer er gesproken wordt over kunst op straat, dan zijn er drie verschillende vormen: graffiti, murals en street art. Graffiti wordt veelal ‘s nachts gedaan en is vaak gebaseerd op woorden. Een werk op basis van een afbeelding of foto, wordt street art genoemd. Dit wordt, samen met murals, overdag gemaakt. Een mural is een wandschildering. Het werk van de artiest neemt dus een hele wand in, bij street art is dit een klein stukje van de muur.

Niet alleen kunstenaars hebben street art ontdekt, maar ook bedrijven, en dit is terug te zien door de stad heen. Steeds meer merken maken reclame door middel van een grote mural of street art door de stad heen. Deze zijn vaak erg creatief en perfect voor een leuke foto.

Hoeveel kost een ticket voor een street art tour door New York?

Street art tour tickets zijn verkrijgbaar vanaf €31.

Wat is de beste manier om street art in New York te zien?

De beste manier om street art in New York te zien, is om een tour te boeken. Lees meer hier.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets