Typisch Amerikaans eten in New York

Typisch Amerikaans eten in New York

Typisch Amerikaans eten in New York vindt u in veel restaurants. Als u aan Amerikaans eten denkt, kunt u zich allerlei gerechten voorstellen, zoals hamburgers, mac & cheese en nog veel meer. Er is altijd wel iets nieuws te proberen vanwege de snel evoluerende eetcultuur van het land. In deze top vijf heb ik geprobeerd een selectie te maken van restaurants die de Amerikaanse eetcultuur op hun eigen speciale manier belichamen.

Contents

Typisch Amerikaans eten in New York

Wat is “typisch Amerikaans eten”? Ik begin natuurlijk met mijn goede oude favorieten: hamburgers en pizza. Wat ook erg ‘Amerikaans’ is, is ‘Southern soul food’ eten, zoals barbecuegerechten en pulled pork. Maar ook pannenkoeken (pancakes) mogen niet ontbreken.

 1. Virgil’s (152 West 44th Street)

  Gaat u bij Virgil’s Southern-style barbecuerestaurant eten, bestel dan voor de hele tafel de ‘Trainwreck Fries’ als voorgerecht. Dat klinkt misschien niet heel appetijtelijk, maar dat is het wel. Eigenlijk is het een soort derrie van friet, bacon, kaas en andere lekkere dingen. Voor daarna kan ik de pulled pork aanraden, die is hier echt heel goed. Andere typische gerechten die hier op de kaart staan zijn bijvoorbeeld mac and cheese en hushpuppies. Bovendien maken ze hun eigen sauzen, waarvan er altijd een stuk of vier op tafel staan. Qua interieur: groot en schoon. Ook zeer geschikt om heen te gaan met (kleine) kinderen.

  Erics Tip: “Als u zin heeft in mac and cheese, ga dan naar STK. Het is inderdaad een steakhouse, maar hun mac & cheese is erg goed.”
 2. Cowgirl (519 Hudson Street)

  Bij dit restaurant is ook aan de aankleding duidelijk aandacht besteed; het is alsof u zo een spaghettiwestern bent binnengestapt. Alleen serveren ze geen spaghetti. Het gezellige Cowgirl is gevestigd in een leuk straatje in een leuke buurt: West Village. Alle gerechten worden geserveerd met een ‘western twist’. Geroosterde jalapeño’s gevuld met garnaal en omhuld door bacon en een Texas chili, om maar wat te noemen. Zorg wel dat u ruimte overlaat voor wat ook wel het beste dessert van New York wordt genoemd: baked potato ice cream. Lijkt op een gepofte aardappel, maar heeft er qua smaak niets mee te maken. Laat u verrassen! U kunt hier terecht voor zowel lunch als diner. Daarnaast is het lekker low key; met een petje op binnenstappen vormt geen enkel probleem. Dat alleen al is natuurlijk ‘typisch Amerikaans’.

 3. Fraunces Tavern (54 Pearl Street)

  Stap de geschiedenis van New York binnen in Fraunces Tavern, dat hier in 1762 werd geopend! Deze bar en restaurant is het oudste etablissement in de stad en een officieel New York City Landmark. Het is de plek waar George Washington en Alexander Hamilton vaak op bezoek kwamen. Nu kunt u hier genieten van Amerikaanse gerechten, zoals steaks, lobster Mac & Cheese en hamburgers. Maak een reservering voordat u gaat. Fraunces Tavern is ook, zoals de naam al aangeeft, een taverne (bar). Neem dus gerust een drankje aan de bar. Als u hier bent, waant u zich terug in 1762, aan het begin van het New York dat we vandaag de dag kennen.

 4. Freemans Restaurant (Freeman Alley)

  Freemans Restaurant is een typisch New Yorks restaurant. Het is gelegen aan het einde van een steegje, waardoor het mysterieus is en niet zo gemakkelijk te vinden. Het is er erg sfeervol, het voelt aan als een kleinschalige taverne. Op het menu staan opties als biefstuk, aardappelpuree en een hamburger. Ik had de burger en vond hem erg lekker!

 5. IHOP (235 East 14th Street)

  IHOP haalt met een wildcard de nummer vijf van deze lijst. Waarom? Deze keten is een kwestie van ‘love it or hate it’. Het is niet bepaald het toonbeeld van ‘sfeervol’, maar laat wel zien hoe honderden miljoenen Amerikanen hun ochtend doorbrengen. In dit – voornamelijk – ontbijtrestaurant heeft u de keuze uit megaveel verschillende Amerikaanse pannenkoeken en siropen voor erover. Ook serveren ze een prima brunch (waarna u echt bomvol het restaurant verlaat) en ‘lumberjack breakfast’ – de van oorsprong Canadese variant op het Engelse ontbijt. O, en ze zijn kampioen in vreemde combinaties. Zelf at ik er bijvoorbeeld ooit een met biefstuk gevulde omelet als ontbijt, als een soort taco. De prijzen liggen heel erg laag. Nogmaals: verwacht hier geen sfeer of wat dan ook, maar wél een echte Amerikaanse belevenis – inclusief ‘unlimited coffee’ en eens in de zoveel tijd ook ‘unlimited pancakes’…. Maak uw borst maar nat!

Typisch Amerikaans eten in New York Sunny side up Typisch Amerikaans eten in New York BBQ

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets