eTA New York naar Canada

eTA New York naar Canada

Een eTA (Electronic Travel Authorization) voor Canada moet u aanvragen wanneer u na uw verblijf in New York per vliegtuig doorreist naar Canada. Iedereen die via land of zee Canada binnenkomt hoeft deze authorisatie niet aan te vragen.

Wie moet een eTA aanvragen?

Alle reizigers met een niet-Canadese nationaliteit, die geen visum hoeven aan te vragen om naar Canada te reizen, moeten een eTA aanvragen, uitgezonderd inwoners van de VS en reizigers met een geldig Canadees visum. De eTA is gekoppeld aan uw paspoort en vijf jaar geldig, of tot de verloopdatum van uw paspoort als deze datum eerder valt.

Hoe kunt u een eTA aanvragen?

U kunt eenvoudig een eTA aanvragen via de officiële website van de Canadese overheid, de kosten bedragen $ 7 CAD. U heeft hiervoor uw paspoort, een creditcard en een e-mailadres nodig. Het aanvraagformulier is alleen beschikbaar in het Engels en Frans. Online is er in meerdere talen een PDF beschikbaar met uitleg over de verschillende invulvelden. De meeste aanvragen worden binnen enkele minuten goedgekeurd. U hoeft geen print van de toestemming mee te nemen, maar ik raad u aan om dit voor de zekerheid wel te doen. Kijk op de site van de Canadese overheid voor meer info over de eTA.

eTA aanvragen zonder creditcard

Het aanvragen van een eTA moet met een creditcard en dat kan soms voor problemen zorgen. Mocht u niet in het bezit zijn van een creditcard, dan kunt u gebruikmaken van websites die de aanvraag voor u doen. U kunt dan betalen met iDeal/Bancontact. Hiervoor wordt wel een service fee in rekening gebracht. Een eTA voor Canada aanvragen zonder creditcard.

Dagtochten naar Canada vanuit New York

Voor dagtochten vanuit New York waarbij u Canada bezoekt, bijvoorbeeld van New York naar de Niagara Falls, heeft u geen eTA nodig. Er zijn dagtochten naar bijvoorbeeld de Niagara Falls per bus en per vliegtuig. Wanneer u per bus reist, komt u over land en is een eTA aanvragen niet nodig. Bij dagtochten per vliegtuig zult u altijd naar de Amerikaanse kant van de grens vliegen en per bus de grens oversteken. Ook in dat geval hoeft u dus niet voor een eTA te zorgen.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief