De Beste Cupcakes van New York

Koop tickets nu
De Beste Cupcakes van New York

New York is in de ban van de cupcake. Het draait er niet meer alleen om hamburgers, pizza’s en hotdogs, maar ook om het heerlijke kleurrijke gebakje dat te krijgen is in allerlei uiteenlopende smaken: de cupcake! Populair geworden dankzij de hitserie Sex and the City, is de cupcake inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld van New York. Daarom heb ik voor u de beste cupcake-adressen op een rijtje gezet.

NY Cupcake wandeltour

Als u de rij wilt overslaan bij een aantal authentieke New Yorkse bakkerijen en ook nog eens enkele van de beste cupcakes van New York wilt proeven, dan is deze cupcake wandeltour echt iets voor u. De gids neemt u mee naar verschillende unieke bakkerijen in en rond de West Village, waar u hun beste cupcakes kunt proeven. Onderweg vertelt de gids u ook wat interessante feiten over de buurt.

Boek de Cupcake wandeltour hier

 1. Magnolia Bakery

  De beroemdste cupcake-keten van New York, bekend van de tv-serie Sex and the City, is de Magnolia Bakery. Er zijn meerdere vestigingen, maar de oudste en meest bekende is te vinden op Bleecker Street. U kunt mijn gratis Eric’s New York app bekijken voor de precieze locatie. Het is een knus winkeltje in pastelkleuren met veel verschillende lekkernijen. Het meest verkochte gebakje is de Red Velvet Cupcake.

  De smaak Red Velvet heeft zijn naam te danken aan de dieprode kleur van de cake. De kleur wordt verkregen door de combinatie van ingrediënten als cacao, azijn en karnemelk die zorgen voor een mooie rode roestkleur. De smaak komt oorspronkelijk uit Amerika en is daarom ook heel erg populair! Tegenwoordig wordt er toch ook rode kleurstof aan toegevoegd.

  <strong>Erics Tip:</strong> “Mijn persoonlijke favoriet bij Magnolia Bakery is de bananenpudding. Het is een romige vanillepudding met verse wafels en bananen. Door de populariteit van de Magnolia Bakery moet u rekening houden met lange wachtrijen.”

  De Beste Cupcakes van New York - Magnolia Bakery De Beste Cupcakes van New York - Magnolia Bakery cupcakes

 2. Little Cupcake Bakeshop

  In de Little Cupcake Bakeshop is de vintage uitstraling tot in detail doorgevoerd. Alle producten worden gemaakt van organische ingrediënten. De Little Cupcake Bakeshop is bewust bezig met onze planeet. Ook gaat een deel van de omzet naar het FEED-project dat als doel heeft hongersnood onder kinderen wereldwijd terug te dringen. Meer dan genoeg reden om naar de Little Cupcake Bakeshop te gaan dus, en dan heb ik het nog niet eens over de fantastische cupcakes gehad! Little Cupcake Bakeshop heeft een ruim assortiment aan cupcakes zoals de Mott Street Cupcake en de Peanut Butter & Jelly Cupcake.

  De Beste Cupcakes van New York - Little Cupcake Bakeshop cupcakes Little Cupcake Bakeshop in New York

 3. Buttercup Bake Shop

  Vrolijke medewerkers verwelkomen u in de verschillende banketbakkerijen in Midtown: de Buttercup Bake Shop. Met een keur aan verschillende cupcakes, zoals de Butter Golden, Lady Baltimore en Red Velvet, heerlijke taarten en de fenomenale banana pudding, is het moeilijk kiezen.

  Buttercup Bake Shop in New York Buttercup Bake Shop in NYC

 4. Baked by Melissa

  De cupcake is de perfecte eenpersoonstraktatie, maar met zoveel keuze aan smaken zou u er misschien wel meer dan één willen proberen. Daarom verkoopt Melissa Bushell van Baked by Melissa de mini-cupcake! In 2009 opende Baked by Melissa de eerste winkel in SoHo en inmiddels heeft het cupcake-imperium al meerdere winkels in New York.

  Er zijn maar liefst tien vaste smaken waaruit u kunt kiezen, zoals de Tie-Dye, de Cookie Dough en de Chocolate Chip Pancake. Daarnaast is er elke maand ook een nieuwe smaak, vaak afgestemd op het seizoen. Gezien de grootte, kunt u gerust meer dan één cupcake kopen om de keuze iets makkelijker te maken.

  De Beste Cupcakes van New York - Baked by Melissa cupcake box Baked by Melissa in New York

 5. Molly’s Cupcakes

  Molly’s Cupcakes is een heerlijk winkeltje in The Village. Het andere filiaal van Molly’s is gevestigd in Chicago en heeft vele prijzen gewonnen. Ook zijn er lovende reviews te lezen zoals ‘beste cupcakes van de stad’. Het filiaal in New York zal zeker niet onderdoen voor de winkel in Chicago. Het verhaal van Molly’s Cupcakes is al net zo schattig als de cupcakes die ze verkopen: de naam is een ode aan een onderwijzeres van de eigenaar. Als er iemand jarig was, bakte zij voor de hele klas cupcakes. Ter nagedachtenis aan Molly en om kinderen te helpen, wordt een deel van de winst gedoneerd aan scholen in de gemeenschap.

  Bij Molly’s kunt u zelf de smaak, het glazuur en de topping kiezen van uw cupcake. Vervolgens kunt u de cupcake zelf versieren bij het ‘Sprinkle Station’. Molly’s Cupcakes heeft ook seizoenscupcakes en veganistische en glutenvrije varianten. Allemaal even lekker als de ‘gewone’ cupcakes. Favoriet zijn onder andere de cupcakes Apple Pie, Peach Cobbler, Pumpkin Spice, Ron Bennington (pindakaas-, jam- en chocoladevulling) en Red Velvet.

  De Beste Cupcakes van New York - Molly's Cupcakes De Beste Cupcakes van New York - Molly's Cupcakes eten

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets