Erics New York Download de gratis app in de App Store
App storeGoogle play
De beste Mexicaanse restaurants in New York

De beste Mexicaanse restaurants in New York

De beste Mexicaanse restaurants in New York

Mexicaanse restaurants in New York zijn erg populair. Bijna iedereen is dol op deze keuken en daarom zijn er heel veel tenten waar u de hele dag door Mexicaanse gerechten kunt bestellen. Ik heb een selectie gemaakt van de beste Mexicaanse restaurants in New York zodat u kennis kunt maken met Mexicaans eten: de lekkerste taco’s, heerlijke guacamole en beste margaritas en tequilas.

Cantina Rooftop

Als u op zoek bent naar goed Mexicaans eten voor een prima prijs en met een mooi uitzicht over de stad, moet u bij Cantina Rooftop in Midtown Manhattan zijn. Dit rooftop restaurant is beroemd om de Margaritas, maar de smakelijk guacamoles en andere Mexicaanse gerechten met een moderne twist doen hier niet voor onder. De chef heeft een jaar lang door dertig steden in Mexico gereisd om alle smaken van het land naar dit hippe rooftopterras te brengen en dat proef je! Hier geniet u van empanadas, enchiladas of tostaditas met uitzicht op de lichtjes van de stad. Vergeet niet te reserveren, want deze Mexicaanse rooftop met een geweldige sfeer is erg populair.

De beste Mexicaanse restaurants in New York - Cantina Rooftop De beste Mexicaanse restaurants in New York - Uitzicht vanaf Cantina

Tacombi at Fonda Nolita

Tacombi at Fonda Nolita is een van de leukste tentjes in Nolita. Tacombi werd geboren in Yucatan waar hij op Playa del Carmen vanuit een Volkswagenbusje zijn eerste taco’s verkocht. Tegenwoordig bevindt dit busje zich op Elizabeth Street en wanneer u de taco’s proeft, waant u zich even in Mexico. Dankzij de goede sfeer en hippe uitstraling is een bezoekje aan Tacombi een onvergetelijke ervaring. Er is geen uitgebreid menu, maar de uit Mexico geïmporteerde producten zijn heerlijk vers. Ontspan en bestel een taco met een michelada of een agua fresca. Het is haast alsof u de zon en een zacht briesje voelt terwijl u geniet op een Mexicaans strand.

De beste Mexicaanse restaurants in New York - Tacombi bij Fonda Nolita

Dos Caminos

Dos Caminos is een van de bekendste Mexicaanse restaurants van New York. En dat is niet voor niets! Er zijn vier vestigingen in Manhattan waar u het typische Mexicaanse eten van Dos Cominos kunt proeven en kunt genieten van de ontspannen sfeer. Vraag vooral naar specialiteiten van het huis, de obers vinden het geen probleem om te vertellen welke ingrediënten er worden gebruikt in de gerechten. De meeste obers spreken ook Spaans. U kunt er brunchen, lunchen en dineren. De vestiging van Dos Caminos in het Meatpacking District is mijn favoriet. Het is een perfect restaurant voor een goede start van de avond. Na het eten kunt u uitgaan in een van de vele clubs in het Meatpacking District. Dos Cominos in SoHo is ook een goede keuze. In de zomer kunt u hier lekker buiten eten op het terras. Het is altijd druk in deze restaurants, met name in het weekend, en daarom raad ik u aan op tijd te reserveren.

Arriba Arriba! West Side

Arriba Arriba! West Side serveert Mexicaanse gerechten zonder poespas. Niet bijzonder hip en ook niet echt geschikt voor een romantische date, maar een perfecte tent om te genieten van de lekkere Mexicaanse keuken. De gerechten smaken erg goed. Ik raad u vooral aan om de ‘chef specials’ te proberen. De bekende margaritas zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten (bebé, papá en mamá). De grootste Margarita is enorm. Op werkdagen kunt u tussen 12.00 en 16.00 uur een betaalbaar en prima dagmenu bestellen: een hoofdgerecht inclusief een drankje voor $ 11. Iedere avond is er een dj. Het motto van Arriba Arriba! is dan ook: “there is always a party here”.

Rosa Mexicano

Een ander typisch Mexicaans restaurant, met verschillende vestigingen in New York en andere steden in de Verenigde Staten, is Rosa Mexicano. Er heerst een goede sfeer in dit hippe en chique restaurant. Het is dan ook een leuke plek om met familie, vrienden of een date heen te gaan. De guacamole, een van hun specialiteiten, wordt aan tafel bereid met lokale biologische ingrediënten. Volgens kenners is dit de lekkerste guacamole ter wereld. Ik geef ze geen ongelijk: hij is heerlijk! De tampiqueña is ook erg lekker. Het is altijd druk in de vestigingen in New York en daarom raad ik u aan vooraf te reserveren.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets