Zie de metro’s in New York live rijden op deze kaart!

MTA New York Live

Er is sinds deze week een Live New York Subway Map beschikbaar! Als je voor het eerst in New York bent, is het vaak even wennen: het nemen van de metro. Northbound, southbound, de A- C- of E-train, blauwe, rode en groene lijnen… En dan heb ik het nog niet eens over de subway stations, met exits in allerlei richtingen, hekjes die maar één kant op opengaan en swipe-systemen die niet altijd doen wat je wilt.

Gelukkig werkt de Metropolitan Transportation Authority (kortweg MTA) aan manieren om het gebruik van de subway makkelijker te maken. Deze week vond er een grote stap plaats in dit proces, namelijk het online zetten van de nieuwe gratis Live New York Subway Map.

Op de hoogte blijven van al het nieuws uit New York? Schrijf u hier in.

Deze nieuwe online live kaart van alle New Yorkse metrolijnen is real time. U kunt dus zelfs zien waar de metro’s zich op dit moment bevinden! Er zijn elke dag (met name in het weekend) wel ergens werkzaamheden of stremmingen op sommige lijnen van de New Yorkse metro. Op deze nieuwe kaart kan op een station worden geklikt en ziet u meteen wat er op dat moment aan de hand is. Ook worden de op korte termijn verwachte werkzaamheden aangegeven, zoals de werkzaamheden in het aankomende weekend. Deze nieuwe kaart werkt zowel op een desktop als mobiel. Er is op dit moment nog geen app.

Enkele kenmerken van de MTA Live Subway Map-bèta zijn:

– Actueel: De metrolijnen worden automatisch bijgewerkt. De metroroutes zullen zichzelf opnieuw tekenen met behulp van realtime gegevens om de huidige nauwkeurige status weer te geven. Gedeelten van lijnen vervagen als een trein daar niet rijdt en worden aangegeven met streepjes als treinen in een enkele richting rijden.
– Rijdende treinen: Treinen zijn rijdend te zien op de kaart, met hun actuele locatie.
– Zoom-functie: Het is mogelijk om in te zoomen op de kaart, waardoor onder meer individuele lijnen, metro-ingangen, stationsnamen en straatlocaties en -namen te zien zijn.
– Toegankelijkheid: De toegankelijkheid van de metro is beter inzichtelijk. Op de nieuwe kaart zijn liften en roltrappen beter zichtbaar.
– Noodwaarschuwingen: De kaart gebruikt de datafeed van de MTA om officiële MTA-communicatie voor noodgevallen te melden.
– Luchthavens: De kaart laat ook de vliegvelden zien. Door hierop te klikken kunnen gebruikers zien hoe er te komen.
– Mobiel gebruik: iPhone- en Android-gebruikers kunnen de kaart aan hun startscherm toevoegen om sneller toegang te krijgen tot de kaart.

Het enige nadeel van de kaart is dat internettoegang nodig is, waarover de meeste toeristen in New York (buiten hun hotel) niet beschikken. Ik raad u dan ook aan om ook altijd mijn gratis Eric’s New York App te downloaden, met hierin onder meer een metroplattegrond en informatie over alle bezienswaardigheden.

Voor wat betreft de nieuwe Live New York Subway Map lijkt het me erg cool als ze de trains nog als kleine metrootjes op de kaart laten rijden en hier de New Yorkse metrogeluiden aan toevoegen. “Stand clear of the closing doors, please.”

Misschien vindt u deze andere blogposts ook interessant:

Century 21 gaat officieel weer open in New York

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief