TriBeCa in New York

TriBeCa in New York

De buurt TriBeCa in New York ligt in de wijk Lower Manhattan. Waar precies? Dat geeft de naam al aan. Deze is namelijk een afkorting van ‘Triangle Below Canal Street’. De driehoek onder Canal Street dus, die wordt afgebakend door de Hudsonrivier, Canal Street, Broadway en – grofweg – Vesey Street. In het Noordwesten van dit gebied vindt u het begin van de Holland Tunnel, die New York met New Jersey verbindt.

Gewilde wijk

TriBeCa is populair, maar dat is niet altijd zo geweest. De loodsen en pakhuizen, waarvan de meesten inmiddels dienst doen als woning, stammen uit de tijd dat deze wijk een industriegebied was. Na een periode van leegstand en verloedering kraakte in de jaren tachtig een horde kunstenaars de zolders van de leegstaande pakhuizen. De wijk bloeide op, bedrijven vestigden zich er en het duurde slechts een decennium voor TriBeCa weer helemaal op de kaart stond. Dit keer dus als gewilde buurt in Lower Manhattan. TriBeCa is verkozen tot een van de veiligste wijken van New York City en het is de thuishaven van veel film- en popsterren. Beyoncé en Jay-Z, Meryl Streep, Justin Timberlake en Leonardo diCaprio, om het topje van de ijsberg te noemen. Het is ook een van de duurste wijken van de stad.

TriBeCa in New York - Waterkant TriBeCa in New York - Harrison Street

Luxe en ontspanning

Het zal u niet verbazen dat een wijk met zoveel beroemdheden en miljoenenloften bol staat van de luxe winkels en chique restaurants. De geplaveide straatjes brengen u langs meerdere beroemde restaurants. Takahachi bijvoorbeeld, een Japans restaurant met sushi en à la carte gerechten, of Tribeca Grill, waarvan Robert De Niro mede-eigenaar is en sterren graag komen. Wilt u even bijkomen van al deze luxe? Breng dan een bezoekje aan het wat eenvoudigere Anotheroom. Heerlijk huiselijk en romantisch dankzij de setting en de verlichting. Een prima locatie voor een date, vooral als uw (toekomstige) partner van speciaalbier of goede wijn houdt!

Pier 25 in TriBeCa

Aan de TriBeCa-zijde van het Hudson River Park vindt u een enorm speelparadijs: Pier 25. Dit stuk park heeft voor iedere leeftijd iets te bieden. Van de speeltuin met waterattracties en klimmuur tot de beachvolleybalvelden, de minigolfbaan en de zonneweide met luxe ligstoelen. Van april t/m oktober vindt u hier ook de oesterbar Grand Banks, gelegen op een vast aangemeerde zeilboot. Dit is een sfeervolle plek om een cocktail te drinken en een hapje te eten tussen de locals, met een mooi uitzicht op de gebouwen in Downtown Manhattan. Pier 25 is ook het vertrekpunt van de high speed boottocht in New York: de leukste activiteit voor adrenaline junkies die ook graag wat sightseeing willen doen.

TriBeCa in New York - Beach Volleybal TriBeCa in New York - Grand Banks

TriBeCa Film Festival

Om na de aanslagen op 11 september 2001 de aandacht te verleggen en de wederopbouw van de wijk te steunen, richtten Robert De Niro, Jane Rosenthal en Craig Hatkoff het TriBeCa Film Festival op. Het vergrootte het aanzien van New York als filmstad en groeide zelfs uit tot een van de meest prominente filmfestivals ter wereld. Naast dat u hier een enorme hoeveelheid aan onder meer documentaires, korte films en familiefilms kunt bekijken, wordt op het TriBeCa Film Festival ook jaarlijks de Artist Award uitgereikt en zijn er vele gratis activiteiten. Voor het ultieme Amerikagevoel verwijs ik u naar de gratis Tribeca Film Festival Drive-In op het World Financial Center Plaza. De naam ‘Drive-In’ is misschien wat misleidend, aangezien het hier gewoon om een openluchtbioscoop gaat. Oftewel: films kijken met een heleboel mensen, aan een jachthaventje aan de Hudson rivier en onder de sterren. Rond de voorstelling vinden er bovendien allerlei activiteiten plaats in het thema van de film, die ook leuk zijn voor kinderen.

In 2021 vindt het TriBeCa Film Festival plaats van 9 t/m 20 juni.

TriBeCa Film Festival in New York TriBeCa in New York - Tribeca Grill

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets